امروز پنج شنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳

بهره برداری بخش مراقبت‌های ویژه زایمان و طرح توسعه بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان امام رضا (ع) قم

آیین بهره‌برداری از بخش مراقبت‌های ویژه زایمان (LDR) و طرح توسعه بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان امام رضا (ع) قم با حضور حجت‌الاسلام قاسم روانبخش نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، مهدی ناقوسی مدیرکل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی، مهدی محصل مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم و جمعی از کادر مدیریتی و درمان این بیمارستان برگزار شد. ناقوسی در این مراسم از ضریب اشغال ۷۱ درصدی تخت در تامین اجتماعی خبر داد و گفت: امیدواریم با مدیریت بهتر بتوانیم ضریب اشغال بهتر و متوسط اقامت را کمتر کنیم و زمینه‌ای فراهم شود تا تعداد بیشتری از بیمه‌شده‌ها از امکانات درمانی استفاده کنند. از طرفی موفق شده‌ایم در بخش بستری و سرپایی ۸۳ درصد رضایتمندی مردم را در سطح کشور کسب کنیم که نشان‌دهنده تلاش مستمر مراکز درمانی این سازمان است.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، ناقوسی در این مراسم گفت: اجرای برنامه‌های عملیاتی و ‌پروژه‌های عمرانی مربوط به ارائه خدمات درمانی با جدیت ادامه دارد.  هم‌اکنون سازمان تامین اجتماعی در حوزه درمان مستقیم با ۴۰۰ مرکز درمانی ارایه خدمات می‌کند که شامل ۸۰ مرکز بیمارستانی و ۳۲۰ درمانگاه است و درمان در این مراکز رایگان است. در حوزه درمان غیرمستقیم نیز این سازمان با ۵۰ هزار مرکز درمانی شامل حدود ۹۰۰ مرکز بیمارستانی و بیش از ۴۹ هزار درمانگاه و پزشک طرف قرارداد است.

ناقوسی تصریح کرد: بر اساس سالنامه‌ای که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تحلیل و جمع‌بندی شاخص‌های درمانی همه مراکز از جمله اقامت، ضریب اشغال و مرگ‌ومیر منتشر می‌کند، بیمارستان‌های تامین اجتماعی جایگاه مطلوبی دارند و جزء بهترین‌ها هستند؛ با این‌حال انتظار داریم هر سال بهتر از سال گذشته باشیم.

مدیرکل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه در شش ماهه نخست امسال، ضریب اشغال بیمارستان‌های تامین اجتماعی ۷۱ درصد بوده است، اظهار داشت: امیدواریم با مدیریت بهتر بتوانیم ضریب اشغال را بهبود ببخشم و متوسط اقامت را کاهش دهیم و زمینه‌ای فراهم کنیم تا تعداد بیشتری از بیمه‌شدگان از امکانات درمانی سازمان استفاده کنند.

وی افزود: طبق آمار و اطلاعات موجود، موفق شده‌ایم در بخش بستری و سرپایی ۸۳ درصد رضایتمندی مردم را در سطح کشور کسب کنیم که نشان‌دهنده تلاش مستمر کادر محترم درمان ما در مراکز درمانی تامین اجتماعی است.

ناقوسی تاکید کرد: تلاش سازمان تامین اجتماعی در بخش درمان این است تا بیماری که به بیمارستان تامین اجتماعی مراجعه می‌کند تمام خدمات قابل‌ارائه را دریافت کند؛ چه ارجاع بیمار به مرکز دیگر باعث افزایش هزینه درمان وی خواهد شد.

ناقوسی با اشاره به پروژه های عمرانی تامین اجتماعی در قم گفت: درمانگاه تخصصی تامین اجتماعی در ضلع شمالی بیمارستان امام رضا (ع) با حدود ۲۰‌ درصد پیشرفت فیزیکی و با اعتبار بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان در حال ساخت است و دستگاه ام آر آی نیز تا پایان امسال نصب خواهد شد.

بر اساس این گزارش، حجت‌الاسلام روانبخش نیر در این مراسم گفت: هم‌اکنون شهرک پردیسان ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و اگر سایت ۵۶۰ هکتاری که شامل ۳۰ هزار واحد مسکونی است، افتتاح شود ۹۰ هزار نفر به جمعیت این منطقه اضافه خواهد شد.

وی همچنین گفت: با توجه به این‌که زمین مناسب برای ساخت مرکز درمانی در شهرک پردیسان موجود است، می‌توان بیمارستان دوم تامین اجتماعی را در این منطقه احداث کرد تا مراجعه مردم تسهیل و رفت‌وآمد به بیمارستان فعلی کمتر شود.

روانبخش با اشاره به مشکلات مردم بخش‌ها و شهرستان‌های اطراف برای مراجعه به بیمارستان امام رضا(ع)، اظهار داشت: اعزام پزشک از بیمارستان تامین اجتماعی به بخش‌ها و شهرستان‌های استان می‌تواند بخشی از مشکلات درمانی مردم را کم کند تا مردم مجبور نشوند این مسیر را برای مراجعه طی کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، مهدی محصل مدیر درمان تامین اجتماعی قم نیز در این مراسم گفت: در راستای قانون جوانی جمعیت، مدیریت درمان تامین اجتماعی قم بخش جدید بلوک زایمان را با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار در مدت‌زمان ۹ ماه به بهره‌برداری رساند.

وی با اشاره به وجود ۶ تخت در بلوک زایمان، افزود: یکی از تخت‌های این بلوک مجهز به زایمان در آب است و امیدواریم این امکان منجر به رضایتمندی بیمه‌شدگان شود. بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان نیز که پشتیبان بخش بلوک زایمان است، شامل ۶ تخت ویژه و ۶ تخت نوزادان می‌باشد و در فضایی حدود ۴۵۰ مترمربع و با مبلغ ۱۷.۵ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با بیان این‌که در حال حاضر۸۳۴ هزار نفر معادل ۶۱ درصد از جمعیت قم تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند، گفت: در حوزه درمان غیرمستقیم با هشت بیمارستان، ۵۴ درمانگاه، ۳۵۰ پزشک و ۱۸۰ داروخانه طرف قرارداد هستیم.

محصل همچنین گفت: در درمان مستقیم با یک بیمارستان و سه درمانگاه در نقاط مختلف شهر به بیمه‌شدگان ارایه خدمت می‌کنیم و به طور میانگین ماهانه ۱۷۵ میلیارد تومان برای درمان آنها هزینه می‌شود.

وی با بیان این‌که حدود ۲۵ درصد از درمان سرپایی استان قم در حوزه درمان مستقیم و مراکز ملکی تامین اجتماعی صورت می‌گیرد، اظهار داشت: تامین اجتماعی قم ۶.۵ درصد تخت‌های بیمارستانی استان را در اختیار دارد و ۱۵ درصد خدمت درمانی را به شهروندان ارائه می‌کند که نشان‌دهنده حجم بالای خدمت در مراکز درمانی استان قم است.

وی با بیان این‌که حوزه درمان مستقیم با وجود همه چالش‌ها به بهترین نحو ارائه خدمت می‌کند، گفت: سازمان برای رفاه بیشتر بیمه‌شدگان همواره خدمات را توسعه داده است که انجام هفت پروژه طی سه سال در بیمارستان امام رضا (ع) با ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار موید این موضوع می‌باشد.

محصل افزود: ساخت سه سوله، درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی، دستگاه MRI بخش مراقبت‌های ویژه زایمان و بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان از جمله این طرح‌هاست که استمرار آن نیازمند حمایت مسئولان است.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/ug3fT8