امروز دوشنبه، 27 بهمن 1404
Breaking News

جایگاه مهم بانک کشاورزی در مدیریت هوشمندانه منابع آب و تامین امنیت غذایی

رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و عشایر مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر نقش موثر بانک کشاورزی در حمایت از طرح های مدیریت منابع آب و تامین امنیت غذایی کشور، گفت: این بانک در طول سال‌های گذشته با وجود چالش کفایت سرمایه، نقش خود را به‌خوبی ایفا کرده است؛ ازحدود ۲۰۰ همت منابع مورد نیاز این بانک، در عمل تنها ۷۰ همت تصویب و تا پایان سال در اختیار بانک کشاورزی قرار خواهد گرفت که همین میزان نیز در خدمت توسعه طرح‌های کشاورزی است.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، پیمان فلسفی با اشاره به بحران کم‌آبی در کشور تصریح کرد: ایران به‌دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی در منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و به همین دلیل سرمایه‌گذاری در حوزه آب اهمیت ویژه‌ای دارد. توسعه روش‌های نوین آبیاری، کشت‌های کم‌آب‌بر و شیوه‌های تولید هوشمندانه با مصرف آب کمتر، از جمله توسعه گلخانه‌ها، باید به‌طور جدی در دستور کار قرار گیرد که خوشبختانه بانک کشاورزی چنین نگاهی را دنبال می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۴ حدود ۶۰ درصد از تسهیلات بخش کشاورزی توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است، اما در مجموع تنها ۶ درصد از کل تسهیلات نظام بانکی به بخش کشاورزی اختصاص یافته که رقمی بسیار پایین است. این سهم حداقل باید به ۲۵ درصد برسد، زیرا وضعیت فعلی نشان‌دهنده بی‌توجهی گسترده نظام بانکی به بخش کشاورزی است.

فلسفی ابراز امیدواری کرد با نگاه ویژه دولت به امنیت غذایی و ملاحظات مرتبط با منابع آب، سهم واقعی تسهیلات کشاورزی در نظام بانکی محقق شود و افزود: بخش کشاورزی که به‌دلیل محدودیت‌های مختلف با ریسک‌های بالایی مواجه است، نیازمند رفتار متفاوت نظام بانکی و دسترسی آسان‌تر به منابع اعتباری با نرخ‌های ترجیحی است.

وی اظهار داشت: امیدواریم هم در مجلس، به‌ویژه در بودجه‌های سالانه از جمله بودجه ۱۴۰۵، و هم در دولت، با تقویت سرمایه و اعتبارات بانک کشاورزی، زمینه اجرای طرح‌های توسعه‌ای، افزایش بهره‌وری آب، توسعه گلخانه‌ها و در نهایت تحقق امنیت غذایی پایدار در کشور بیش از پیش فراهم شود.