امروز جمعه، 18 اردیبهشت 1405
Breaking News

بهترین تصمیم برای بازگشایی بازار سهام رویکرد بینابینی است+ فیلم

میثم فدایی، مدیرعامل گروه خدمات بازار سرمایه آبان در پاسخ به این پرسش که آیا بازگشایی بازار سهام در شرایط کنونی تصمیم درستی است یا خیر، گفت: «در این مقطع می‌توان رویکردی بینابینی را در نظر گرفت؛ به این معنا که نه بازار تا زمان حصول اطمینان کامل از شرایط سیاسی و اقتصادی کاملاً بسته بماند و نه بدون درنظرگرفتن ملاحظات ضروری، به‌طور کامل بازگشایی شود.»

به گزارش فراسو، میثم فدایی، مدیرعامل گروه خدمات بازار سرمایه آبان، در برنامه تلویزیونی «گفت‌وگوبا بازار»، اعلام کرد:« باید انتظارات را در ۲ سطح به‌صورت شفاف مدیریت کرد؛ نخست در حوزه متغیرهای سیاسی و کلان کشور و دوم در زمینه شفاف‌سازی وضعیت صنایع.»

فدایی تأکید کرد: «در شرایط فعلی باید در خصوص سطح و سرعت افشای اطلاعات صنایع نیز نگاه واقع‌بینانه‌تری وجود داشته باشد.»

او معتقد است: «بازگشایی بازار سهام می‌تواند به‌صورت تدریجی و صنعت‌به‌صنعت انجام شود. بر این اساس، صنایع باید در ۳ دسته تقسیم شوند: صنایعی که آسیب مستقیم دیده‌اند، صنایعی که آسیب غیرمستقیم داشته‌اند و صنایعی که عملاً آسیبی در طول جنگ تحمیلی متحمل نشده‌اند.»

فدایی با اشاره به برخی ملاحظات مهم پیش از بازگشایی بازار سهام گفت: «موضوع اعتبارات کارگزاری‌ها و هم‌چنین موقعیت‌های معاملاتی در بازار آپشن از جمله مواردی است که سازمان بورس باید پیش از بازگشایی به‌دقت مورد ریسک‌سنجی قرار دهد؛ به‌ویژه در خصوص اعتبارات و موقعیت‌های فروش پوت آپشن.»

او تأکید کرد: «برای شرایط خاصی مانند زمان جنگ، لازم است دستورالعمل‌ها و قوانین ویژه‌ای برای بازگشایی بازار تدوین شود؛ چون مقررات فعلی ظرفیت کافی برای مدیریت شرایط بحران و جلوگیری از انتقال منافع میان دارندگان واحدهای صندوق‌های سهامی و غیرسهامی را ندارد.»

مدیرعامل گروه خدمات بازار سرمایه آبان در ادامه با اشاره به وضع شبکه بانکی گفت: «بانک‌ها در حال حاضر از نظر نقدینگی در شرایط مناسبی قرار دارند و نرخ سپرده بین‌بانکی نیز در محدوده ۲۱ تا ۲۲ درصد معامله می‌شود؛ موضوعی که نشان می‌دهد بانک‌ها می‌توانند ظرفیت مناسبی برای حمایت از بازار سهام داشته باشند.»

به گفته فدایی، در شرایط فعلی حجم مبنا برابر با یک است و همین موضوع باعث می‌شود نهادهای مالی انگیزه چندانی برای حمایت از بازار در روز نخست بازگشایی نداشته باشند. بنابراین می‌توان بازگشایی سهام و صنایع را در ابتدا با دامنه نوسان یک درصدی انجام داد.

او پیشنهاد داد در هفته نخست بازگشایی، معاملات صنایع با دامنه نوسان یک درصد انجام شود و پس از آن دامنه نوسان به روال معمول بازار، یعنی ۳ درصد، بازگردد.