امروز یکشنبه، ۱۵ مهر ۱۴۰۳

بانک تجارت پرچمدار ارایه خدمات مالی به شرکت‌های دانش بنیان

بانک تجارت و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری اردیبشهت ماه جاری تفاهمنامه تخصصی، ویژه‌ حمایت از شرکت‌های دانش بنیان امضا کردند.

به گزارش فراسو؛ تفاهمنامه همکاری بانک تجارت و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست ‏جمهوری با موضوع انتشار اوراق صکوک برای شرکت‌های دانش بنیان به امضای هادی اخلاقی فیض آثار مدیرعامل بانک تجارت و ‏محمد صادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی رسید.‏

بر اساس این تفاهمنامه بانک تجارت با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار نسبت به انتشار اوراق صکوک نوآوری برای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان اقدام می ‌کند.

بانک تجارت انتشار این اوراق را با هدف رونق صنایع دانش بنیان و کمک به تولید و اشتغال‌زایی و توسعه اقتصاد کشور در دستور کار قرار داده است.

بانک تجارت برای شرکت‌های دانش بنیان اوراق صکوک منتشر می‌کند

شرکت‌های دانش بنیان، به شرکت‌های خصوصی و یا موسسات تعاونی گفته می ‌شود که به جهت توسعه ثروت و کسب درآمد از علم و دانش خود بهره گرفته و اهداف خود را بر محور دانش و آگاهی دنبال می‌کنند و در واقع اهداف و دانش علمی خود را تجاری ‌سازی می ‌کنند.

شرکت‌های دانش بنیان به خوبی دانش و مهارت ویژه خود را شناخته و بر موضوع مربوطه تسلط کامل دارند. این شرکت‌ها مراکز علمی مهمی هستند که با همکاری افراد تحصیل کرده و متخصص به عنوان سهامدار، در موسسات علمی، پژوهشی و تحقیقاتی فعالیت‌های درآمدزا و با صرفۀ اقتصادی در زمینه تولید دارند.

این در حالی است که بر اساس اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری بانک تجارت طی سال ۱۴۰۱ در چارچوب عمل به شعار «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» رتبه نخست را در ارائه خدمات مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان به دست آورده است.

بانک تجارت در سال ۱۴۰۱ با یک رشد ۳۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۹۷ فقره تسهیلات، جمعاً به مبلغ ۹۵۱۱ میلیارد ریال و ۴۹۵ فقره تعهدات جمعاً به مبلغ ۲۱ ‌هزار و ۶۶۸ میلیارد ریال به شرکت‌های معرفی شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی اعطا کرد تا در میان شبکه بانکی کشور، رتبه نخست را به خود اختصاص دهد.

بر اساس این آمار، مجموع تسهیلات پرداختی بانک تجارت از سال ۱۳۹۸ تا پایان سال ۱۴۰۱ با طی کردن روندی صعودی به ۴۷۸ فقره و جمعاً ۲۴ هزار و ۷۲۲ میلیارد ریال بالغ شده است.

در بخش تعهدات نیز بانک تجارت با مجموع ۱۸۳۰ فقره و جمعاً ۶۱ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال، فاصله‌ای معنادار با سایر بانک‌های کشور دارد.

این آمارها نشان می ‌دهد که ضمانتنامه‌های صادره توسط بانک تجارت ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان به تنهایی حدود یک سوم کل ضمانتنامه‌های بانکی صادرشده برای این شرکت‌ها را شامل شده است.

همچنین بانک تجارت تنها بانک ارائه دهنده خدمت اعتبارات اسنادی بوده و در زمینه تعهدات (ضمانتنامه و اعتبار اسنادی)، با اختلاف، بیشترین سهم را در میان بانک‌های همکار با صندوق، دارا است.

این بانک با اتخاذ سیاست‌های حمایتی و طراحی خدمات متنوع مالی، عزم این را دارد که در سال مهار تورم و رشد تولید نیز همچون سنوات گذشته گام‌های موثری را در افزایش سهم حمایتی خود از شرکت‌های دانش بنیان برداشته و نقش‌آفرینی خود در این حوزه را قدرتمندتر از گذشته دنبال کند.

