خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا در هفته منتهی به ۲ آبان ۱۴۰۳ حدود ۷۵،۶ همت بود که نسبت به هفته گذشته ۱۲.۴ درصد افزایش یافت.
به گزارش فراسو به نقل از سنا، در هفته منتهی به ۲ آبان ماه ۱۴۰۳، قیمت هر انس طلا در محدوده ۲,۷۴۸ – ۲,۶۷۳ دلار معامله شد و در پایان هفته با رشد ۱.۷ درصدی به قیمت ۲،۷۱۸ دلار رسید، از جمله عوامل موثر بر رشد قیمت انس در این هفته افزایش عدم اطمینان نسبت به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و درگیریهای نظامی در منطقه خاورمیانه بود.
پیشبینی هفتگی انس طلا
هفته گذشته، ۹ تحلیلگر والاستریت در نظرسنجی هفتگی کیتکو شرکت کردند، تعداد ۲ نفر از کارشناسان، معادل ۲۲ درصد، انتظار دارند که قیمت طلا در هفته جاری بدون تغییر باقی بماند و ۵ نفر معادل ۵۶ درصد، پیشبینی افزایش قیمت را دارند.
۲ نفر از کارشناسان معادل ۲۲ درصد نیز انتظار کاهش قیمت طلا را دارند.
۲۱۳ نفر در نظرسنجی آنلاین شرکت کردند که ۱۲۶ نفر از سرمایهگذاران، معادل ۵۹ درصد، انتظار دارند که قیمت طلا در هفته جاری صعودی بوده و ۴۷ نفر دیگر، معادل ۲۲ درصد، کاهش قیمت طلا و ۴۰ نفر باقیمانده، معادل ۱۹ درصد، معتقدند که قیمتها بدون تغییر باقی بماند.
روند قیمت دلار آزاد
در هفته گذشته دلار آزاد در محدوده ۶۸,۲۵۰- ۶۳,۶۰۰ تومان معامله شد که در پایان هفته با رشد ۷.۳ درصدی به قیمت ۶۸،۲۵۰ تومان رسید، دلیل افزایش قیمت دلار در هفته قبل، وجود تنشهای نظامی در خاورمیانه بود.
وند قیمت سکه امامی
در هفته گذشته، قیمت سکه امامی در محدوده ۵۴,۷۸۷,۳۲۰- ۵۰,۷۸۶,۳۰۰ تومان معامله شد که به دلیل برآیند مثبت بازدهی دلار آزاد و انس جهانی و تقویت تقاضا، حدود ۷.۹ درصد افزایش قیمت داشت.
در این هفته میانگین صرف معاملاتی (درصد اختلاف قیمت ذاتی و قیمت بازار) ۲۷ درصد بود.
روند قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵
در هفته گذشته، قیمت هر گرم شمش طلا در محدوده ۶,۰۸۱,۲۵۹-۵,۵۹۳,۵۴۰ تومان معامله شد و با رشد ۸.۷ درصدی به دلیل برآیند مثبت بازدهی دلار آزاد و انس جهانی به قیمت ۶،۰۸۱،۲۵۹ تومان رسید.
میانگین ارزش معاملات روزانه ۶۲۰ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته چهارم مهر ماه ۴۰ درصد رشد داشت.
معاملات شمش طلا
تاکنون ۶۱ حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شده که در مجموع این حراجها حدود ۱۱.۳ تن به ارزش ۵۱،۳ هزار میلیارد تومان معامله شد.
در هفته قبل، دو حراج شمش طلا برگزار شد که معادل ۳۰۱ کیلوگرم به ارزش ۱,۷۱۷ میلیارد تومان معامله شد.
معاملات انواع سکه طلا
تاکنون ۲۵ حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شده که در مجموع ۳۹۳ هزار و ۸۸۸ قطعه از انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شد.
در هفته گذشته تعداد تقاضا برای انواع سکه ۲۶،۰۷۴ قطعه بود که در مجموع ۱۹،۵۹۴ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد، بیشترین مازاد تقاضا را سکه امامی داشت.
