نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس پس از بازدید از بخشهای مختلف پارس جنوبی بهویژه فاز ۱۴ و پتروپالایشگاه پیشگامان و اسکله بندر سیراف پارس، بر موضوعاتی همچون جذب سرمایه بخش خصوصی و ایجاد عدالت در پرداخت حقوق نیروهای صنعت نفت و گاز تاکید کردند.
به گزارش فراسو به نقل از خانه ملت جمعی از اعضای کمیسیون انرژی در جریان انجام بازدید از سلسله بازدیدهای دو روزه این کمیسیون از منطقه ویژه پارس، از فاز ۱۴ پارس جنوبی بازدید کردند.
بنابراین گزارش، در جریان بازدید از فاز ۱۴ پارس جنوبی تورج دهقانی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس به نمایندگان توضیح داد: در فاصله حدود ۱۲۰ کیلومتری دریا، از میدان گازی پارس جنوبی، گاز را استخراج میکنیم. این در حال است که ما در این منطقه حدود ۳۷ سکوی بهرهبرداری داریم که روی هر سکو حدود ۱۰ تا ۱۴ چاه برای جمعآوری گاز و نفت وجود دارد.
وی همچنین افزود ۷۰۰ میلیون مترمکعب از این ۳۷ سکو به پالایشگاه جهت جهت تصفیه منتقل میشود، ضمن آنکه ۱۳ پالایشگاه نیز در خشکی داریم و عمق چاهها در این فاز به ۳۵۰۰ متر میرسد و عمق سکوهای واقع شده در دریا بین ۷۰ تا ۸۰ متر است.
دهقان با بیان اینکه هر کدام از سکوهای مذکور حدود ۲۵ میلیون متر مکعب توان تولید دارند، افزود؛ تنها پالایشگاه واقع در خشکی که هنوز تکمیل نشده فاز ۱۴ است و دیگر پالایشگاهها کاملا تکمیل شدهاند.
در ادامه مدیر پروژه توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: پارس جنوبی خط مقدم اقتصاد و صنعت کشور است که توسعه آن نیاز به کمک و همراهی نمایندگان مجلس دارد.
وی همچنین افزود: فاز ۱۴ تماماً به دست مهندسین و متخصصان ایرانی ساخته شده است، هرچند تامین بودجه به این پروژه در گذشته اولویت نبود و صرفاً در سالهای اخیر به این مهم اولویت داده شده است.
مدیر پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی با تاکید مجدد بر اینکه در تمامی بخشها از استخراج تا تولید و تولید صرفاً از نیروها و متخصصان ایرانی استفاده شده است، مطرح کرد: هماکنون ۱۴ ترین (واحد شیرینسازی گاز) آماده بهرهبرداری است.
در ادامه حیدری مسئول شرکت مجتمع گاز فاز ۱۴ با اشاره به وضعیت نامطلوب دریافتی کارکنان عملیاتی پارس جنوبی خطاب به نمایندگان، گفت: متاسفانه به دلیل بیعدالتیهای صورت گرفته نیروها دیگر انگیزه فعالیت ندارند و خواهان بازنشستگی زود هنگام هستند چراکه عدالت در پرداخت حقوقها رعایت نمیشود و حتی سابقه کار در افزایش دریافتیها تاثیر ندارد، تا جایی که بسیاری از نیروهای تخصصی به کشورهای همسایه و عربی مهاجرت کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه این مهم به هیچ عنوان به صلاح کشور نیست، افزود: حفظ سرمایه ملی دغدغه اصلی امروز ما است و نباید اجازه دهیم این سرمایه از دست برود.
بنابراین گزارش، موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی در پاسخ به این انتقاد، گفت: کمیسیون انرژی در این زمینه اقدامات متعددی انجام داده است و مسئله را با سازمانهای مرتبط نیز پیگیری کردهایم، همچنین مسئولان سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی را پای کار آورده و تبدیل وضعیت نیروهای عملیاتی، ثالث و… مورد توجه کمیسیون است.
