حجتالاسلام والمسلمین «سیدمحمدحسن ابوترابیفرد» گفت: با قرضالحسنه میتوان به پویایی جامعه کمک کرد و رشد و پیشرفت را برای همه به ارمغان آورد.
به گزارش فراسو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی قرضالحسنه، حجتالاسلام والمسلمین «سیدمحمدحسن ابوترابیفرد» امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه در قرآن کریم بارها بر قرضالحسنه تأکید شده است، گفت: قرضالحسنه به معنای دادن قرض به خدای سبحان است و با این کار میتوان رضای خدای متعال را به دست آورد. همه ما میدانیم که با قرضالحسنه میتوان به پویایی جامعه کمک کرد و رشد و پیشرفت را برای همه به ارمغان آورد.
وی افزود: به باور من تأسیس و راهاندازی بانکهای قرضالحسنه در کشور تجربه خوبی محسوب میشوند که در نظام اقتصادی ایران رخ داد و هیچکس فکر نمیکرد در شرایط تورمی و بیثباتی اقتصادی بانکهای قرضالحسنه بتوانند پابرجا بمانند و تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه پرداخت کنند و با مشکل منابع هم مواجه نباشند. امروز یک جوان با ۴۰۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه میتواند یک شغل برای خود ایجاد کند و از بیکاری خارج شود و من معتقدم بانکهای قرضالحسنه در کشور خوب درخشیدند و به الگویی برای دیگر بانکها تبدیل شدهاند.
وی ادامه داد: زمانی که بانک قرضالحسنه مهر ایران تأسیس شد، برخی میگفتند مگر میتوان با بانک با سود ۴ درصد اداره شود؟! بانک هزینه دارد، کارمند دارد و باید خرج اینها را داد؛ اما این بانک اثبات کرد که میتوان قرضالحسنه بود و قرضالحسنه وام داد و مشکلی هم ایجاد نشود. این بانک مدیریت مالی خوبی دارد و تا به امروز مشکلی نداشته است و بانک رسالت هم چنین ویژگیهای مثبتی دارد.
ابوترابیفرد بر نقش بانکهای قرضالحسنه در حوزه محرومیتزدایی اشاره و تأکید کرد: برای از بین بردن محرومیت و کمک به قدرت خرید مردم ابتدا باید تورم را مهار کرد، سپس واحدهای تولیدی را تقویت کرد و از سوی دیگر اشتغال را افزایش داد. وقتی این سه محقق شوند آن وقت تسهیلات قرضالحسنه نهایت اثرگذاری را در محرومیتزدایی خواهند داشت. اصلاً هدف از قرضالحسنه محرومیتزدایی و کمک به کاهش فقر در جامعه است و در احادیث و آیات این موضوع مهم مورد اشاره قرار گرفته است. اما وقتی تورم مهار نشود و بیثباتی اقتصادی وجود داشته باشد، تسهیلات قرضالحسنه هم بیارزش میشوند.