امروز شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳

بررسی نقش بازار سرمایه در تأمین مالی مناطق آزاد

در حاشیه یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی‌سازی (کیش اینوکس ۲۰۲۴)، نشست تخصصی با موضوع بررسی ظرفیت‌های بازار سرمایه در تأمین مالی پروژه‌های مناطق آزاد برگزار و در خصوص رویکرد جدید مناطق آزاد در تأمین مالی پروژه‌های زیربنایی از طریق بازار سرمایه تبادل نظر شد.
به گزارش فراسو به نقل از مدیریت ارتباطات و رسانه تأمین سرمایه تمدن ، قائم‌مقام معاونت خدمات مالی شرکت تأمین سرمایه تمدن، دراین نشست تخصصی ضمن تشریح تفاوت‌های بازار پول و سرمایه به جایگاه موثر بازار سرمایه در تأمین مالی بلندمدت مناطق آزاد از طریق ابزارهای متنوع موجود در این بازار اشاره کرد.
بشیرقبدیان با اشاره به نقش بانک‌ها در تأمین مالی کشور افزود: «بیشتر کسب‌ وکارها برای تأمین مالی به بانک‌ها وابسته هستند و آمارها نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۲، حدود ۹۲ درصد تأمین مالی کشور از طریق بانک‌ها و تنها ۸ درصد از طریق بازار سرمایه انجام شده است.»
وی با مقایسه بازار پول و سرمایه از نظر معیارهایی مانند «هزینه تأمین مالی»، «نحوه بازپرداخت»، «نظارت بر مصرف منابع تأمین شده»، «ریسک عدم دستیابی به منابع مالی»، «قابل قبول بودن هزینه مالی»، «سررسید بازپرداخت»، «نوع و میزان وثیقه» و «محدودیت در جذب منابع»، به تشریح ابزارهای مالی مختلف تأمین مالی در هر یک از بازارهای پول و سرمایه پرداخت.
قبدیان در ادامه، پذیرش شرکت‌ها در بورس و فرابورس را به عنوان یکی دیگر از راهکارهای دستیابی به منابع مالی معرفی نمود و ضمن اشاره به نقش تأمین مالی از طریق صکوک مختلف مرابحه، اجاره، منفعت، وکالت و … به عنوان یکی از متداول‌ترین روش‌های تأمین مالی به سایر روش‌ها نظیر تأمین مالی جمعی و تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه (خطرپذیر)  به عنوان ابزارها و نهادهای موجود در بازار سرمایه جهت تأمین مالی پروژه‌های مناطق آزاد نیز اشاره کرد.
وی در بخش پایانی سخنان خود به امکان تأمین مالی از طریق تأسیس شرکت سهامی عام پروژه اشاره کرد و این رویکرد نوین تأمین مالی را نیز تشریح نمود.
در ادامه، سخنرانان این نشست به ارائه تجربیات خود در زمینه تأمین مالی پروژه‌ها از طریق بازار سرمایه پرداختند و در بخش پایانی نیز به پرسش‌های حاضرین پاسخ دادند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/hAFJcm