یک فعال اقتصادی با تأکید بر اینکه تخصیص ارز نیمایی و شکاف آن با ارز آزاد موجب دلالی و رانت شده بود، تاکید کرد: در این شرایط بهترین راهکار روی آوردن به سیاست حذف ارز نیمایی و روی آوردن به بازار ارز توافقی بود که می تواند گره های زیادی را حل کند.
به گزارش فراسو، سعید باهران، فعال تجاری و واردکننده کالاهای اساسی در گفتگویی در خصوص سیاست های ارزی دولت چهاردهم اظهار کرد: طبیعتا طی سالهای اخیر در بازار کالاهای مختلف به واسطه ارز تخصیص یافته به عدهای خاص با رانتهای ایجاد شده شاهد به وجود آمدن انحصار در بازارها بودهایم؛ به طوری که طبیعتا با ورود این شرکت ها به مبحث واردات کالاهای اساسی اصولا کیفیت قربانی شده و شاید بتوان این بازارها را مانند بازار خودرو که انحصاری شده دانست.
این واردکننده کالاهای اساسی اظهار کرد: طبیعتا در این شرایط بهترین راهکار روی آوردن به سیاست حذف ارز نیمایی و روی آوردن به بازار ارز توافقی بود که میتواند گرههای زیادی را حل کند.
باهران گفت: به وضوح میتوان در جریان تجارت خارجی کشورمان بیش اظهاری صادرات و کم اظهاری واردات را دید به همین دلیل میتوان گفت سیاستهای ارزی که طی سالیان گذشته در پیش گرفته شده بود شفافیت اقتصادی را از بین برده بود.
وی افزود: از سوی دیگر شاهد بوجود آمدن رانت و دلالی گسترده ای در زمینه تخصیص ارز بودیم که این امر به شرکتهای با سابقه و بزرگ آسیب زیادی وارد کرده بود.
این فعال تجاری خاطر نشان کرد: طبیعتا بجز خود دلالان و انحصارگران بازار کسی از تجار به سیاست های ارزی وزارت اقتصاد و دولت چهاردهم خرده نمی گیرد؛ چون این امر را می توان بهترین راهکار و درمان برای درد مزمن اقتصاد کشورمان عنوان کرد.
باهران خاطر نشان کرد: در حال حاضر و با توجه به اختصاص ارز نیمایی و ارز ترجیحی به وارکنندگان شاهد آن هستیم که مشکلات زیادی در زمینه تخصیص ارز و سهمیه صورت گرفته و همه تجار و بازرگانان به رانت های صورت گرفته اعتراض دارند.
وی در پایان در پاسخ به سؤالی در خصوص این که گفته میشود دولت به دنبال گران شدن ارز است، گفت: خیر نمیتوان این استنباط را از سیاست اخیر ارزی کشورمان داشت چون این امر تاثیرات مثبتی در اقتصاد کشورمان به همراه خواهد داشت./شادا