امروز دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳

دستوراستاندار گیلان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات تأمین اجتماعی

هادی حق‌شناس، استاندار گیلان، در نامه‌ای به تمامی دستگاه‌های اجرایی، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و سایر نهادهای مرتبط، بر پرداخت سریع مطالبات سازمان تأمین اجتماعی تا پایان سال تأکید کرد. وی در این نامه با اشاره به نقش و جایگاه سازمان تأمین اجتماعی در ایجاد امنیت خاطر و آرامش روانی نیروی کار جامعه، خواستار تعیین تکلیف و تسویه به‌موقع این مطالبات شد.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی به عنوان یکی از نهادهای کلیدی در جامعه، نقش بسزایی در تأمین معیشت و ایجاد امنیت روانی برای بخش قابل توجهی از اقشار کارگری، بازنشستگان و خانواده‌های آنان ایفا می‌کند. این سازمان با گره خوردن به حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، کار، تولید و اشتغال، به شکل درآمد-هزینه‌ای و بدون استفاده از بودجه دولت، تعهدات متعددی از جمله پرداخت مستمری بازنشستگی، بازماندگان، ازکارافتادگی، غرامت‌های ایام بیماری، کمک‌ هزینه‌های بارداری، کفن و دفن، ازدواج، بیمه بیکاری، پروتز و اروتز و ارائه خدمات درمانی را بر عهده دارد.

در این نامه آمده است:تأمین اجتماعی استان گیلان به عنوان بزرگترین بیمه‌گر اجتماعی در استان، بیش از یک میلیون و چهارصد هزار نفر را تحت پوشش قرار داده و به عنوان دومین تولیدکننده و اولین خریدار بزرگ در حوزه درمان، نیازمند تسویه به‌موقع با مراکز درمانی، داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها و سایر ارائه‌دهندگان خدمات است. با این حال، ناترازی منابع و مصارف این سازمان به دلیل عدم انجام تکالیف قانونی توسط برخی کارفرمایان و دستگاه‌ها، روند ارائه خدمات را با مشکل مواجه کرده است.
در حال حاضر،  مجموعه تأمین اجتماعی گیلان ماهانه نزدیک به ۳۰۰۰ میلیارد تومان تعهدات به جامعه هدف خود ارائه می‌دهد، در حالی که مجموع حق بیمه‌های وصولی در بهترین شرایط بین ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلیارد تومان است و مابقی از طریق مرکز و سودآوری‌های اقتصادی سازمان تأمین می‌شود.

در ادامه این دستور  استاندارد در خصوص مطالبات تأمین اجتماعی از  دستگاه‌های استان گیلان خاطرنشان شده است: بخشی از مطالبات ۲۱۷۵ میلیارد تومانی تأمین اجتماعی گیلان مربوط به دستگاه‌های اجرایی، ادارات، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و پیمانکاران طرف قرارداد آن‌ها است. این مطالبات به لحاظ قانونی، اخلاقی و شرعی باید در اولویت قرار گیرد، چرا که عدم پرداخت آن‌ها به روند ارائه خدمات خدشه وارد می‌کند.

استاندار گیلان در این نامه از دستگاه‌های اجرایی خواست تا از طریق ذیحسابی‌ها و مبادی متولی، نسبت به تسویه بدهی‌ها یا تعیین تکلیف وضعیت آن‌ها اقدام و نتیجه را به دفتر وی گزارش دهند. وی همچنین در آیین تجلیل از کارفرمایان برتر تأمین اجتماعی که در تاریخ ۲۴ بهمن ماه برگزار شد، با مقایسه منابع درآمدی و مصارف سازمان و ناترازی شکل گرفته، بر لزوم همکاری و مشارکت همه‌جانبه کارفرمایان و دستگاه‌های اجرایی در انجام تکالیف قانونی تأکید کرد.
شایان ذکر است که دستگاه‌های اجرایی، ادارات، فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها در سطح استان افزون بر ۵۰۰ میلیارد تومان به تأمین اجتماعی گیلان بدهکار هستند و این رقم با احتساب پیمانکاران طرف قرارداد آن‌ها بیشتر می‌شود.