امروز چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳

میز حقوقی صنعت بیمه؛ گامی مؤثر در مدیریت چالش‌های حقوقی

صنعت بیمه به‌عنوان یکی از ارکان مهم نظام اقتصادی، با چالش‌های متعدد حقوقی مانند پیچیدگی قوانین، تعدد دعاوی حقوقی، و نیاز به تطبیق مستمر با تغییرات قانونی مواجه است. این مسائل، بهینه‌سازی فرایندهای حقوقی و مدیریت چالش‌ها را ضروری می‌سازد. تشکیل یک میز تخصصی حقوقی، گامی مؤثر در جهت مدیریت بهتر مسائل حقوقی، کاهش هزینه‌های ناشی از دعاوی، و بهبود عملکرد حقوقی این صنعت به شمار می‌رود. محمد صالح چیت‌گران، دبیر میز و مدیر امور حقوقی و قراردادهای شرکت بیمه تعاون،هدف از تشکیل این نهاد را شناسایی و مدیریت ریسک‌های قانونی، کاهش هزینه‌ها و زمان دعاوی حقوقی و ارتقای سطح تصمیم‌گیری حقوقی صنعت بیمه عنوان کرد.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی بیمه تعاون، صنعت بیمه به‌عنوان یکی از ارکان مهم نظام اقتصادی، با چالش‌های متعدد حقوقی مانند پیچیدگی قوانین، تعدد دعاوی حقوقی، و نیاز به تطبیق مستمر با تغییرات قانونی مواجه است. این مسائل، بهینه‌سازی فرایندهای حقوقی و مدیریت چالش‌ها را ضروری می‌سازد. تشکیل یک میز تخصصی حقوقی، گامی مؤثر در جهت مدیریت بهتر مسائل حقوقی، کاهش هزینه‌های ناشی از دعاوی، و بهبود عملکرد حقوقی این صنعت به شمار می‌رود.

اهداف و کارکردهای میز تخصصی حقوقی
میز تخصصی حقوقی با اهدافی نظیر پژوهش در موضوعات حقوق بیمه، ارتقای دانش و مهارت حقوقی، مدیریت ریسک‌های قانونی، و ارائه تفاسیر تخصصی برای پیشگیری و حل مسائل حقوقی تشکیل شده است. این میز همچنین بر آموزش مستمر و ارائه مشاوره‌های حقوقی به ذی‌نفعان صنعت بیمه تأکید دارد.

با حضور کارشناسان حقوق بیمه، وکلا، مدیران ارشد شرکت‌های بیمه و اعضای هیئت علمی دانشگاه، این میز به تحلیل قراردادها، بهینه‌سازی فرایندهای ارائه خدمات از منظر حقوقی و پیشگیری از اختلافات کمک می‌کند. تعامل نزدیک میز حقوقی با سایر بخش‌های صنعت، تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر و هم‌افزایی بیشتر را ممکن می‌سازد.

برگزاری اولین جلسه میز حقوقی
اولین جلسه میز حقوقی پژوهشکده بیمه با حضور ریاست پژوهشکده، ایرج بابایی، عزیززاده، میرقاسمی، منصوری، گیوه‌چین، ملاکریمی، علی میرزایی، غلامیان، سهامی، و چیت‌گران به‌عنوان دبیر میز برگزار شد. در این نشست، اعضا ضمن ارائه دیدگاه‌های خود، مسیر حرکت و برنامه‌های میز را تبیین کردند.

نیاکان، رئیس پژوهشکده بیمه، در این جلسه بر ضرورت تعمیق دانش حقوق بیمه تأکید کرده و از برنامه‌هایی همچون ترجمه کتب و مقالات حقوق بیمه، برگزاری نشست‌های تخصصی، تحلیل دعاوی بیمه‌ای و همکاری با پژوهشکده قوه قضائیه حمایت کردند. ایشان بر دسترسی عمومی و تفسیر شفاف مسائل حقوقی برای تمامی ذی‌نفعان تأکید نمودند.

نقش محوری در مدیریت ریسک و افزایش اعتماد
چیت‌گران، دبیر میز و و مدیر امور حقوقی و قراردادهای شرکت بیمه تعاون، هدف از تشکیل این نهاد را شناسایی و مدیریت ریسک‌های قانونی، کاهش هزینه‌ها و زمان دعاوی حقوقی و ارتقای سطح تصمیم‌گیری حقوقی صنعت بیمه عنوان کرد. با ارائه مشاوره‌های تخصصی و تحلیل دقیق اسناد، این میز به فعالان صنعت بیمه کمک می‌کند تا از بروز اختلافات جلوگیری کرده و هماهنگی داخلی را بهبود بخشند.

علاوه بر این، میز تخصصی حقوقی با ارائه راهکارهای عملیاتی و افزایش شفافیت، به بهبود اعتماد عمومی، تقویت روابط با نهادهای نظارتی، و ارتقای اعتبار شرکت‌های بیمه‌گر در میان مشتریان و شرکای تجاری کمک می‌کند.

ضرورت آموزش و پژوهش حقوق بیمه
یکی از چالش‌های اصلی، کمبود آموزش‌های تخصصی در حوزه حقوق بیمه است. نبود آموزش مناسب به پرسنل شرکت‌ها، قضات، نمایندگان بیمه، و سایر فعالان این حوزه، خسارات متعددی به شرکت‌های بیمه و بیمه‌گذاران وارد کرده است. میز حقوقی، با همکاری پژوهشکده قوه قضائیه، می‌تواند با برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آموزشی و پژوهش‌های کاربردی، این خلأ را پر کند.

تشکیل میز تخصصی حقوقی، اقدامی استراتژیک در جهت تقویت زیرساخت‌های حقوقی صنعت بیمه و حرکت به سوی شفافیت، کاهش ریسک و ارتقای عملکرد کلی این صنعت است.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/IxeAIT