امروز شنبه، 15 آذر 1404

تخصیص 6 همت برای نوسازی صنایع فرسوده در 1405

رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از تخصیص 6 همت برای نوسازی صنایع فرسوده در سال 1405 خبر داد و گفت: در واحد‌های صنعتی که طرح نوسازی اجرا شده، حدود 30 درصد مصرف انرژی کاهش یافته است.

به گزارش فراسو به نقل از ایدرو نیوز ؛ فرشاد مقیمی در گفتگو با مهر اظهار داشت : تاکنون 270 واحد صنعتی در بستر ( پلتفرم) نوسازی ثبت‌نام کرده‌اند و در مراحل بررسی طرح، اخذ نظر اداره‌کل استان‌ها و معرفی به بانک قرار دارند. 

برخی از این واحد‌ها نیز به بانک‌ها معرفی شده‌اند تا فرآیند نوسازی را آغاز کنند.مقیمی گفت: نوسازی فقط در حوزه سخت‌افزاری نیست، بلکه در بخش نرم‌افزاری شامل اصلاح ساختار مدیریتی، مالی، منابع انسانی و به‌روزرسانی ماشین‌آلات نیز انجام می‌شود. 

یکی از دستاورد‌های مهم این است که با یک‌سوم منابع و در یک‌سوم زمان، می‌توان یک واحد صنعتی را بازسازی و نوسازی کرد.

رئیس هیئت عامل ایدرو افزود: با توجه به ناترازی انرژی در کشور، اجرای این طرح‌ها می‌تواند ما را سریع‌تر به اهداف توسعه‌ای برساند. سازمان برنامه نیز حمایت لازم را در این خصوص انجام می‌دهد و بنا داریم سال 1405 را سال نوسازی و بازسازی واحد‌های صنعتی قرار دهیم و برای این بخش حدود 6 همت منابع مالی پیش‌بینی شده است.

مقیمی گفت: ایدرو در این حوزه نقش مدیریت، تسهیل‌گری و صدور مجوز را دارد و این طرح می‌تواند دستاورد‌های بزرگی برای کشور ایجاد کند. 

همچنین سفارش‌های قابل‌توجهی برای ماشین‌سازان داخلی فراهم می‌کند که اکنون از کاهش حجم کار رنج می‌برند.

معاون وزیر صمت اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است که واردات ماشین‌آلات و تجهیزات برای طرح‌های نوسازی و بازسازی از پرداخت حقوق گمرکی معاف باشد. برآورد ما این است که در سال نخست، حدود 200 تا 300 واحد صنعتی در دستور کار قرار گیرند.

معاون وزیر صمت ادامه داد: این طرح به‌قدری جذاب است که می‌تواند سرمایه بخش خصوصی را نیز جذب کند. 

در همین راستا، صندوق پروژه‌سازی در آینده نزدیک تعریف خواهیم کرد.

وی همچنین درباره واحد‌های غیر فعال صنعتی نیز گفت: همه واحد‌هایی که نوسازی می‌شوند الزاماً راکد نیستند. بسیاری از آنها فعال‌اند و برای ارتقای بهره‌وری بازسازی می‌شوند. 

البته برخی از واحد‌های راکد نیز با نوسازی به چرخه تولید بازمی‌گردند، اما بعضی باید از چرخه خارج شوند.

مقیمی افزود: ایدرو با همکاری سازمان برنامه و ستاد تسهیل، پلتفرمی برای پیگیری و هم‌افزایی طرح‌های نوسازی و بازسازی ایجاد کرده است و امیدواریم شاهد نتایج مطلوب آن برای صنعت کشور باشیم.