در ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳، ارزش کل داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری بازار سرمایه با رشد ۴۲٫۷۶ درصدی، از رقم ۸,۶۱۱ همت به ۱۲,۲۹۳ همت افزایش یافت.
به گزارش فراسو به نقل از مدیریت ارتباطات و رسانه تامین سرمایه تمدن، در ابتدای سال ۱۴۰۳، کل ارزش خالص داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری بازار سرمایه ایران از ۸,۶۱۱ همت به ۱۲,۲۹۳ همت افزایش یافت که نشان از رشد ۴۲٫۷۶درصدی ارزش دارایی های صندوق های سرمایه گذاری است . در این مدت تعداد صندوق های مجوز دار بازار سرمایه نیز با افزایش ۲۳ صندوق از ۴۳۴ به ۴۵۷صندوق سرمایه گذاری افزایش پیدا کرد .
بنابر این گزارش ، در ابتدای این دوره، تعداد صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت صدور و ابطالی، ۷۴ صندوق و ارزش داراییهای آنها ۳,۷۳۲ همت بود. در پایان دوره، اگرچه بازار سرمایه شاهد تغییر تعداد این نوع از صندوقها نبود، اما ارزش داراییهای آنها به ۵,۰۹۱ همت افزایش یافت که رشد ۳۶٫۴۱ درصدی را نشان میدهد.
همچنین در همین دوره، تعداد صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت قابل معامله (ETF) از ۶۷ صندوق به ۷۵ صندوق افزایش یافت و ارزش خالص داراییهای این نوع صندوقها نیز با رشدی در حدود ۵۸ درصد، از ۱,۵۰۷ همت به ۲,۳۸۵ همت رسید.
صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت اکنون ۶۰٫۸۲ درصد از داراییهای تمامی صندوقهای بازار سرمایه را تشکیل میدهند. این افزایش ارزش داراییها نشاندهنده استقبال سرمایهگذاران از این صندوقها به دلیل ریسک کمتر و بازدهی مطمئنتر است.
تأمین سرمایه تمدن نیز با مدیریت ۴ صندوق با درآمد ثابت در انواع «صدور و ابطالی» و «قابل معامله»، در پایان آذر ۱۴۰۳ عملکرد قابل توجهی در جذب منابع سرمایهگذاران و مدیریت حرفهای آنها به ثبت رسانده است.
در همین مدت صندوق «گنجینه زرین شهر» که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری (با تقسیم سود) کشور است، با رشد ۱۵٫۲۰ درصدی در ارزش داراییها، از ۵۱۲,۲۵۵ میلیارد ریال به ۵۹۰,۰۹۵ میلیارد ریال افزایش یافت. صندوق «اندوخته توسعه صادرات آرمانی» نیز با رشد ۵۸٫۱۵ درصدی، ارزش داراییهای خود را از ۱۲۴,۳۶۴ میلیارد ریال به ۱۹۶,۶۸۴ میلیارد ریال رساند.
همچنین، ارزش خالص داراییهای صندوق «تداوم اطمینان تمدن» با رشد ۲۲۹٫۵۶ درصدی، از۹,۴۷۰ میلیارد ریال به ۳۱,۲۱۳ میلیارد ریال رسید و صندوق «پاداش اعتماد تمدن» هم با رشد ۳۳۲٫۸۳ درصدی، ارزش داراییهای خود را از ۷۳۰ میلیارد ریال به ۳,۱۵۹ میلیارد ریال افزایش داد. این افزایش قابل توجه در ارزش داراییها نشان از اعتماد بیشتر سرمایهگذاران به مدیریت حرفهای و کارآمدی روش سرمایهگذاری غیرمستقیم دارد.
خرید واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری از برترین شیوههای سرمایهگذاری غیرمستقیم بوده و نسبت به خرید مستقیم سهام مزایای زیادی دارد:
۱٫ مدیریت حرفهای: مدیران حرفهای صندوقها با تحلیلهای دقیق و تصمیمگیریهای هوشمندانه میتوانند بازدهی بهتری را برای سرمایهگذاران فراهم کنند.
۲٫ تنوعبخشی به پرتفوی: صندوقهای سرمایهگذاری معمولاً دارای پرتفویی متنوع از انواع اوراق بهادار هستند که این تنوع باعث کاهش ریسک و افزایش اطمینان از بازدهی میشود.
۳٫ کاهش هزینهها: سرمایهگذاری در صندوقها به دلیل حجم بالای معاملات و مدیریت مرکزی، هزینههای خرید و فروش و کارمزدها را کاهش میدهد.
۴٫ دسترسی آسان: برای افراد غیرحرفهای و کسانی که وقت یا اطلاعات کافی برای تحلیل بازار ندارند، سرمایهگذاری در صندوقها بسیار ساده و قابل دسترس است.
۵٫ نقدشوندگی بالا: دارندگان واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری در زمانهای صعود و نزول بازار بورس دغدغهای از بابت نقدشوندگی دارایی خود نخواهند داشت، زیرا بازارگردانان فعال در صندوقها این امر را تسهیل میکنند.