عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: آیین نکوداشت چهرههای ماندگار میراث فرهنگی باعث دلگرمی و افزایش انگیزه پیشکسوتان و فعالان حوزه میراث فرهنگی میشود.
به گزارش فراسو، حجتالاسلام محمدرضا مبلغی در گفتوگو با ایرنا درباره برگزاری دومین دوره نکوداشت چهرههای ماندگار میراث فرهنگی کشور، گفت: این اقدام وزارت میراث فرهنگی برای تجلیل از فرهیختگان حوزه میراث فرهنگی قابل تقدیر است. این کار بسیار ارزشمند است و باعث افزایش توجه و تشویق نسلهای بعدی ما به حفاظت از همه ابعاد میراث فرهنگی، از بناها و آثار گرفته تا میراث ناملموس و البته بزرگان و پیشکسوتان این حوزه که مواریث زنده بشری هستند، میشود.
مبلغی افزود: نکوداشت چهرههای ماندگار میراث فرهنگی از یک طرف بیانگر توجه ویژه متولیان به میراث فرهنگی و تمدنی است و از سوی دیگر برای ساخت آینده بهتر، مسیر صحیح را روشن میکند. جای چنین برنامههایی در حوزه میراث فرهنگی خالی بود، دلسوزان و زحمتکشان حوزههای مختلف کشور از جمله میراث فرهنگی باید همواه مورد تجلیل و تشویق قرار گیرند، در این زمینه همه ما باید به سهم خود قدردان آنها باشیم.
نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس گفت: این نگاه و مسیر برای پاسداشت پیشکسوتان و فرهیختگان باید مستمر و مداوم باشد، این رویدادها علاوه بر اهمیت کار در حوزه میراث فرهنگی، راه را هم به نسل جوان نشان میدهد و توجه جوانان و فرهیختگان را به حوزه میراث فرهنگی و عزیزانی که در این حوزه زحمت کشیدهاند، جلب میکند تا هم با زحمات آنها آشنا شوند و هم قدردان و نشردهنده زحمات و آثار این چهرههای ماندگار باشند.
مبلغی با اشاره به تاریخ کهن و میراث فرهنگی عظیم تمدن ایرانی-اسلامی، ابراز داشت: ما میراثدار یک فرهنگ ریشهدار تاریخی هستیم، از یکسو تمدن بزرگ ایرانی پیش از اسلام و از سوی دیگر تمدن اسلامی که برای نسلهای مختلف و آینده به یادگار مانده است. برگزاری چنین رویداهایی باعث دلگرمی و انگیزه بیشتر میشود هم برای عزیزانی که در این عرصهها زحمت کشیدند و هم برای کسانی که قصد فعالیت در حوزههای مرتبط دارند.
بنابر این گزارش، دومین دوره نکوداشت چهرههای ماندگار میراث فرهنگی کشور با هدف تکریم و تجلیل از سرآمدان و پیشکسوتان میراث فرهنگی کشور و قدردانی از خدمات علمی و پژوهشی آنان، امروز پنجشنبه ۲۵ خرداد برگزار و با حضور سیدعزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ۱۲ تن از مشاهیر و مفاخر این حوزه تجلیل میشود.
تیرماه سال ١۴٠١ اولین دوره چهرههای ماندگار میراث فرهنگی کشور برگزار شد و از ۱۲ استاد و پیشکسوت این حوزه به پاس یک عمر خدمت برای پاسداری از فرهنگ ایرانزمین تجلیل به عمل آمد.
محمدرضا اولیا، عبدالله جبل عاملی، حمیده چوبک، علیاکبر سعیدی، محمدحسن سمسار، محمدرحیم صراف، باقر آیتاللهزاده شیرازی، فائق توحیدی، رجبعلی لباف خانیکی، مهدی مجابی، محمدحسن محبعلی و محمدمیرشکرایی ۱۲ پیشکسوتی بودند که در نخستین دوره این آیبن مورد تجلیل قرار گرفتند.