امروز شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳

توافقات ایران و روسیه در حوزه حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی و جاده‌ای

 وزیر راه و شهرسازی، بخشی از توافقات روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه را شامل موضوعات مرتبط با حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی و جاده‌ای در بخش کالا و مسافر عنوان کرد.

به گزارش فراسو به نقل از وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق که به همراه رئیس جمهور و سایر وزرای دولت چهاردهم به مسکو سفر کرده بود، در گفت‌وگویی با اشاره به معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه که به امضای روسای جمهور دو کشور رسید، اظهار داشت: در موضوعات مرتبط با حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی و جاده ای در بخش کالا و مسافر توافق هایی بین دو کشور انجام شد.

گفتنی است، معاهده جامع مشترک راهبردی ایران و روسیه که به امضای روسای جمهور دو کشور رسید، نشان دهنده عزم دو کشور برای گسترش همکاری‌های دو جانبه است.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی روسیه با ابراز امیدواری از اینکه نشست هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی روسیه آغازی برای حرکت در جهت اجرای موافقتنامه جامع راهبردی باشد، تاکید کرد: مصمم هستیم همکاری‌ها را در کریدورهای شمال- جنوب و غرب- شرق و مسیرهای دریایی و بنادر گسترش دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما درباره مسیر حرکت توافق کرده‌ایم، افزود: توافق دو دولت ایران و روسیه بر تحکیم روابط است. عزم دولت ایران بر گسترش روابط با روسیه است و مصمم هستیم همکاری‌های خود را در کریدورهای شمال-جنوب و غرب-شرق و مسیرهای دریایی و بنادر گسترش دهیم. می‌توانیم توافقات بسیار مهمی با فدراسیون روسیه در تکمیل مسیر راه‌آهن‌ها و کریدورها و مسیرهای دریایی و بنادر داشته باشیم؛ اینها بسترهایی برای فعالیت اقتصادی است.

رئیس جمهور اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم این سیاست‌ها را عملیاتی کنیم و این توافق‌ها روی کاغذ نماند، لازم است تیم‌هایی برای پیگیری توافقات فعال شوند؛ تیم‌های دانشگاهی، مالی، صنعتی و تجاری می‌توانند در این زمینه فعال شوند. همانطور که وزرا گزارش دادند، دولت ایران آمادگی دارد زمینه گسترش تعاملات را تسهیل و موانع پیش‌رو را رفع کند و اراده ما در این زمینه جدی است.

بنابراین گزارش ایرنا، بعد از ظهر دوشنبه (۲۴ دی ماه) پنجمین نشست مشترک فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و رمان استاراویت، وزیر حمل و نقل روسیه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در این نشست موضوعاتی از قبیل تنظیم تفاهم‌نامه همکاری مشترک و نیز تهیه نقشه راه ۲۰۲۵، جزئیات فنی- اجرایی ساخت و توسعه راه آهن رشت-آستارا، برگزاری نشست سه جانبه ایران- روسیه- جمهوری آذربایجان در تاریخ ۲۸ ژانویه و استفاده حداکثری از ظرفیت شرق دریای خزر با همکاری دوجانبه ایران و روسیه مرور و جمع بندی شد.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان در ادامه بر بهره برداری حداکثری از ظرفیت دریای خزر باتوجه به اتصال بنادر امیرآباد و کاسپین به شبکه ریلی و اقدام در جهت تجاری سازی کریدور شمال-جنوب و توسعه حمل و نقل ترکیبی تاکید کرد.

در پایان نیز رمان استاراویت وزیر حمل و نقل فدراسیون روسیه با موارد مطروحه از سوی وزیر راه و شهرسازی کشورمان اعلام موافقت کرد.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/pIJe4S