امروز چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳

چک‌ تضمین‌شده، جایگزینی مناسب برای چک رمزدار

با توجه به مزایای چک تضمین‌شده (بانکی) نسبت به چک رمزدار (بین‌بانکی) و هم‌چنین مشابهت کارکردی آن با چک رمزدار، مقدمات ممنوعیت صدور چک رمزدار به‌صورت تدریجی و گام‌به‌گام در شبکه بانکی اجرایی می‌شود.
به گزارش فراسو به نقل از روابط‌عمومی بانک‌آینده؛ با اعلام بانک‌مرکزی ج.ا.ایران، در راستای التزام‌بخشی به شرایط صدور و استفاده از چک‌های تضمین‌شده و با هدف جلوگیری از استفاده‌های نامتعارف از چک‌های مزبور، احراز هویت دقیق اشخاص ذی‌نفع و پیشگیری از پولشویی و هم‌چنین بر اساس تمهیدات اجرایی تکمیلی صورت‌گرفته، مقدمات ممنوعیت صدور چک رمزدار به‌صورت تدریجی در شبکه بانکی اجرایی خواهد شد.
ضرورت شفاف‌سازی و ایجاد امکان نظارت متمرکز بر نحوه و حجم تبادل چک‌های اشخاص و هم‌چنین کاهش هزینه‌های عملیاتی بانک‌ها با برچیدن روال سنتی پذیرش و پردازش چک رمزدار از جمله دیگر دلایل طرح حذف چک رمزدار در شبکه بانکی کشور، عنوان شده است.
بر همین اساس و به‌منظور اطلاع و آشنایی بیشتر مشتریان بانک‌آینده، برخی از مزایای استفاده از چک‌ تضمین‌شده به شرح زیر از نظر می‌گذرد:

– از آن‌جا که کلیه چک‌های تضمین‌شده جاری، دارای شناسه صیادی هستند و از طریق سامانه صیاد (پیچک) ثبت صدور می‌گردند، قابل استعلام‌اند و ذی‌نفع آن می‌تواند در زمان دریافت با استفاده از شناسه ۱۶ رقمی و استعلام چک از درگاه‌های نوین بانکی (اینترنت‌‌بانک و همراه‌‌بانک)، برنامک‌های موبایلی و سرشماره ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱ (به‌صورت پیامکی) از صحت چک صادره به‌نفع خود، مطلع گردد.

– امکان استعلام چک تضمین‌شده مزیت درخور توجهی نسبت به چک رمزدار ایجاد می‌کند؛ این در حالی است که چک رمزدار قابل‌استعلام نیست و ذی‌نفع صرفاً با مراجعه به بانک صادرکننده می‌تواند از صحت چک اطمینان حاصل نماید.

– چک‌های تضمین‌شده برخلاف چک‌های رمزدار، محدودیت‌های جغرافیایی در محل صدور و نقدشوندگی ندارند و در سراسر کشور، قابل‌صدور و مبادله هستند.

– کارکرد چک تضمین‌شده مشابه چک رمزدار است و چک تضمین‌شده در وجه شخص و حساب معین و به‌صورت غیرقابل‌ انتقال صادر می‌گردد. از همین‌رو، اشخاص می‌توانند در مراودات تجاری خود، چک تضمین‌شده را جایگزین چک رمزدار نمایند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/RQrlAU