امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

پایان ناترازی و مقابله با تورم‌زایی بانک‌ها در قانون جدید بانک مرکزی

تصویب قانون بانک مرکزی گامی در جهت بهبود شرایط بازار و اقتصاد است و امکان رفع ناترازی بانک‌ها را فراهم می‌کند.
به گزارش فراسو؛ ‌احمد کیمیایی اسدی؛ عضو اتاق بازرگانی ایران درباره تصویب قانون جدید بانک مرکزی و افزایش اختیارات و استقلال عمل این نهاد پولی و ارزی کشور، اظهار داشت: با توجه به تجربه اخیر در مدیریت بازار ارز و همچنین ثباتی که از ابتدای سال تاکنون در این بخش از بازار ایجاد شده است، باید امیدوار بود که بانک مرکزی با برخورداری از استقلال و اختیارات کافی، می‌تواند متضمن کنترل و مدیریت بازار باشد، در نتیجه طبق قانون جدید، توان مدیریتی و اجرایی اصلی‌ترین نهاد پولی و ارزی کشور ارتقا خواهد یافت.

وی افزود: بحث مستقل بودن سیاست‌گذاری بانک مرکزی از دولت یک اصل متداول و رایج در کشور‌های مختلف است، در واقع این استقلال عمل یک روال مرسوم محسوب می‌شود و اجازه نمی‌دهد بانک مرکزی تحت نظر کامل و تابع بی چون و چرای دستورات سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف باشد.
وی افزود: البته این شرایط سال‌هاست که در کشور ما توسط روسای ادوار مختلف بانک مرکزی مطرح شده که قانون جدید بانک مرکزی، گامی موثر در تحقق این هدف محسوب می‌شود.
این فعال اقتصادی با اشاره به مقابله با اضافه برداشت بانک‌ها و تورم‌زایی در قانون جدید بانک مرکزی ادامه داد: سپردن اختیارات و استقلال کافی به بانک مرکزی موجب خواهد شد تا در هر زمان بتوان تضامین و تعهدات لازم برای کنترل و مدیریت بازار را از این نهاد پولی ارزی کشور مطالبه کرد که در واقع این روند نیز می‌تواند به سود اقتصاد ایران باشد. از سوی دیگر بانک مرکزی در صورتی می‌تواند پاسخگوی انتظارات و نوسانات اقتصادی باشد که از توان و استقلال کافی برخوردار شود.
کیمیایی افزایش اختیارات بانک مرکزی را تنها در بهبود و مدیریت بازار ارز تاثیرگذار نخواند و افزود: هر چند بانک مرکزی می‌تواند در ازای کسب اختیارات کافی و کارآمد به خوبی از عهده کنترل بازار بر آید، اما در کنار این مساله می‌تواند نظارت و تسلط بیشتری بر بانک‌های ناتراز هم داشته باشد و مشکل ناترازی بانک‌ها را نیز به خوبی برطرف کند.
‌پس از گذشت چند دهه از تصویب قانون پولی و بانکی در سال ۱۳۵۱، برای اولین بار، در مجلس یازدهم با هدف اصلاح قوانین حوزه بانک مرکزی، طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار گرفت. این طرح در ۶۷ ماده، سال گذشته، قبل از بررسی لایحه بودجه به تصویب نمایندگان مجلس رسید، اما در مجموع ۴ بار بین مجلس و شورای نگهبان رفت و برگشت داشت و در نهایت مجلس بر ۵ مصوبه خود که جزء ایرادات شورای نگهبان بود، اصرار کرد و طرح برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصحلت نظام ارسال شد.
موارد اختلافی در چند جلسه مجمع بررسی و اصلاح شد و در نهایت در ۲۹ آبان ماه به مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد، طبق قانون، رئیس مجلس باید لایحه را به دولت ابلاغ کند که به‌زودی این اقدام انجام خواهد شد.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/3brnEK