پژواک انرژی با حفاری دو حفره افقی در یک عمق یکسان (TVD) در چاه جفیر۹ به طول ۱۵۰۰ متر در لایه مخزنی با ضخامت ۱۰ متر در لایه ایلام دستاورد دیگری را در اجرای پروزههای حفاری کشور به ثبت رساند.
به گزارش فراسو، حسین جعفری، رییس مهندسی پروژه سپهر- جفیر در شرکت پژواک انرژی با اعلام پایان عملیات حفاری چاه افقی جفیر ۹، گفت: این چاه بهصورت عمودی تا عمق ۲۴۰۰ متری حفاری گردید و پس از آن انحراف چاه از عمق مذکور آغاز شد و در سازند ایلام زاویه چاه به بیش از ۷۰ درجه در عمق ۳۰۷۳ متری رسید و رانش آستری ۷ تا عمق مذکور صورت پذیرفت. سپس حفره اصلی ۸/۱ ۶ اینچ به طول ۱۰۰۰ متر به صورت افقی تا عمق نهایی ۴۰۷۴ متر در سازند ایلام و حفره دوم با سایز ۸/۷ ۵ اینچ از عمق ۳۲۲۵ متری به صورت افقی به طول ۵۰۰ متر با موفقیت حفاری گردید که حفاری این چاه با دو حفره افقی در یک TVD یکسان در لایه مخزنی با ضخامت ۱۰ متر موفقیت قابل توجهی است.
مهندس جعفری افزود: با توجه به تراوایی کم سنگ مخزن ایلام با استفاده از روش ژئواسترینگ (GEOSTIRNG) سعی در کنترل مسیر چاه در بهترین نقاط لایه مخزنی مذکور گردید. روش ژئواسترینگ مبتنی بر نمودارگیری حین حفاری و اندازهگیری حین حفاری است که با تحلیل دیتای بهدستآمده برای کنترل مسیر چاه در بهترین نقاط مخزن استفاده میشود.
وی با بیان اینکه اطلاعات بهدستآمده نشان میدهد این چاه در لایه مخزنی با بهترین خواص تخلل و تراوایی حفر گردیده است، گفت: با توجه به عدم دسترسی به ابزارآلات پیشرفته حفاری جهتدار مانند RSS و نمودارگیری، تیم پروژه در یک ابتکار عمل بهصورت درونسازمانی با استفاده از نرمافزارهای رایج، روش ژئواسترینگ را برای دستیابی به اهداف این پروژه به کار گرفت.
مهندس جعفری تصریح کرد: عملیات حفاری بهصورت چندشاخهای از پیچیدهترین روشهای حفاری است که جز در موارد معدود، در صنعت حفاری کشور انجام نشده است. این در حالی است که با توجه به ارزیابیهای حین حفاری از چاه و تجربیات بهدستآمده، میتوان از این روش در حفاری چاههای مشابه در لایه مخزنی ایلام استفاده نمود و بهرهوری حفاری را افزایش داد.
رییس مهندسی پروژه سپهر- جفیر در شرکت پژواک انرژی اعلام نمود: با توجه به افزایش سطح تماس چاه با سنگ مخزن، انتظار میرود تولید مورد انتظار از چاه مذکور به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
مهندس جعفری در پایان از همه تیمهای مهندسی و عملیاتی مشارکتکننده در اجرای این عملیات، از شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد به عنوان کارفرمای پروژه، شرکت پتروسرو، پیمانکار حفاری جهتدار و شرکت ملی حفاری، راهبر دستگاه حفاری فعال در پروژه تقدیر و تشکر کرد.
انجام موفقیتآمیز عملیات حفاری چاه افقی دوشاخه در چاه جفیر ۹
لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/IQgWQE