امروز شنبه، 15 آذر 1404

رئیس جمهور: بیمه البرز خسارت تحت پوشش خود را پرداخت می کند

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران امروز در همایش بزرگ کارگران با اشاره به خسارت وارده ناشی از آتش سوزی و انفجار و اسکله بندر شهید رجایی در استان هرمزگان تاکید کرد: شرکت بیمه البرز خسارت مورد تعهد خود را به زیان دیدگان پرداخت می کند.

به گزارش فراسو، پیش از این موسی رضایی، مدیرعامل بیمه البرز با حضور در جلسه ستاد مدیریت بحران در استان هرمزگان اعلام کرده بود: فرایند ارزیابی خسارت حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی را به سرعت آغاز می کنیم و پس از ارزیابی خسارتها ظرف ۲۴ ساعت خسارت ها واریز خواهد شد.

رئیس جمهور، پیش از ظهر امروز چهارشنبه در «سی و ششمین جشنواره ملی امتنان از کارگران نخبه و گروه‌های کار نمونه»، ضمن تسلیت به خانواده‌های جانباختگان حادثه تلخ بندر شهید رجایی با اشاره به اقدامات دولت در پی حادثه بندر شهید رجایی، افزود: در بندرعباس جلسه‌ای برگزار کردیم و مقرر شد که بیمه البرز نسبت به پیگیری و پرداخت خسارت‌ها اقدام کند. همچنین تمامی کسانی که جان خود را از دست داده‌اند، باید شناسایی شوند و علاوه بر حقوق آنان، مشکلات خانواده‌هایشان نیز پیگیری خواهد شد.

دکتر پزشکیان با تأکید بر پیگیری جدی دولت در این زمینه، خاطرنشان کرد: دولت تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا مشکلات خانواده‌های جانباختگان این حادثه، همچون آنچه در قبال حادثه طبس رخ داد، پیگیری و برطرف شود.

رسیدگی فوری به آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت رسیدگی فوری به آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی، از مسئولان خواست تا اولا شناسایی بستر‌ها و زمینه‌های وقوع حادثه و رفع آنها را بر یافتن مقصر مقدم داشته و ثانیا به دنبال اصلاح ساختاری، برنامه‌ای و مدیریتی اداره بنادر و گمرکات کشور باشند.

دکتر مسعود پزشکیان صبح امروز چهارشنبه، در جلسه هیئت دولت، با تسلیت مجدد و آرزوی صبر برای خانواده‌های جانباختگان سانحه بندر شهید رجایی، طلب مغفرت برای درگذشتگان و ابراز همدردی با مجروحین این حادثه، از وزرای کشور و راه و شهرسازی، استاندار هرمزگان، نیروهای مسلح، نیروهای هلال احمر و همه کسانی که از اولین ساعات پس از حادثه، در روند امداد‌رسانی حضور داشتند و حس همدلی و وفاق را به نمایش گذاشتند، قدردانی کرد.

رئیس جمهور همچنین از همه کشورهایی که با دولت و ملت ایران در این حادثه ابراز همدردی کردند، قدردانی و از دولت روسیه بابت اعزام تجهیرات و نیروهای امدادی تشکر کرد.

دکتر پزشکیان در ادامه از مسئولان مربوطه خواست که با هماهنگی شرکت‌های بیمه‌گذار، پیگیر احصای خسارت‌ها و پرداخت هر چه سریع‌تر آنها باشند تا خسارت‌دیدگان و آسیب‌دیدگان بیش از این متضرر و از آسیب‌های وارده متاثر نشوند و گفت: وزارت صمت نیز با شناسایی و جمع‌آوری دقیق اطلاعات خودروهایی که در محدوده بندر از این انفجار آسیب دیده‌اند، با همکاری همه دستگاه‌ها، پیگیر کمک به جبران خسارت آنها باشد.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه شناسایی علت و بستر وقوع این سانحه، مقدم بر شناسایی عامل و مقصر حادثه است، تصریح کرد: اگر ما به دنبال مقصر باشیم، انگیزه بیشتری برای پنهان‌کاری وجود خواهد داشت، لذا در وهله اول باید به دنبال شناسایی اشکالات و بسترهای وقوع این حادثه باشیم، تا با رفع آنها، جلوی تکرار دوباره چنین فجایعی گرفته شود. در این راستا همه ارگان‌های درگیر باید با ارائه اطلاعات دقیق نهایت همکاری و همراهی را در مسیر شناسایی زمینه‌های وقوع و پیشگیری از تکرار این سانحه داشته باشند.

دکتر پزشکیان مسئله مهم دیگر را دپوی حجم انبوه کانتینر در بندر شهید رجایی عنوان کرد و با غیرقابل قبول توصیف کردن چنین رویه‌ای گفت: رئیس سازمان اداری و استخدامی به سرعت با انجام مطالعات تطبیقی و بررسی‌های مقایسه‌ای، از نحوه اداره بنادر و گمرکات در دیگر کشورها، برترین و موفق‌ترین تجربه‌ها را شناسایی و بر اساس اطلاعات به دست آمده، نسبت به اصلاح ساختارها، برنامه‌ریزی و شکل مدیریت بنادر و گمرکات کشور اقدام شود.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز با تکیه بر تکنولوژی‌ها و تجهیزات نوین، روند واردات کالا از خریداری در مبدأ، بارگیری، حمل، تخلیه، ترخیص تا توزیع به طور کامل و دقیق قابل رصد و پیگیری است و باید با انجام مطالعات تطبیقی، روندهای واردات و صادرات در کشور هر چه سریع‌تر اصلاح شوند و به ویژه معطلی کالا در بنادر به صفر نزدیک شود.

دکتر پزشکیان در پایان سخنان خود یک بار دیگر از همه مسئولان مربوطه خواست، نهایت تلاش و دقت خود را به کار گیرند، تا با جبران سریع‌تر خسارات، آسیب‌دیدگان از این حادثه بیش از این دچار مشکل و سختی نشوند.

در این جلسه وزیر کشور گزارش مبسوطی از حادثه بندر شهید رجایی و آسیب‌شناسی صورت گرفته از مشکلات و نقائص ساختاری، برنامه‌ای و فرآیندی و مدیریتی اداره بنادر کشور ارائه کرد.