هادی اخلاقی فیض آثار مدیرعامل بانک تجارت در خصوص چگونگی و نحوه حمایت این بانک از شرک های دانش بنیان گفت: حمایت از شرکت‌های نوپا و دانش بنیان از برنامه‌های استراتژیک این بانک در سال مهار تورم و رشد تولید است.

وی افزود: در ساختار بانک تجارت یک تیم حرفه‌ ای، ویژه پشتیبانی از مشتریان دانش بنیان حضور دارد تا از طریق ارائه خدمات و محصولات متنوع مالی و بانکی اقدامات لازم و سریع جهت رفع دغدغه‌های احتمالی شرکت‌های دانش بنیان صورت پذیرد.

اخلاقی ترویج فرهنگ تأمین مالی زنجیره تولید شرکت‌های دانش بنیان را با اهمیت دانست و گفت: کمک به خریداران ‏محصولات شرکت‌های دانش بنیان در کنار پشتیبانی از فرایند شکل‌ گیری و توسعه این شرکت‌ها اثر مثبت و ماندگاری را در ‏ارزش ‌آفرینی و تولید تکنولوژی و محصولات ایرانی خواهد داشت.

وی افزود: در این زمینه بانک تجارت همواره در تلاش است با خدماتی همچون اعطای تسهیلات، ‏صدور انواع ضمانتنامه، گشایش اعتبارات اسنادی و انتشار اوراق تعامل با صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را توسعه دهد.‏

مدیر عامل بانک تجارت ضمن ابراز خرسندی از حمایت و همکاری این بانک از شرکت‌های دانش بنیان گفت: نیروی انسانی با ایده‌های مطلوب و کارآفرین موجب رشد سریع تر این شرکت ها خواهد شد و ابزارهای مالی نیز می بایست توسط بانک ها در اختیار این شرکت ها قرار گیرد تا دغدغه شرکت‌های دانش بنیان به نحو مطلوب رفع شود.

همکاری بانک تجارت با صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با انعقاد تفاهمنامه دوجانبه از فروردین سال ۱۳۹۸ با هدف کمک به نوآوری و شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان آغاز شده و در این مدت دفتر بانک تجارت در محل صندوق نوآوری و شکوفایی به ‌صورت تخصصی و بی‌واسطه پذیرای شرکت‌های معرفی شده از سوی این صندوق بوده است.

 

ایجاد خط اعتباری بانک تجارت برای حمایت مالی از شرکت‌های دانش بنیان البرز

صدور انواع ضمانتنامه‌های ریالی از جمله ضمانتنامه شرکت در فرآیند ارجاع کار، ضمانتنامه انجام تعهدات، ضمانتنامه پیش پرداخت، ضمانتنامه کسور وجه الضمان و ضمانتنامه گمرکی، پرداخت انواع تسهیلات بانکی از جمله سرمایه درگردش، خرید تجهیزات سرمایه‌ای، تسهیلات لیزینگ به خریداران محصولات دانش‌بنیان، طرح‌های ایجادی و توسعه‌ای و خرید دفتر کار از جمله خدمات مالی بانک تجارت به شرکت‌های دانش‌بنیان به شمار می‌رود.

بانک تجارت همچنین به ‌عنوان بانک تخصصی در ارائه خدمات اعتباری به مشتریان، در حوزه گشایش اعتبار اسنادی داخلی نیز خدمات متنوعی از جمله بابت خرید کالا تا سررسید شش‌ ماه و بابت سایر موارد (خدمات – دانش فنی) تا سررسید ۱۸ ماه به این شرکت‌ها ارائه کرده است.

یکی دیگر از خدمات ارزنده بانک تجارت به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه خدمات انتشار اوراق نوآوری به این شرکت‌ها و پذیرش مشاور عرضه اوراق با نرخ‌های توافقی، فروش اوراق به عنوان کارگزار و سایر امور مربوط به انتشار اوراق نوآوری بوده است.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/hzYpgS