امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

رئیس خانه معدن ایران: بدون FATF در گردش مالی مشکل داریم

رئیس خانه معدن ایران گفت: بدون پیوستن ایران به FATF گردش مالی بخش معدن با مشکل روبه‌رو خواهد بود در این زمینه باید برنامه ریزی شود.

به گزارش فراسو، محمدرضا بهرامن اظهار داشت: تحریم‌ها مشکلاتی را برای بخش معدن ایجاد کرده است و اگر به FATF نگاه ویژه ای نداشته باشیم، مشکلات مالی و پولی با سایر کشورها تداوم خواهد داشت.

وی افزود: برای توسعه در بخش معدن نیازمند سرمایه گذاری ۵۵ میلیارد یورویی در پنج سال هستیم؛ در این راستا باید از سرمایه گذاری خارجی استفاده کنیم در حالی که اکنون سرمایه در این بخش ۱۰ میلیارد یورو است.

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به رشد ۱۳ درصدی در نظر گرفته شده برای بخش معدن در برنامه هفتم توسعه، گفت: خانه معدن در این زمینه برنامه ریزی را آغاز کرده است و مطالبه گری فنی و اقتصادی را دنبال می‌کند.

وی عنوان‌کرد: برنامه ریزی در بخش معدن و نیازسنجی تا سال ۲۰۵۰ در نظر گرفته شده است.

بهرامن با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران کانمین، گفت: توسعه در هر جامعه‌ای از مهمترین الزامات است در همین راستا نمایشگاه کانمین را ۱۸ سال است دنبال می‌کنیم. امسال این نمایشگاه از سوم تا ششم در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود که از صنعتگران و معدن کاران برای حضور در آن دعوت کرده ایم.

وی ابراز داشت: از هیأت‌های تجاری برای حضور در نمایشگاه دعوت کرده ایم، اکنون عربستان به دنبال ایجاد جایگاه ویژه در بخش معدن است، به دنبال تفاهم و همکاری با عربستان هستیم تا در نمایشگاه سال آینده این کشور حضور پیدا کنیم.

رئیس خانه معدن ایران با تاکید بر اینکه نگاه به بخش معدن باید تغییر کند، گفت: به خاطر دستیابی به فناوری‌ها و تجهیزات مدرن، بخش معدن کشورمان باید در عرصه‌های بین المللی حضور یابد و از ظرفیت و توانمندی سایر کشورها در عرصه نوآوری‌ها استفاده کند. از این رو تفکر نمایشگاهی به معرفی دستاوردهای ایران در تعامل با سایر کشورها در بخش معدن کمک می‌کند.

وی به تداخل برگزاری دو نمایشگاه کانمین و «متافو» اشاره کرد و گفت: تعداد شرکت کنندگان در این نمایشگاه کانمین به خاطر برگزاری نمایشگاه متافو (فولاد، فلزات غیرآهنی، ریخته گری، قالب‌سازی، آهنگری، معدن و صنایع معدنی، صنایع سرامیک و نسوزها، شیرهای صنعتی) با ریزش روبه‌رو بود، تعدادی از شرکت‌هایی که در بخش خدمات و ماشین آلات بودند نتوانستند به خاطر محدودیت فضا در این نمایشگاه شرکت کنند.

بهرامن افزود: هر چند برگزاری ۲ نمایشگاه معدنی برای مخاطبان خوب است، اما تداخل ۲ نمایشگاه با یکدیگر منجر به نارضایتی شرکت‌های بخش معدنی شده است.

وی با تاکید بر اینکه توسعه در بخش معدن بدون مسائل ایمنی و زیست محیطی محقق نمی‌شود، ادامه‌داد: بخش ایمنی یکی از الزامات است که همسو با نظارت‌های مستمر باید باشد و نیازمند استانداردهای بین المللی و نظارت است.

رئیس خانه معدن ایران تاکید کرد: حادثه طبس باید آخرین حادثه در معادن کشور می‌شد، نیازمند سرمایه گذاری و استفاده از تکنولوژی‌ها هستیم. از ۲۰۰ معدن یک معدن مکانیزه است ما نتوانسته ایم از امکانات و تجهیزات استفاده کنیم.

وی خاطر نشان کرد: اکنون گفته شده است که تعدادی از معادن زغال‌سنگ سه ماه تعطیل شود؛ این تفکر درستی نیست، معادن زغال‌سنگ به خاطر نیاز به تخلیه گاز و سایر موارد نباید تعطیل شود بلکه باید نگاه‌ها و مدیریت نوآوری به بخش معادن اضافه شود./ایرنا

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/Ndhjvn