* از تولید ال.پی.جی تا خودکفایی در تولید نیتروژن در پتروپالایشگاه کنگان
همچنین در ادامه انجام این بازدیدهای نظارتی نمایندگان کمیسیون انرژی از پتروپالایش کنگان نیز بازدید کردند که رئیس راهاندازی این پروژه، توضیح داد: این پتروپالایشگاه شامل ۳ فاز است که خوراک پالایشگاه از فاز نوع ۹ پارس جنوبی تامین میشود.
وی ادامه داد: تولید محصول در این پتروپالایشگاه از سال ۹۹ آغاز شده و محصولاتی همچون ال.پی.جی را تولید و اتان و بوتان را استحصال میکنیم که البته این محصولات صادر نیز میشود، ضمن آنکه در تولید نیتروژن کاملاً خودکفا شدهایم.
** تولید ال.پی.جی به میزان ۱۶۴ بشکه در پتروپالایشگاه پیشگامان سیراف
این گزارش میافزاید: در ادامه نمایندگان کمیسیون انرژی از پترو پالایشگاه خصوصی پیشگامان سیراف بازدید کرند که رئیس مهندسی سایت این پترو پالایشگاه، توضیح داد: تاکنون ۵۰ درصد از زیرساختهای این پتروپالایشگاه در کمتر از یک سال ساخته شده و قرار است خوراک مورد نظر آن را از فاز ۱۲ پارس جنوبی به میزان ۲۵ درصد تامین کنیم، ضمن آنکه در حال رایزنی برای دریافت مابقی این خوراک از فازهای دیگر هستیم.
وی افزود: به طور کلی باید روزانه ۶۰ هزار بشکه خوراک دریافت کنیم تا بتوان ال.پی. جی را به میزان ۱۶۴ بشکه به تولید رساند.
این مسئول بیان کرد: پالایشگاه پیشگامان سیراف در زمینه تولید نفتا به عنوان یکی از مشتقات نفتی جهت تامین خوراک پتروشیمیها فعال است که طبق برنامه پیشبینی شده باید ۴۱ هزار و ۴۸۸ بشکه در روز نفتا تولید کنیم.
به گفته وی گازوئیل دیگر محصول تولیدی این پتروپالایشگاه است که تولید آن به ۱۰ هزار و ۳۰۰ بشکه در روز میرسد.
این مسئول تاکید کرد: پس از راهاندازی مجموعه پالایشگاه و پتروشیمی فوق ۵۵۰ نفر به طور مستقیم در آن مشغول به کار خواهند شد، البته برای تکمیل این پروژه از ابتدا تا انتها ۴۴۰ میلیون دلار سرمایه نیاز است اما به دلیل تامین (آب برق و بخار) مورد نیاز توسط خود پالایشگاه پیشگامان، این برآورد هزینه به ۵۵۰ میلیون دلار افزایش یافت.
صادرات LPG با ظرفیت بارگیری ۱۵هزار مترمکعب بر ساعت
براساس این گزارش؛ نمایندگان در پایان این بازدیدها از بندر خدماتی و صادراتی سیراف در منطقه ویژه پارس بازدید کردند و در جریان کم و کیف پیشرفت این بندر قرار گرفتند.
احداث موجشکن شرقی به طول ۱۷۵۷ متر و موجشکن غربی به طول ۲۹۰۰ متر به صورت کیسونی و سنگریزهای، احداث دو پست اسکله صادرات LPG با ظرفیت بارگیری ۱۵هزار مترمکعب بر ساعت، صادرات گاز مایع توسط شناورهای ۵هزار تا ۵۰هزار تن، یک پست اسکله صادرات گوگرد با ظرفیت ۱۰۰۰ تن بر ساعت برای شناورهای ۵۰۰۰ تا ۵۰٫۰۰۰ تن (DWT)و احداث خطوط انتقال LPG به طول بیش از ۵۲ متر برای انتقال LPG تولیدی فاز های ۱۳ ،۱۹ و ۲۲،۲۳،۲۴ به بندر جهت صادرات ازجمله خروجیها و اقدامات انجام شده در این اسکله به شمار میآیند.