امروز یکشنبه، 12 بهمن 1404

نوسازی ناوگان تاکسیرانی تهران و کلان شهر‌ها با جایگزینی 6000 تاکسی برقی

رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل گفت: تاکنون نزدیک به 2000 نفر برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده‌اند که با پرداخت تسهیلات 1.2 میلیارد تومان به 600 نفر به مرحله تحویل خودرو رسیده‌اند.

به گزارش فراسو، محمدصادق حاتمی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما، افزود : پیرو تصویب ماده 10 قانون ساماندهی صنعت خودرو در سال 1401، نوسازی ناوگان فرسوده تاکسیرانی تهران و کلان شهر‌های ایران با جایگزینی «تاکسی‌های برقی»، براساس تفاهمنامه نوسازی 96000 دستگاه که در ابتدای سال 1404 با مشارکت 9 نهاد منعقد شده بود، در حال انجام است.

رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل وزارت صمت گفت: تاکنون نزدیک به 2000 نفر برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده‌اند که با پرداخت تسهیلات 1.2 میلیارد تومان به 600 نفر به مرحله تحویل خودرو رسیده‌اند و تاکنون 500 تاکسی برقی چهره جدیدی به ناوگان تاکسیرانی شهر تهران داده است.

حاتمی اضافه کرد: برای اجرای طرح نوسازی تاکسی‌های برقی شهر تهران ستاد نوسازی ناوگان حمل و‌نقل ایدرو با به کارگیری منابع نوسازی ناوگان مبتنی بر قانون ساماندهی صنعت خودرو و با مشارکت صندوق صحا و عاملیت بانک‌شهر نزدیک به یک همت (هزار میلیارد تومان) تامین مالی و به رانندگان تاکسی شهر تهران تسهیلات نوسازی پرداخت شده است.

وی گفت: نوسازی ناوگان تاکسیرانی تهران تاکنون منجر به صرفه جویی 20 میلیون لیتر بنزین در سال شده است و نوسازی 4000 تاکسی برقی تهران می‌تواند منجر به صرفه جویی 120 میلیون لیتری در سال گردد که صرفه جویی ارزی 120 میلیون دلاری در پی خواهد داشت.

رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل افزود: براساس تفاهمنامه نوسازی 96000 هزار دستگاه تاکسی و موتورسیکلت، برنامه ریزی جهت نوسازی و جایگزینی 4000 تاکسی فرسوده تهران و 2000 دستگاه تاکسی فرسوده سایر کلان شهر‌ها با تاکسی برقی و همچنین 20 هزار تاکسی دوگانه سوز انجام شده است و صرفه جویی 1 میلیارد لیتر سوخت و 1 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی ناشی از اجرایی این طرح قابل تصور است.

وی ادامه داد: تسهیلات ارائه شده برای جایگزینی تاکسی‌های برقی در تهران 1.2 میلیارد تومان با بازه بازپرداخت 60 ماهه و سود صفر درصد می‌باشد و خودرو برقی تحویلی در این طرح با قیمت ثابت 1.7 میلیارد تومان به رانندگان تاکسی شهر تهران تحویل داده می‌شود.

حاتمی گفت: ضمن پرداخت تسهیلات، 140 میلیون تومان نیز یارانه اسقاط تاکسی فرسوده از مبلغ تاکسی جدید کسر می شود، بنابراین 80 درصد مبلغ تاکسی پوشش داده شده و امکان پرداخت تسهیلات 20 درصد بقیه نیز با مشارکت تاکسیرانی شهر تهران وجود دارد.