امروز جمعه، ۲۱ دی ۱۴۰۳

جعفر قادری: بازار ارز تجاری جلوی سوءاستفاده‌ها را می‌گیرد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس راه‌اندازی بازار ارز تجاری را اقدامی قابل دفاع دانست و گفت: با راه‌اندازی این بازار، جلوی سوءاستفاده‌ها گرفته می‌شود و دیگر برخی نمی توانند با ارز ارزان کالا وارد کنند و با نرخ آزاد بفروشند.

به گزارش فراسو، بانک مرکزی بازار ارز تجاری را از شنبه (۲۴ آذر) راه اندازی کرده که قرار است در این بازار، به صورت شفاف کشف نرخ ارز به صورت عرضه و تقاضا کشف شود.

«اصغر بالسینی» سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا نیز شب گذشته (یکشنبه ۹ دی) در برنامه زنده تلویزیونی با اشاره به برگزاری نشست فوق‌العاده دیروز محمدرضا فرزین با مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی، از افزایش عرضه همزمان ارز پتروشیمی‌ها در سامانه نیما طی روزهای آینده و همچنین از آغاز عرضه ارز حاصل از بازگشت صادرات محصولات پتروشیمی در بازار ارز تجاری از روز شنبه ۱۵ دی ماه خبر داد.

در همین ارتباط جعفر قادری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگویی درباره راه‌اندازی بازار ارز تجاری و عرضه ارز در این بازار به صورت رقابتی و کشف قیمت بر اساس سیستم عرضه و تقاضا با هدف کاهش تعدد ارزهای مختلف که گاهی به ایجاد رانت‌هایی منجر شده است، اظهار داشت: در حال حاضر امکان تک نرخی کردن ارز نیست ولی می توانیم تعدد نرخ‌ها را کم کنیم.

وی با بیان اینکه در تعدد نرخ‌های ارز ممکن است رانت‌هایی برای برخی افراد ایجاد شود، افزود: بانک مرکزی با راه اندازی این بازار قصد دارد تا نرخ ارز نیمایی و ارز توافقی را یکسان کند که این کار قابل دفاع است.

به گفته عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، این اقدام بانک مرکزی سبب می‌شود تا تمایل به صادرات بیشتر و بزرگ‌نمایی واردات کمتر شود.

نماینده مردم شیراز در مجلس تصریح کرد: باید از واحدهای تولیدی که از مواد اولیه ارزان استفاده می‌کنند، باید به گونه دیگری حمایت شود اما تولیدکنندگانی که از ارز آزاد استفاده می‌کنند، چه دلیلی دارد که ارز خود را با نرخ نیمایی بفروشند.

وی اظهار داشت: اگر این تفکیک صورت بگیرد، می تواند به صادرات کمک بیشتری کند.

قادری با بیان اینکه احتمالا در کوتاه‌مدت امکان حذف همه نرخ‌های ارز وجود ندارد و برای حمایت از سفره و معیشت اقشار آسیب پذیر باید ارز ترجیحی حفظ شود، افزود: ارز نیمایی که در گذشته بانک مرکزی برای آن قیمت‌گذاری می‌کرد، خودش مشکلاتی را برای بازار و صادرکنندگان ایجاد کرده بود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ارز نیمایی باید به واحدهایی چون پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها که از مواد اولیه ارزان استفاده می‌کنند، محدود شود، گفت: سایر واحدهای تولیدی که از بازار ارز خریداری می‌کنند، دلیلی ندارد که ارز خود را با نرخ نیمایی عرضه کنند.

به گفته قادری، برخی افراد برای واردات ارز نیمایی می‌گرفتند ولی کالای خود را با ارز آزاد در بازار عرضه می‌کردند که با راه‌اندازی بازار ارز تجاری، جلوی این سوءاستفاده‌ها گرفته می‌شود.

وی افزود: تولیدکننده‌ای که ارز نیمایی دریافت می‌کند باید مکلف شود تا کالای تولیدی خود را با مکانیزم تحت نظارت دولت به فروش برساند اما وقتی قرار است کالای خود را با ارز آزاد به بازار عرضه کند، چه دلیلی دارد تا ارز نیمایی دریافت کند؟/ایرنا

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/arpD6r