رئیس کل دادگستری استان تهران از احیای ۱۲ واحد تولیدی با پیگیری ستاد اجرایی اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: تاکنون از تعطیلی ۶۶ واحد تولیدی در این جلوگیری شده است.
به گزارش فراسو به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، علی القاصی روز پنجشنبه در ششمین نشست اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دادگستری استان تهران که در فرهنگسرای صفادشت برگزار شد با اشاره به قانون حمایت از واحدهای صنعتی و جلوگیری از تعطیلی کارخانجات اظهار داشت: با پیگیری ستاد اجرایی سیاستهای اقتصاد مقاومتی دادگستری ضمن حفظ اشتغال به کار بیش از ۱۵ هزار نفر، برای ۲ هزار و ۶۶۵ نفر نیز اشتغال ایجاد شده است که نتیجه رویکرد پیگیرانه و اثر بخشی جلسات و بازدیدهای صورت گرفته را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در این قانون سازوکارهای خوبی ارائه شده، اما این قانون به خوبی اجرا نمیشود و دستگاههایی از جمله صمت و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ضروری است تا در اجرای تکالیف مقرر در قانون حمایت از صنایع فعال شوند و سازمان بازرسی نیز بر اجرای صحیح این قانون نظارت لازم را داشته باشد.
القاصی با بیان اینکه فرآیند حمایت از تولید با کندی پیش میرود، افزود: نیاز است تا همه نهادها تمام ظرفیت خود را برای حمایت از تولید پای کار آورند.
رئیس کل دادگستری استان تهران اظهار داشت: مشکلات در شهرک صنعتی صفادشت قابل پیگیری و رفع شدن است و همکاری و هماهنگی خوبی باید میان دستگاهها صورت گیرد تا بسیاری از مسائل مطرح شده توسط دستگاههای متولی برطرف شود.
القاصی تقویت نظام تولیدی کشور را یک راهبرد و مسئله اساسی توصیف کرد و گفت: حمایت از تولید با وجود تلاشهای گستردهای که صورت میپذیرد باز هم نیازمند هم افزایی و هماهنگی بیشتر میان دستگاهها برای انجام اقدامات ثمر بخش است.
رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: واحدهای تولیدی و صنعتی که سرمایه عظیم کشور هستند در ساختن آینده کشور میتوانند گرفتاری و مشکلات کشور را رفع کنند و مقام معظم رهبری بر حمایت و افزایش تولید تاکید دارند که راه نجات کشور نیز، در همین مسیری است که صنعتگران و تولیدکنندگان گام برمیدارند.
وی با اشاره به بازدیدهای انجام شده از واحدهای شهرک صنعتی صفادشت افزود: مسائل مطرح شده در این بازدیدها به دبیرخانه ستاد استان ارجاع شده و در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر اساس سوابق هر یک از واحدهای تولیدی، مشکلات آنها مورد بررسی کارشناسی قرار میگیرد و برای رفع آنها به صورت مستمر پیگیری میشود.
القاصی ادامه داد: سامانهای در دبیرخانه ستاد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دادگستری راهاندازی شده که راهی برای مطرح کردن مشکلات مدیران واحدهای تولیدی با این دبیرخانه است و در بازرسی کل استان نیز آمادگی پیگیری مشکلات وجود دارد.
این مسئول تاکید کرد: دستگاههای اجرایی و سازمانهای متولی در خصوص صنایع و شرکتهای تولیدی هماهنگیبیشتری با هم داشته باشند تا مشکلات و مسائل از سر راه واحدهای تولیدی برداشته شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر فرایند حمایت از تولید، بسیار طولانی و به طور پراکنده در بین سازمانهای مختلف تقسیم شده است و «حمایت و افزایش تولید؛ نیازمند متولی مستقیم، منسجم و فراقوهای است.»
وی گفت: نظام تامین مالی واحدهای تولیدی بر اساس نظام سنتی دهههای گذشته یعنی «تامین مالی بانک محور» است که این موضوع آسیبهایی را در بر دارد.
القاصی تغییر و توسعه نحوه تامین مالی واحدهای تولیدی از نظام بانکی به «بازار سرمایه» را یک روند مفید تامین مالی بلند مدت یا حتی بدون مدت برای واحدهای تولیدی عنوان کرد و افزود: در صورت تحقق این موضوع مهمترین رکن حمایت از تولید که همان تامین مالی است عملیاتی خواهد شد.
وی گفت: رویکرد دستگاه قضائی و نظارتی بر این است که تا مسئولانی که در مسیر تولید تخلفاتی داشتهاند در مسیر تخلف اداری و ترک فعلهای صورت گرفته مورد رسیدگی قرار گیرند.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به مشکلات مطرح شده توسط مدیران واحدهای تولیدی حاضر در این نشست در خصوص درگاه ملی مجوز ها، از دبیرخانه ستاد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی خواست تا موضوع را مورد پیگیری قرار دهد.
القاصی ادامه داد: در دادگستری رویکرد این است که اگر مدیر واحدی تخلفی داشت از بازداشت آن تا حد ممکن جلوگیری شود که آسیبی به واحد تولیدی وارد نشود و در همه شهرستانها و واحدهای قضائی بخشنامه شده که پرونده واحدهای صنعتی به سرعت رسیدگی شود و ساماندهی سامانههای فروشگاهی، بازنگری مالیات بر ارزش افزوده واحدهای تولیدی، اجرای کامل و حمایت از کالای ایرانی و جلوگیری از ورود کالای مشابه خارجی مورد تأکید است.