معاملات ربع سکه طلا
در هفته گذشته، دو حراج سکهی طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد.
تعداد تقاضا برای ربع سکه ۱۱،۶۰۷ قطعه بود که در مجموع ۹،۳۴۱ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد. مازاد تقاضای ربع سکه در حراجهای این هفته ۲۰ درصد بود.
معاملات نیم سکه طلا
در هفته گذشته ۲ حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد، تعداد تقاضا برای نیم سکه ۶،۶۳۴ قطعه بود که در مجموع ۵،۳۵۲ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد.
مازاد تقاضای نیم سکه در حراجهای این هفته ۱۹ درصد بود.
معاملات سکه امامی
در هفته گذشته، ۲ حراج سکهی طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد.
تعداد تقاضا برای سکه امامی ۷،۸۳۳ قطعه بود که در مجموع ۴،۹۰۱ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد.
مازاد تقاضای سکه امامی در حراجهای این هفته ۳۷ درصد بود.
تامین ارز نیمایی
بانک مرکزی تا ۲ آبان ۱۴۰۳، در مجموع ۳۹ میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرد.
صنایعی که عمدتا این حجم ارز برای آنها تامین شده است، شامل صنایع حمل و نقل و خودرو، تجهیزات برق، معدنی، ماشین آلات و تجهیزات تولید و منسوجات و پوشاک است.
سهم ارز نیمایی برای این بخش ۲۱ میلیارد و ۲۱۳ میلیون دلار بوده و ۸ میلیارد و ۷۰۴ میلیون دلار ارز واردات در برابر صادرات دریافت کردند.
واردات کالاهای اساسی و دارو نیز ۸ میلیارد و ۵۵۷ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ ۶ میلیارد و ۷۲۲ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی و یک میلیارد و ۸۳۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.
بانک مرکزی همچنین ۸۹۳ میلیون دلار برای پاسخ به نیازهای خدماتی تامین کرده است.
سهم از بازار صندوقهای طلا
در نمودار زیر سهم از بازار صندوقهای طلا در هفته منتهی به ۲ آبان ۱۴۰۳ ارائه شده است.
خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا
خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا در هفته منتهی به ۲ آبان ۱۴۰۳ حدود ۷۵،۶ همت بود که نسبت به هفته گذشته ۱۲.۴ درصد افزایش یافت.
رکورد ورود پول حقیقی به صندوقهای طلا
در نمودارهای زیر ۲۰ روز برتر در ورود پول حقیقی به صندوقهای طلا و ورود پول به صندوقهای طلا به تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۳ ارائه شد.
در معاملات تاریخ اعلام شده صندوقهای طلا با ۸۲۹ میلیارد تومان بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کرد.
نقدشوندگی صندوقهای طلا
در نمودار زیر میانگین ارزش معاملات روزانه صندوقهای طلا در هفته منتهی به ۲ آبان ۱۴۰۳ ارائه شده است.
در هفته گذشته به طور میانگین ارزش معاملات روزانه صندوقهای طلا حدود ۲,۵۹۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به هفته چهارم مهر ماه ۱۰۸ درصد افزایش داشته است.
میانگین ارزش معاملات روزانه برای عیار و طلا به ترتیب ۸۴۴ و ۶۲۵ میلیارد تومان بوده است. (اعداد- میلیارد تومان)
حباب صندوقهای طلا
در جدول زیر میانگین حباب قیمتی (درصد اختلاف آخرین قیمت از NAV ابطال) صندوقهای طلا در هفته منتهی به ۲ آبان ماه ۱۴۰۳ ارائه شده است.
بازده صندوقهای طلا
در جدول زیر بازده صندوقهای طلا بر اساس NAV ابطال در بازههای زمانی مختلف منتهی به تاریخ ۲ آبان ۱۴۰۳ ارائه شده است. (رتبهبندی بر اساس ۳۶۵ روزه)