امروز جمعه، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

موفقیت برنامه های بیابانزدایی در گروی انسجام بخشی در بدنه دولت است

سرپرست معاونت آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، موفقیت برنامه های بیابانزدایی را در گروی انسجام بخشی در بدنه دولت دانست.
به گزارش فراسو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، حسن وحید در نهمین جلسه ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار که صبح امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، مساحت مناطق بیابانی کشور را حدود ۳۲ میلیون هکتار عنوان و اظهار کرد: ۳۰ میلیون هکتار از کشور ما تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد و کانون های بحرانی مولد گرد و غبار هم به ۱۴ میلیون هکتار بالغ می شوند.

وی، کاهش سطح مراتع کشور به ۵۰ میلیون هکتار و جایگزینی آن با مناطق بیابانی را از مهم ترین دلایل گسترش پدیده گرد و غبار در کشور توصیف کرد و گفت: سالانه به طور متوسط حدود ۳۰۰ هزار هکتار بیابانزدایی در کشور اتفاق می افتد این در حالی است که حدود یک میلیون هکتار در سال به وسعت مناطق بیابانی ما افزوده می شود.

سرپرست معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: حدود ۱۲ میلیون هکتار برنامه مصوب بیابانزدایی داریم و تاکنون عملیات بیابانزدایی در ۸٫۷ میلیون هکتار از اراضی اجرا شده است. این بدان معناست که ۴ میلیون هکتار از برنامه عقب هستیم و در ۱۸ میلیون هکتار از وسعت بیابان های کشور هم هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

وحید، بحث ریزگردها را یکی از چالش های عمده کشور برشمرد و گفت: موفقیت برنامه های بیابانزدایی در گروی انسجام بخشی در بدنه دولت است.

خسارت ۳۰۰۰ میلیارد تومانی ماسه های روان به زیرساخت های کشور

در بخش دیگری از این جلسه، وحید جعفریان – مدیر کل دفتر امور بیابان  سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، متذکر شد: برآورد می شود حمله ماسه های روان به زیرساخت های کشور سالانه دست کم ۳۰۰۰ میلیارد تومان خسارت مالی به دنبال دارد.

وی، تغییرات اقلیمی را از مهم ترین دلایل افزایش فرسایش بادی و گسترش پدیده گرد و غبار در کشور دانست و گفت: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات ستاد ملی گرد و غبار در اختیار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار گرفته و با این اعتبار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار پروژه اجرایی در قالب طرح های مقابله با بیابانزایی در ۲۲ استان کشور اجرا شده است.

جعفریان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه پایش گرد و غبار و فرسایش بادی در ۱۶۰ هزارهکتار از محدوده دریاچه ارومیه، تصریح کرد: برآورد می شود در چندسال اخیر حدود ۳۰ هزار هکتار به کانون مولد گرد و غبار در این دریاچه افزوده شده باشد.

وی در پایان، استفاده از بادشکن های کوتاه را یکی از جایگزین های خوب برای مالچ های نفتی برشمرد.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/HK9Kp5