امروز جمعه، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

واردات آثار تاریخی و هنری افغانستان به آمریکا ممنوع شد

وزارت امور خارجه آمریکا در دستوری فوری واردات طیف وسیعی از آثار هنری و تاریخی افغانستان به این کشور را برای مدت چهارسال ممنوع کرد.

به گزارش فراسو به نقل از روزنامه هنر، هدف از این حکم فوری که در تاریخ ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) اجرایی شد و دستکم تا ۲۸ آوریل سال ۲۰۲۶ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۵) اعتبار دارد، جلوگیری از غارت و قاچاق سرمایه‌های باستانی و قومی افغانستان است.

کارشناسان دارایی‌های فرهنگی که درباره کلکسیون سازی و بازار هنر به دولت آمریکا مشاوره می‌دهند، نسبت به این فرمان ابراز نگرانی کرده‌اند و معتقدند این سیاست باعث تحویل آثار هنری و عتیقه جات ضبط شده به طالبان خواهد شد.

تمام عتیقه جات باستان‌شناختی، از آثار سنگی و سرامیکی گرفته تا بدل چینی، خاک رس خام و پخته، فلز، گچ، نقاشی، عاج، استخوان، شیشه، چرم، پوست درخت غان، کاغذ، منسوجات، چوب، پوسته، مواد آلی، بقایای انسانی، کاشی و شیشه‌های رنگی متعلق به بازه زمانی ۵۰ هزار سال پیش از میلاد تا سال ۱۷۴۷ میلادی، مشمول این ممنوعیت هستند.

در عمل، بر طبق این دستور، واردات همه چیز از سکه‌های عتیقه گرفته تا تندیس‌ها و سفال‌های باستانی از افغانستان به آمریکا ممنوع شده است.

اعمال این ممنوعیت بخشی از سیاست خارجی دولت واشنگتن است و از همین رو پیش از اجرا درباره آن هشداری داده نشده بود. این امر می‌تواند به نگارخانه‌های نیویورک و دیگر مراکز به ویژه آنها که خود را برای هفته آسیای نیویورک (۱۶ تا ۲۵ مارس مصادف با ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۵ فروردین ۱۴۰۱) آماده می‌کنند، مشکلاتی را ایجاد کند. این نگارخانه‌ها برای نمایش هر کدام از اقلام مشمول ممنوعیت جدید باید شواهدی ارائه دهند که نشان دهد یادگار و اثر مربوطه قبل از اجرای محدودیت‌ها از افغانستان خارج شده است.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/KUAQ1Y