بازدید رییس کل دادگستری و مدیران عضو ستاد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی از واحدهای تولیدی
علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین پیش از حضور در ششمین نشست ستاد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دادگستری استان تهران از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی صفادشت بازدید کرد و از نزدیک ضمن بازدید از خطوط تولید برخی از واحدهای مستقر در این شهرک مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی مدیران واحدهای تولیدی را استماع کرد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در بازدید میدانی از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی صفادشت ملارد، دستورات لازم برای رفع مشکلات این واحدها را صادر کرد.
وی در حاشیه این بازدیدها گفت: در راستای پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان تهران، ضمن برگزاری جلسات ستاد به صورت منظم و با حضور تمامی اعضاء، با تشکیل نشستهای ستاد در شهرکهای صنعتی و با حضور مدیران دستگاههای اجرایی و سازمانهای تابعه قوه قضاییه و نیز با حضور مدیران واحدهای تولیدی و بازدید از برخی از کارخانجات، تلاش داریم تا اثرگذاری و نتیجه بخشی تصمیمات و اقدامات ستاد بیش از پیش افزایش یابد.
القاصی به دستور ریاست قوه قضاییه در شورای عالی قوه قضائیه مبنی بر حضور میدانی در واحدهای تولیدی برای مشاهده مستقیم وضع موجود اشاره کرد و گفت: بر همین اساس ضمن حضور مدیران عضو ستاد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تصمیمات لازم برای رفع مشکلات واحدها در هنگام بازدید اتخاذ میشود.
صدور دستورات لازم برای رفع مشکلات در بازدید از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی صفادشت
رئیس کل دادگستری استان تهران بیان کرد: در ابتدای بازدیدهای انجام شده از تعدادی از واحدهای تولیدی داشتیم که با مسائل و مشکلاتی روبرو بودند که از جمله این مشکلات مربوط به تسهیلات بانکی به لحاظ تاخیر در اعطای تسهیلات جهت تکمیل پروژه بود که از طریق بازرس کل استان تهران و همچنین ستاد اقتصاد مقاومتی موضوع در دستور پیگیری قرار گرفت و مقرر شد که با مکاتبه و اقدامات قضایی با بانکهای عامل موضوع تا حصول نتیجه پیگیری شود.
القاصی ادامه داد: بخشی از مشکلات واحدهای تولیدی این شهرک صنعتی نیز مربوط به تامین زمین و توسعه فضاهای تولیدی بود که در دستور کار ستاد قرار گرفت و مقرر شد که با دستگاههای متولی مذاکره شود و پیگیریهای لازم در دبیرخانه ستاد انجام شود.
وی با بیان اینکه بعضی از واحدهای تولیدی نیز در رابطه با تاخیر در وارد کردن بعضی کالاهای مکمل گلایه داشتند، افزود: این واحدهای تولیدی به صورت زنجیره هستند و با تکمیل قطعات این زنجیره، محصول نهایی تولید میشود و باتوجه به مشکلات یکی از واحدهای تولیدی دیگر واحدها دچار مشکل میشوند که مقرر شد در این خصوص نیز پیگیریهای لازم صورت گیرد.
القاصی در خصوص مشکلات آب و برق و مسئله فاضلاب شهرک صنعتی صفا دشت با فرارسیدن دوره گرما یادآور شد: این مسائل در کل کشور مطرح است و برنامهای که برای ساعات کاری در نظر گرفته شده است، در راستای صرفهجویی برق است تا به هر نحوی برق منازل قطع نشود و سهمیه مورد نیاز واحدهای تولیدی و صنعتی باید تأمین و نیازسنجی واحدها در سهمیه سوخت انجام شود، مسئله فاضلاب را هم به مدیریان شهری و شهرداری صفادشت گفیم تا این موضوع را مورد پیگیری و رسیدگی قرار داده و نسبت به اجرای آن اقدام کند.
وی گفت: تمام مسائل و موضوعات مطرح شده به طور مکتوب به دبیرخانه ارسال، ثبت و فرایند پیگیری به طور مستمر انجام شود.
علی القاصی با اشاره به بازدید از بخشهای تحقیق و توسعه یک واحد تولیدی گفت: نکته افتخارآمیز و غرورآفرین این است که دستگاههای خط تولید نیز ساخته صنعتگران ایرانی است و اغلب از طریق شرکتهای دانش بنیان ساخته شده و با کیفیت عالی در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد.
رییس کل دادگستری استان تهران، با اشاره به تحریمها و فرصت پیش آمده برای گسترش تولید گفت: اعمال تحریمها علیه کشور این فرصت را ایجاد کرده تا در تمامی زمینهها قویتر از گذشته اقدام کنیم و آنچه امروز در این واحدهای تولید مشاهده کردیم حاکی از ایران قوی برای مردم است.
وی گفت: ایران قوی و آینده روشنتر برای ایران، به دست دانشمندان و جوانان با اراده ساخته میشود.
این مراسم و بازدیدهای صورت گرفته با حضور محمد علی مهری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران، حسین حق وردی نماینده مردم قدس، شهریار و ملارد در مجلس شورای اسلامی، افشین سهراب خان بازرس کل استان تهران، معاونین قضایی رییس کل دادگستری، رییس دادگستری و دادستان شهرستان ملارد و جمعی از مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی و مدیران واحدهای تولیدی برگزار شد.