امروز پنج شنبه، ۱۵ آذر ۱۴۰۳

وزیرارتباطات: اگر به تقابل با فناوری برویم دیر یا زود قافیه را باخته ایم

سید ستارهاشمی عصر شنبه در آخرین برنامه سفر خود به مشهد مقدس در نشست “کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال” اتاق بازرگانی خراسان رضوی از تدوین طرحی در وزارت ارتباطات و ارائه آن به هیات دولت برای رفع ناترازی های حوزه انرژی با استفاده از هوش مصنوعی خبر داد.

به گزارش فراسو به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید ستارهاشمی در آخرین برنامه سفر خود به مشهد مقدس در کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی خراسان رضوی حاضر شد و نقطه نظرات و پیشنهادهای فعالان این حوزه را شنید و به بیان توضیحات پرداخت.
وزیر ارتباطات در این نشست که نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و استاندار خراسان رضوی نیز در آن حضور داشتند، با اشاره به ظهور فناوری های نوین، تاکید کرد: اگر برای استفاده از فناوری های نوین برنامه مشخصی نداشته باشیم، فرصت ها از دست می رود و به عنوان مصرف کننده این فناوری ها قلمداد می شویم.
وی با بیان اینکه “نتیجه تقابل با فناوری، مشخص است و هنر آن است که از ظرفیت فناوری استفاده کنیم”، افزود: اگر به تقابل با فناوری برویم دیر یا زود قافیه را باخته ایم و این واقعیتی است که بارها تجربه کردیم و اگر درس نگیریم باز هم تجربه خواهیم کرد.
هاشمی، به ظرفیت هوش مصنوعی و تغییر و تحولی که در دنیا ایجاد می کند، اشاره کرد و گفت: سوالاتی که از هوش مصنوعی در مواردی مانند پزشکی، مشاوره حقوقی یا طراحی و معماری می پرسیم و پاسخ های بهتری که دریافت می کنیم باید هشدار جدی در این حوزه باشد و نباید دوباره در رفتن سراغ فناوری های نوین دیر شود.
وی با اشاره به ناترازی های انرژی به عنوان چالشی که بسیاری از صنایع را درگیر کرده، افزود: با ایجاد مشکل در زیرساخت ها و صنایع به دلیل ناترازی های انرژی در نهایت زندگی مردم دچار مشکل می شود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه “مصرف انرژی در ایران ۶۵ درصد بیشتر از متوسط جهانی است”، به افزایش ۴ درصدی مصرف انرژی از ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ و افزایش ۸.۵ درصدی سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل از آن اشاره کرد و گفت: این درحالی است که هوشمندسازی در حوزه انرژی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد مصرف انرژی را کاهش می دهد.
وی افزود: این مساله نشان می دهد این زیست بوم می تواند به عنوان پیشران، تربیت نیروی انسانی، توسعه زیرساخت های ارتباطی، زیرساخت های اندازه گیری انرژی و مهارت های نرم افزاری و سخت افزاری را در کنار هم رقم بزند.
هاشمی از آماده کردن طرح اولیه ای در همین حوزه در حدود ۳ ماه گذشته و ارائه آن به دولت برای تصویب خبر داد که با توجه به تاکیدات رییس جمهوری و معاون اول رییس جمهوری بتواند به نیازهای کشور پاسخ دهد و علاوه بر آن منجر به رشد اقتصاد دانش بنیان شود.
وی با اشاره به اهمیت داده در هوش مصنوعی، بر حفاظت از حریم خصوصی افراد تاکید کرد و گفت: اگر بدون رضایت افراد از داده ها استفاده شود ممکن است چالش های جدی در زیست اجتماعی مردم ایجاد شود.
وی به لایه حمایت از داده های شخصی در کنار حمایت از سکوهای دانش بنیان اشاره کرد و افزود: این موضوع در ظاهر ساده اما در واقع بسیار پیچیده است و ابعاد بسیاری دارد و باید با نگاه دقیق و عمیق به آن پرداخته شود.
وزیر ارتباطات به ظرفیت های استان خراسان رضوی و شهر مشهد در حوزه های اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: برای رشد و بالندگی بخش خصوصی این استان، در حال آماده کردن زیرساخت های قطب داده شهید میری در ۲۱ هکتار و پارک فاوا در ۲.۵ هکتار هستیم.
هاشمی درباره سهم هوشمند سازی صنایع دولت در برنامه هفتم نیز به برنامه های وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت: برای این هدف مشارکت با صنایع بزرگ، توسعه بازار در حوزه بین الملل و حضور در بورس را بر اساس تکالیف برنامه هفتم دنبال می کنیم.
در این جلسه نمایندگان بخش ها و فعالان بخش اقتصاد دیجیتال به برخی از مشکلات و نیازهای این حوزه اشاره و پیشنهاداتی را برای رفع این موارد ارائه کردند.
سامانه شفافیت اطلاعات و دسترسی به آمار و اطلاعات، طراحی پلتفرم ها گردشگری استان، استفاده‌ از ظرفیت های مغفول مانده در حوزه ICT در خراسان رضوی، افزایش سهم هوشمند سازی صنعت در برنامه هفتم، استفاده از هوشمند سازی در حوزه انرژی برای رفع ناترازی انرژی در کشور، محدودیت مجوز افتا، اعلام سیاست های وزارت ارتباطات درباره تولید گوشی تلفن همراه، تمرکز زدایی، توسعه هوش مصنوعی، اقدام نسبت به ابرچالش های حوزه برای کم کردن فاصله با دنیا، حمایت های به موقع از بخش خصوصی و معافیت مالیاتی شرکت های پارک فاوای مشهد، برخی از نکات و مسائلی بود که فعالان حوزه های کسب و کار دیجیتال در این جلسه مطرح کردند.
لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/kaqZwq