امروز جمعه، ۲ آذر ۱۴۰۳

بررسی فرآیند اجرای “قانون موافقتنامه همکاری تأمین اجتماعی میان ایران و ترکیه”

نشست مشترک «بررسی فرایند اجرای قانون موافقتنامه همکاری تامین اجتماعی» میان سازمان تأمین اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه به صورت وبیناری برگزار شد. در این نشست با محوریت قانون موافقتنامه همکاری و درخصوص نحوه اجرای این قانون و تسهیل ارائه خدمت به شهروندان دو کشور گفتگو و تبادل نظر صورت گرفت.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، در این نشست که با حضور مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه‌شدگان، بشیر عمرانی مدیرکل نام‌نویسی، بهروز کتابی مدیر فناوری و تحول دیجیتال، محبوبه افسری رئیس اداره توسعه روابط بین الملل سازمان تأمین اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و جمعی از همکاران معاونت بیمه و اداره‌کل بین‌الملل سازمان تأمین اجتماعی و رمضان اِلما، رییس دپارتمان موافقتنامه‌های بین‌المللی سازمان تامین اجتماعی ترکیه و هیئت همراه و به دنبال ابلاغ قانون موافقتنامه همکاری تأمین اجتماعی میان ایران و ترکیه در سال ۱۴۰۲ برگزار شد، طرفین درخصوص نحوه اجرای این قانون و تسهیل ارائه خدمت به شهروندان دو کشور به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.

بر اساس این گزارش، شکوری مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی در حاشیه این نشست، درخصوص پیشینه این موافقتنامه و نتایج و دستاوردهای این نشست، اظهار داشت: پیش‌نیار موافقتنامه تأمین اجتماعی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه، دغدغه و مطالبه هموطنان ما در کشور ترکیه و شهروندان محترم ترکیه‌ای در ایران بود که قبلاً در کشورهای مبدأ بیمه‌پردازی کرده‌اند. از این جهت در سال ۲۰۱۶، دولت‌های دو کشور با رویکرد مثبت نسبت به این مطالبه، اقدام به تنظیم یک موافقتنامه کردند که مطابق قانون باید به تصویب مجالس دو کشور می‌رسید.

وی افزود: در کشور ما این امر با تصویب «قانون موافقتنامه همکاری تامین اجتماعی میان ایران و ترکیه» در مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۵ میسر شد و در کشور ترکیه نیز قانون مربوطه در سال ۱۴۰۰ در مجلس این کشور به تصویب رسید. در نهایت طی یک ملاقات حضوری سند اجرای این قانون به امضای روسای جمهور وقت دو کشور رسید و ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، به عنوان تاریخ لازم‌الاجرا شدن این سند تعیین شد.

شکوری درخصوص مفاد این موافقتنامه گفت: بر اساس توافق دوطرف اگر بیمه شده‌ ایرانی، مدتی سابقه بیمه‌پردازی در ایران داشته باشد و بنا به دلایلی در ادامه در کشور ترکیه بیمه‌پردازی کند، با اجرای این توافق می‌تواند از مزایای سوابق بیمه‌‌پردازی در ایران استفاده کند و در واقع سنوات بیمه‌پردازی او در دو کشور تجمیع می‌شود. از سوی دیگر، شهروند ترکیه‌ای نیز به همین ترتیب می‌تواند از مزایای این توافق در کشور ما استفاده کند.

مدیرکل امور بیمه‌شدگان درخصوص خدمات بیمه‌ای مورد توافق نیز تصریح کرد: خدمات مختلفی در این موافقتنامه مورد قبول دو طرف قرار گرفته که از آن جمله می‌توان به استحقاق درمان، بیمه بیکاری، هزینه کفن و دفن، غرامت ایام بارداری، بیماری و … اشاره کرد که اگر تجمیع سوابق بتواند باعث بهره‌مندی بیمه‌شده از این خدمات شود، رضایتمندی شهروندان دو کشور را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: اگر چنانچه بیمه‌ شده‌ای با تجمیع سوابق، حائز شرایط بازنشستگی شود، تأمین اجتماعی هر کشور به اندازه میزان سابقه آن فرد، مزایای بیمه‌شده را پرداخت خواهد کرد. مثلاً اگر کسی ۱۰ سال سابقه در ایران و ۲۰ سال سابقه در ترکیه داشته باشد، تأمین اجتماعی دو کشور به تناسب این سابقه و با پول رایج کشور خود مزایای او را پرداخت می‌کنند.

وی درخصوص نتایج و دستاورهای نشست امروز اظهار داشت: طی یک سال اخیر با پیگیری‌های همکاران ما در اداره‌کل امور بین‌الملل سازمان تامین اجتماعی، نشست امروز میان سازمان تامین اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و هیئت ترکیه‌ای به صورت برخط برگزار شد که مطالب خوبی مطرح شد و مقرر گردید که طرفین رابطی معرفی کنند تا تصمیم‌گیری درخصوص فرآیند اجرای این قانون تسهیل و تسریع شود.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/XAxr97