امروز جمعه، ۵ بهمن ۱۴۰۳

تشریح جزئیات طرح بیمه‌ دانشجویان از سوی سازمان تأمین اجتماعی

سازمان تأمین‌اجتماعی به‌ مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو  ضمن تبریک این روز به همه دانشجویان و فعالان حوزه علم و دانش‌اندوزی و تشریح جزئیات طرح بیمه‌ دانشجویان، از آمادگی این سازمان برای ارائه خدمات بیمه‌ای به دانشجویان درحال تحصیل در همه مقاطع تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور خبر داد.

به‌گزارش فراسو به نقل از روابط‌ عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، در اجرای مأموریت و مسئولیت‌های سازمان تأمین‌اجتماعی براساس اسناد بالادستی مانند اصل ۲۹ قانون اساسی، ماده یک قانون تأمین‌اجتماعی و نیز سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی که در سال ۱۴۰۱ ابلاغ شده است، توسعه پوشش بیمه‌ای به همه اقشار جامعه از راهبردهای دارای اولویت سازمان تأمین اجتماعی است.
در طرح بیمه خانوار ایرانی که با هدف توسعه پوشش بیمه اجتماعی، در سازمان تأمین‌اجتماعی در حال پیگیری است، دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی می‌توانند در دوران تحصیل، با پرداخت حق‌بیمه مقرر از خدمات سازمان تأمین‌اجتماعی بهره‌‌مند شوند و به این ترتیب دوران تحصیل آنان نیز به‌عنوان سابقه بیمه‌پردازی در استفاده از خدمات بلندمدت سازمان لحاظ خواهد شد.
ثبت‌نام در این طرح و بیمه‌پردازی دانشجویان بسیار ساده است و همه عزیزان دانشجو می‌توانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی یا صفحه دانشجویی سایت سازمان تأمین اجتماعی به نشانی students.tamin.ir در این طرح ثبت‌نام و حق‌بیمه ماهانه را هم که رقمی حداقلی است، از طریق همین سامانه و بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب تأمین‌اجتماعی پرداخت کنند.
براساس گزارش روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، طرح بیمه دانشجویی این سازمان در قالب مقررات بیمه صاحبان حِرَف و مشاغل آزاد و به‌صورت خویش‌فرمایی تعریف و طراحی شده و دانشجویان در سنین بین ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند در این طرح ثبت‌نام و بیمه‌پردازی کنند. همچنین در صورتی‌که دانشجویی با سن بیش از ۵۰ سال، معادل سال‌های بیش از ۵۰ سال، سابقه بیمه‌پردازی قبلی داشته باشد هم می‌تواند در این طرح ثبت‌نام کند.
نرخ حق‌بیمه دانشجویان هم از کمترین نرخ‌های حق‌بیمه در سازمان تأمین‌اجتماعی است. در این طرح پس از انتخاب درآمد یا دستمزد مبنای کسر حق‌بیمه از سوی فرد دانشجو در قالب مقررات و قوانین، دانشجوی علاقمند به بیمه پردازی می‌تواند به انتخاب خود یکی از سه نرخ ۱۲ یا ۱۴ یا ۱۸ درصد درآمد مبنای کسر حق‌بیمه را برای بیمه‌پردازی انتخاب کند. افرادی که نرخ ۱۲ درصد را انتخاب کنند از خدمات بلند مدت بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی بهره‌مند خواهند بود. افرادی که نرخ ۱۴ درصد را انتخاب کنند از خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی بهره‌مند می‌شوند و در نهایت افرادی که نرخ ۱۸ درصد را انتخاب می‌کنند از کامل‌ترین بسته خدمات یعنی بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی بهره‌مند خواهند شد.
بـا پرداخت حق‌بیمه از سوی دانشجویان، سوابق بیمه‌ای برای آنها ایجاد و محاسبه می‌شود که این سوابق در احراز شرایط بهره‌مندی از تعهدات بلندمدت سازمان تأمین‌اجتماعی (بازنشسـتگی، فـوت و ازکارافتادگی) مؤثـر خواهد بود. همچنین بعـد از پایان دوران دانشجویی، دانشجویان می‌توانند سوابق بیمه‌ای خـود را با اشـتغال در کارگاه‌ها، یا بیمه‌پـردازی در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد یا به‌طور اختیاری تکمیل کنند.

براساس این  گزارش؛ دانشجویان تحت پوشش خدمات درمانی به تبع بیمه‌پردازی والدین، می‌توانند کماکان از خدمات درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی نیز استفاده کنند و در صورت تمایل می‌توانند با پرداخت حق سرانه درمان، برای خود و افراد  تحت تکفل از امکانات مراکز درمانی ملکی و همچنین امکانات مراکز طرف قرارداد تأمین‌اجتماعی استفاده کنند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/YjO6vt