دو پتروشیمی سبلان و دنا در راستای چابک سازی، جلوگیری از زیان چند هزار میلیارد تومانی و همچنین تسریع در روند اجرایی پروژه دنا طبق برنامه و با آرامش بعد از انجام مقدمات و آگهی رسمی ادغام شدند.
به گزارش فراسو بهنقل از روابط عمومی و ارتباطات هلدینگ پتروفرهنگ، آئین تقدیر از هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا با حضور دکتر جواد زارعپور مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ، مهندس علی یاری مدیرعامل شرکت انرژی سپهر، معاونین و مدیران هلدینگ پتروفرهنگ برگزار شد
ادغام پتروشیمی دنا و سبلان؛ راهبردی و پیش برنده
مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ در این آئین با تقدیر از حمایت و پشتیبانی مدیرعامل و هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان، مدیرعامل گروه مالی سپهر و دیگران مدیران و متولیان امر گفت: ادغام شرکت پتروشیمی دنا در شرکت پتروشیمی سبلان از مجموعههای تابعه هلدینگ پتروفرهنگ با تعامل و همراهی سهامداران صورت پذیرفت.
دکتر جواد زارعپور این مهم را یک تصمیم و اقدام شجاعانه، راهبردی و اثرگذار در سازماندهی پورتفو و نظام شرکتی هلدینگ پتروفرهنگ دانست و افزود: در راستای افزایش بهرهوری شرکتها و صیانت از حقوق صاحبان سهام و منافع به ویژه فرهنگیان این اقدام اجرایی شد.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت امر این اقدام با هدف اصلاح ساختار مالی شرکت پتروشیمی سبلان، جلوگیری از بروز زیان چند هزار میلیارد تومانی، فراهم شدن امکان تامین مالی و تسریع بخشی در روند ساخت پروژه متانول دنا انجام شد.
دکتر زارع پور ادامه داد: همافزایی ناشی از این ادغام قبل و پس از بهرهبرداری از پروژه دنا به بهبود اهرمهای مالی، توان نقدینگی و ویژگیهای فنی منجر خواهد شد و به جهت ایجاد مزیت مقیاس، شرکت سبلان را در زمره یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و بازیگران متانول کشور قرار میدهد.
وی بیان کرد: این اقدام در کنار سیاستهای تکمیل زنجیره ارزش و اخذ مجوزهای پایین دستی در شرکت پتروشیمی شیمیایی لاوان و شرکت پتروشیمی آریا و همچنین اقدامات انجام شده در جهت ارتقاء بهرهوری عملکرد و رشد تولید در این هلدینگ و برنامهریزی برای اتمام هر چه سریعتر پروژه سیراف، از جمله مهمترین اقداماتی است که به منظور توسعه و بهبود پورتفو و البته افزایش و پایداری درآمدهای هلدینگ پتروفرهنگ و حداکثرسازی سود انجام شده است.
مدیرعامل شرکت انرژی سپهر نیز در این جلسه با اشاره به گام بلند برداشته شده پس از ادغام گفت: مشکل تامین مالی پروژه دنا که در سال های گذشته با چالش های متعددی روبرو شده و عملا یکی از ریسک های بزرگ سازمانی را ایجاد نموده بود،با این ادغام کارشناسی و درعین حال دوراندیشانه مرتفع خواهد شد.
مهندس علی یاری اظهار داشت: با این ادغام، پس از تکمیل فاز ۲ (دنا) شرکت سبلان به یک پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزارتن محصول متانول گرید AA تبدیل خواهد شد و یکی از بزرگترین واحدهای تولید کننده این محصول در جهان خواهد بود.
وی افزود: مدیریت بهینه هزینه ها، افزایش راندمان کاری و همچنین انتقال دانش، انرژی سپهر و سهامدارانش را بر آن داشت تا با این ادغام، یک گام بلند در راستای چابک سازی سازمانی بردارند و در عین حال فرصت های تامین مالی جدید را پیش روی هلدینگ قرار دهند.
یاری تصریح کرد: یکی از اهداف متعالی هلدینگ پتروفرهنگ و شرکت انرژی سپهر در یکسال اخیر حمایت از تولید کنندگان ایرانی بوده و در این راستا به عنوان نخستین هلدینگ در سفارش گذرای کاتالیست سنتز سبلان و همچنین راکتورهای فوق سنگین دنا شناخته می شود از این رو پتروشیمی سبلان پس از این ادغام، به تجلی اراده ملی در صنعت پتروشیمی کشور تبدیل خواهد شد.