امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

امکان مشارکت مردم با هر میزان نقدینگی در بازار طلا فراهم شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم، استقبال از معاملات گواهی سپرده شمش طلا را قابل توجه دانست و گفت: برخی افرادی که دارای حجم زیادی طلا و شمش بوده اند اما بازار امن و شفافی را برای عرضه مناسب نمی دیدند در حال سپردن طلای خود به خزانه بانک های مورد تایید بورس و اعتماد به این بازار هستند که انتظار می رود این معاملات با حمایت بانک مرکزی بیش از گذشته تقویت شود.

به گزارش فراسو به نقل از مهر، محسن زنگنه اظهار داشت: راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا، امکان مشارکت مردم با هر میزان نقدینگی در بازار طلا را مهیا کرده است و مردم می‌توانند به جای ورود سرمایه‌هایشان به خرید فیزیکی طلا و تحمل ریسک‌های مختلف، شمش‌های طلای موجود در خزانه بانک‌ها را در بورس کالا خریداری کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم اظهار داشت: تاکنون معمولاً عمده خرید و فروش طلا در بازارهای غیررسمی و غیر شفاف انجام می‌شد، اما راه اندازی معاملات گواهی شمش طلا در بورس کالا اثرات خوبی در بازار داشته است و در این مدت کم توانسته جذب سرمایه کند و افزایش عرضه طلا در کشور را هم رقم بزند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه کشور ادامه داد: افرادی که دارای حجم بالایی طلا و شمش بودند بازار را برای عرضه مناسب نمی‌دیدند، اما با این اقدام بورس کالا شرایط حضور این افراد در بازار فراهم شده و خبر می‌رسد بسیاری از افراد برای عرضه طلای خود در بورس کالا درخواست داده‌اند.

نماینده مردم تربت حیدریه اضافه کرد: راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا، اتفاق بسیار خوبی برای بازار طلا و سرمایه گذاری در کشور است و می‌تواند در کنترل و کاهش قیمت سکه و طلا در بازارهای معمولی هم تأثیر بگذارد.

وی افزود: طبق آمار، اعلام شده است که یک تن طلا ظرف مدت کوتاه راه اندازی این معاملات مورد دادوستد قرار گرفته که این حجم معامله برای این بازار نوپا بسیار قابل قبول است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه حمایت دولت از سازوکار بورس کالا، امری ضروری برای رشد شفافیت اقتصادی است، گفت: توقع ما در مجلس این است که دولت از شیوه‌های شفاف و مدرن معاملاتی حمایت کند و وقتی یک بستر معاملاتی در کشور همچون بورس کالا به خوبی عمل می‌کند و دست به راه اندازی یک بازار رسمی، شفاف و مطمئن می‌زند، برخی دستگاه‌ها به جای دخالت در آن فرآیند از توسعه آن حمایت کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در پایان گفت: انتظار می‌رود بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها از معاملات طلا در بورس کالا استقبال کنند تا مردم بتوانند در یک بستر شفاف و به روز امکان سرمایه گذاری خرد و کلان را داشته باشند.

گفتنی است، مردم می‌توانند پس از اخذ کد بازار مالی بورس کالا از طریق یکی از شرکت‌های کارگزاری بازار سرمایه، با سرمایه اندک ۳۰۰ هزار تومانی وارد بازار گواهی سپرده شمش طلا شوند چراکه هر گواهی شمش طلا معادل یک دهم گرم طلاست و قیمت این اوراق هر روز با تغییرات قیمت طلا نوسان می‌کند. در این بازار، ریسک‌های سنتی معاملات طلا همچون مراجعه به بازار برای خرید، ریسک تقلبی بودن یا عیار پایین طلا و دغدغه نگهداری و سرقت طلا وجود ندارد و مردم هر زمان که بخواهند می‌توانند به صورت الکترونیکی یا مراجعه حضوری به کارگزار خود، گواهی شمش طلا را معامله کنند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/y8LzL3