امروز سه شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳

حمایت ۱۴ همتی صندوق تثبیت از بازار سرمایه

بر اساس آخرین آمار ارایه شده از صندوق تثبیت بازار سرمایه، ارزش سهام خریداری شده این صندوق از ابتدای سال تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ حدود ۱۴.۱ همت بوده است. همچنین، برای اولین بار از بدو تأسیس صندوق تثبیت بازار سرمایه، اطلاعات مرتبط با دارایی سهام و خرید و فروش ماهانۀ صندوق تثبیت بازار سرمایه در آبان ماه ۱۴۰۳ (به تفکیک صنعت) بر روی کدال منتشر شده است.

به گزارش فراسو، بر اساس آخرین آمار ارایه شده از صندوق تثبیت بازار سرمایه، ارزش سهام خریداری شده این صندوق از ابتدای سال تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ رقمی معادل ۱۴۱,۴۸۹ هزار میلیارد ریال (حدود ۱۴.۱ همت) بوده است.

براساس آمار ارایه شده از صندوق تثبیت بازار سرمایه، خلاصه فعالیت این صندوق در طول ۱۷۷ روز کاری به شرح نمودار و جدول زیر بوده است:

حمایت ۱۴ همتی صندوق تثبیت بازار سرمایه/ انتشار و افشای اطلاعات پرتفوی صندوق تثبیت بازار سرمایه در سطح صنعت برای اولین بار 

حمایت ۱۴ همتی صندوق تثبیت بازار سرمایه/ انتشار و افشای اطلاعات پرتفوی صندوق تثبیت بازار سرمایه در سطح صنعت برای اولین بار 

حمایت ۱۴ همتی صندوق تثبیت بازار سرمایه/ انتشار و افشای اطلاعات پرتفوی صندوق تثبیت بازار سرمایه در سطح صنعت برای اولین بار 

حمایت ۱۴ همتی صندوق تثبیت بازار سرمایه/ انتشار و افشای اطلاعات پرتفوی صندوق تثبیت بازار سرمایه در سطح صنعت برای اولین بار 

این گزارش می‌افزاید؛ رخدادهایی همچون حمله به کنسولگری ایران در سوریه و عملیات وعدۀ صادق۱ (فروردین‌ماه)، حواشی بند س تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳ (اواسط اردیبهشت‌ماه)، شهادت رئیس جمهور سابق (آخر اردیبهشت‌ماه و ابتدای خردادماه)، مسائل مرتبط با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتظارات در خصوص ریاست جمهوری احتمالی آینده ایران (تیرماه)، ترور و شهادت فرماندهان و رهبران جبهۀ مقاومت (ماه‌های مرداد، شهریور و مهر) و انتخابات آمریکا و حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید از مهمترین اخبار تأثیرگذار بر بازار سرمایه در ۹ ماه سال ۱۴۰۳ بودند که در بسیاری از مقاطع زمانی به افزایش فشار فروش در بازار منجر شدند.

از سوی دیگر، رشد تدریجی نرخ دلار در سامانه نیما و اخبار مرتبط با انتقال عمده معاملات ارزی به مرکز مبادله و کاهش ریسک‌های سیستماتیک در آذرماه به افزایش تقاضا و بهبود معاملات بازار سرمایه در آخرین ماه از ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ منجر شد.

براین اساس، صندوق تثبیت بازار سرمایه در اجرای ماموریت خود در دوره ۹ماهه سال ۱۴۰۳ در ۶۸ درصد روزهای کاری(معادل ۱۲۰ روز) با خرید سهام با ارزشی بالغ بر ۱۴۱,۴۸۹ هزار میلیارد ریال (حدود ۱۴.۱ همت) فعال بوده است.

هم‌چنین، ارزش کل سهام فروخته شده در دوره مورد گزارش معادل ۹۱,۴۴۱ هزار میلیارد ریال بوده که ۲۲,۰۹۶ هزار میلیارد ریال آن به صورت خرد (حدود ۱.۷ همت از فروش‌های خرد در آذرماه صورت گرفته است) و ۶۹,۳۴۳ هزار میلیارد ریال آن به صورت بلوک عرضه شده است.

ضمن این‌که، منابع حاصل از فروش سهام، مجدد به گردونه حمایت از بازار سهام بازگشته و خروج منابع اتفاق نیفتاده، به عبارت دیگر صندوق تثبیت در کنار حمایت از بازار سرمایه کمک چشمگیری را به نقدشوندگی بازار نیز داشته است.

قانون چه می‌گوید؟

این گزارش نشان می‌دهد؛ صندوق تثبیت بازار سرمایه براساس بند الف ماده ۲۸ قانون موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴، در سال ۱۳۹۶ با اساسنامه‌ای که به تصویب هیأت وزیران رسیده، تأسیس و شروع به فعالیت کرده است. براساس ماده ۲ اساسنامه، صندوق به عنوان نهاد مالی ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار دارای شخصیت حقوقی و مالی مستقل غیردولتی بوده و در چارچوب (۱) مقررات حاکم بر نهادهای مالی موضوع قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۴، (۲) اساسنامه صندوق (۳) مصوبات هیأت امنا و (۴) مصوبات هیأت عامل در جهت تثبیت بازار سرمایه (مقابله با مخاطرات فرادستگاهی (ریسک سیستماتیک)) فعالیت می‌کند.

انتشار و افشای اطلاعات بر روی سایت کدال

براساس بند ۲ پانصدوششمین صورتجلسه هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مورخ ۲۰ اسفند ۹۶ صندوق تثبیت بازار سرمایه از رعایت ابلاغیه ۱۲۰۲۰۰۹۳ مورخ ۵ آذر ۹۶ مدیریت نظارت بر نهادهای مالی در خصوص افشای ماهانه پرتفوی صندوق‌های سرمایه‌گذاری معاف شده است.

باتوجه به تغییر شرایط بازار نسبت به سال ۱۳۹۶ و با توجه به تغییر رویکرد سازمان بورس و اوراق بهادار (مدیریت نظارت بر بورس‌ها) در افشاء معاملات و خرید و فروش سهام توسط صندوق‌های حمایتی بازار سرمایه البته با رعایت تأخیر زمانی معقول (حداقل یک ماه و حداکثر سه ماه پس از معاملات انجام شده) و با هدف افزایش سطح شفافیت عملیاتی و مالی این صندوق‌ها و در گام نخست، مقرر شده است؛ اطلاعات مرتبط با دارایی سهام و خرید و فروش ماهانۀ صندوق تثبیت بازار سرمایه به تفکیک صنعت از آبان ماه ۱۴۰۳ با یکماه تأخیر بر روی سایت کدال افشاء شود.

این درحالی است که برای اولین بار از بدو تأسیس صندوق تثبیت بازار سرمایه، اطلاعات مرتبط با دارایی سهام و خرید و فروش ماهانۀ صندوق تثبیت بازار سرمایه طی آبان ماه ۱۴۰۳ (به تفکیک صنعت) بر روی کدال منتشر شده است.پیش از این صورت‌های مالی این صندوق در کدال منتشر می‌شد و انتشار آن‌ها کمافی‌السابق ادامه خواهد داشت./سنا

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/HtbKyT