امروز جمعه، 14 آذر 1404
Breaking News

تقدیر سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس از اقدامات شستا در حوزه تولید و تأمین دارو

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با قدردانی ازاقدامات مجموعه شستا در حوزه تولید و تأمین دارو، عملکرد شرکت‌های دارویی زیرمجموعه این هلدینگ را «موثر، پیش‌دستانه و قابل اتکا» توصیف کرد.

به گزارش فراسو به نقل از شستا رسانه، سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تیپیکو که هلدینگ دارویی شستا است با رونمایی از چند محصول جدید، نقش مهمی در بی‌اثرکردن تحریم‌ها و کنترل بازار دارو ایفا کرده است. مجلس هم حمایت از تولید مواد اولیه دارویی و نیز تخصیص ارز برای دارو را در اولویت قرار داده است.  خودکفایی در تولید این مواد، ارزش افزوده قابل توجهی برای کشور ایجادمی‌کند.

وی با اشاره به شرایط ناشی از تحریم‌ها و مشکلات واردات مواد اولیه دارویی، گفت: مردم انتظار دارند مسئولان در عمل نشان دهند که تحریم‌ها بی‌اثر است. ورود جدی تیپیکو به حوزه داروهای حیاتی، به‌خصوص داروهای ضد درد، مصداق روشن این رویکرد است.

این نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه کشور در هفته‌های گذشته با «بحران جدی» کمبود داروهای ضد درد مواجه بوده، خاطرنشان کرد: «کمیسیون بهداشت مجلس هشدارهای لازم را پیش‌تر داده بود، اما خوشبختانه شستا از مدت‌ها قبل این موضوع را دردستور کار قرار داده بود و امروز شاهد رونمایی از سه محصول جدید هستیم که دو محصول آن به حوزه داروهای ضد درد مربوط است. این موضوع نشان‌ دهنده برنامه‌ریزی دقیق و اقدام به‌موقع این مجموعه است.

وی با اشاره به توانمندی‌های شرکت‌ سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو) گفت: مجموعه شستا و شرکت‌های دارویی زیرمجموعه آن ظرفیت لازم را برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها در حوزه دارو دار ند و حتی می‌توانند در کنترل قیمت داروهای تحریمی ومدیریت بازار نیز نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت همچنین به اقدامات حمایتی مجلس اشاره کرد وافزود: مجلس، بانک مرکزی و شرکت نیکو را مکلف کرده است تخصیص ارزرا برای شرکت‌هایی که در تأمین داروهای ضروری و تحریم‌شده نقش‌آفرینی دارند در اولویت قرار دهند. همچنین در قانون بودجه سال ۱۴۰۴، برای پرداخت مطالبات حوزه دارو، مواد اولیه و تجهیزات پزشکی، رقم ۷۰ همت پیش‌بینی شده که کمیسیون بهداشت پیگیر اجرای آن است.

او در ادامه یکی از برنامه‌های مهم دولت و مجلس را حمایت از کشت شقایق ایرانی به‌عنوان ماده اولیه تولید داروهای ضد درد عنوان کرد و هشدار داد:اگر در این زمینه ورود جدی صورت نگیرد، در دو ماه آینده با بحران کمبود این داروها در بیمارستان‌ها مواجه خواهیم شد.

وی در پایان با اشاره به اعلام آمادگی شستا برای ایفای نقش محوری دراین حوزه گفت: شستا با تکیه بر امکانات و تجربه شرکت‌های دارویی زیرمجموعه این هلدینگ، اعلام کرده‌ که این مجموعه آماده است به‌صورت فوری برای رفع بحران کمبود داروهای ضد درد وارد عمل شود. این اقدام، ظرفیت ارزشمند شستا در مدیریت چالش‌های ملی حوزه دارو را نشان می‌دهد.

در روزهای گذشته شرکت تولید مواد اولیه داروپخش (تماد) با حضور اعضای کمیسون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از سه داروی کتورولاک ترومتامین تزیقی غیر استریل، حد واسط ترامادول هیدروکلراید و ایبوپروفن رونمایی کرده است.