امروز جمعه، ۲ آذر ۱۴۰۳

تاکید سرپرست بانک کشاورزی بر نقش کلیدی بانک ک در تامین امنیت غذایی کشور

وهب متقی نیا سرپرست و رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی به مناسبت «روز جهانی غذا» طی سخنانی، نامگذاری چنین روزی را تاکیدی بر اهمیت امنیت غذایی و نقش اساسی غذا در زندگی مردم جهان دانست و تاکید کرد: بانک کشاورزی بیش از ۹۰ سال سابقه حمایت از امنیت غذایی کشور از طریق تامین مالی برای توسعه کشاورزی پایدار را در کارنامه خود دارد و برای تامین غذای کافی و سالم برای همه مردم و پایداری سفره هموطنان تلاش می کند.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، متقی نیا با بیان این مطلب تصریح کرد: سازمان های مرتبط با امنیت غذایی از جمله سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد(FAO)، برنامه جهانی غذا (WFP) و صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی (IFAD) روز جهانی غذا را فرصت مغتنمی برای افزایش آگاهی جهانی نسبت به مقوله تغذیه سالم، حمایت از کشاورزی پایدار و پرداختن به موانع و مشکلات تحقق امنیت غذایی می دانند و بانک کشاورزی نیز به عنوان نهادی تخصصی که تجربه های موفق متعددی در قالب پروژه های بین المللی و داخلی در زمینه فقرزدایی و تحکیم زیرساخت های امنیت غذایی کشور داشته است، گرامیداشت این روز را تاکیدی بر ارزشمندی مجموعه تلاش های انجام شده در این راه می داند.

وی افزود: اجرای موفق پروژه بین المللی تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی با حمایت و همکاری صندوق توسعه کشاورزی سازمان ملل متحد (ایفاد) و توانمند سازی زنان و جوانان روستایی در ۲۰۰۰ روستا، موفقیت در پروژه توانمندسازی زنان روستایی در راستای راه اندازی مرکز تعالی APRACA و …  و پرداخت میلیارد ها ریال تسهیلات به منظور تامین مالی هزاران طرح و برنامه داخلی در راستای رونق تولید محصولات کشاورزی و صنایع وابسته و حمایت از امنیت غذایی کشور، از جمله اقدامات بانک کشاورزی در زمینه تحقق شعارهای سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) بوده است.

متقی نیا خاطرنشان کرد: «حق برخورداری از غذا برای یک زندگی بهتر و آینده‌ای روشن‌تر» شعار روز جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ است؛ به این معنی که تامین غذای کافی و سالم برای همه مردم جهان یک مسئولیت مشترک است و بانک کشاورزی این اقبال را دارد که به دلیل ماهیت ذاتی خود، متعهدانه در این مسیر گام بر می دارد.

سرپرست بانک کشاورزی اظهار داشت: تاثیر امنیت غذایی بر ثبات اجتماعی و سیاسی کشورها قابل انکار نیست؛ همچنین دسترسی به غذای سالم و کافی، عامل اصلی تداوم و بقای جوامع بشری است و رفع این نیاز اولیه بشر در هرم سلسله مراتب نیازهای اساسی انسان، موجب فراهم آمدن شرایط فیزیکی و روانی برای پرداختن به رشد شخصیت و شکوفایی استعدادها و به تبع آن، رشد و بالندگی جوامع و پیشرفت کشورها می شود.

وی تصریح کرد: تغییرات اقلیمی،کاهش منابع آبی، افزایش تقاضای غذایی و نابرابری در دسترسی به غذا، از جمله مهم‌ترین چالش‌هایی هستند که جهان با آن ها مواجه است و برنامه ریزی برای حل این مشکلات از طریق توسعه کشاورزی پایدار و دانش بنیان، تلاش برای کاهش ضایعات غذایی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، استفاده از فناوری های جدید و دانش نخبگان برای تسریع و تسهیل تولید محصولات غذایی و البته توجه به محیط زیست و حفظ و حراست از منابع طبیعی، راهکارهایی هستند که مورد توجه سازمان های ذیربط از جمله بانک کشاورزی قرار دارند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/lLFbwt