امروز جمعه، ۲ آذر ۱۴۰۳

چشم‌انداز روشن بورس با ترسیم رویکرد ۱۰ ساله در وضع قوانین

محمد اقبال‌نیا، کارشناس بازار سرمایه چشم‌انداز روشن بورس را نیازمند ترسیم رویکرد ۱۰ ساله در وضع قوانین دانست و بیان کرد: پس از پایان انتخابات ریاست‌جمهوری سایه ترس از بازار سرمایه حذف شد و به دلیل شفاف‌سازی ایجاد شده نسبت به آینده بازار سهام، شاهد کاهش نوسانات حاکم در روند بازار بودیم.

به گزارش فراسو، محمد اقبال‌نیا در گفت‌وگویی به بررسی چشم‌انداز بورس در روزهای آینده پرداخت و گفت: به دنبال اصلاح قیمتی صورت گرفته در بازار سهام طی چند وقت گذشته، اکنون این بازار در سطوح ارزنده‌ای قرار گرفته و شاهد ایجاد موقعیت مناسب سرمایه‌گذاری در بورس هستیم.
وی اظهار داشت: وجود برخی ابهامات و نیز اتفاقات رخ داده در یک سال گذشته باعث شد تا به رغم وجود چشم‌انداز مثبت برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام اما بی‌اعتمادی ایجاد شده مانع از رشد شاخص بورس شود.
اقبال‌نیا اظهار داشت: تا هفته گذشته بازار تحت تاثیر تعیین تکلیف انتخابات ریاست جمهوری بود و سرمایه‌گذاران به دلیل وجود ۲ دیدگاه متفاوت بورسی در نامزدهای ریاست جمهوری چندان تمایلی به ورود سرمایه‌هایشان به بازار سهام نداشتند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: وجود چنین نگاه‌های متقابلی منجر به تفکیک مسیر بخش‌های اقتصادی و سیاست خارجی از یکدیگر شد که این امر به مراتب تاثیرگذار بر روند بورس بود.
کاهش نوسانات در بورس
وی با اعلام این که پس از پایان انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخاب رییس جمهور سایه ترس از بازار برداشته شد، گفت: در هفته‌ای که گذشت به دلیل شفاف‌سازی ایجاد شده نسبت به آینده بازار سهام، شاهد کاهش نوسانات حاکم در روند بازار بودیم.
اقبال‌نیا اظهار داشت: بحث‌های مرتبط با کسری بودجه دولت، بالا بودن نرخ بهره، رویکردهای رخ داده درخصوص نرخ گاز، برق و معافیت‌های مالیاتی در گذشته از جمله مواردی هستند که تصمیم‌گیری درخصوص آنها به صورت سالیانه انجام می‌شود، در حالی که تصمیمات اتخاذ شده برای این موارد هیچ گاه به نفع تولید و بورس نبوده است.
بازگشت اعتماد به بازار سرمایه را نیازمند وضع برخی قوانین
این کارشناس بازار سرمایه، بازگشت اعتماد به بازار سرمایه را نیازمند وضع برخی قوانین دانست و گفت: برای ایجاد اطمینان بلندمدت در بین سرمایه‌گذاران، باید مشخص شود که در آینده وضعیت قیمت برق، گاز، معافیت‌های مالیاتی و حق انتفاع معادن به چه صورتی خواهد بود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه قیمت‌گذاری دستوری و فاصله قیمت ارز آزاد و نیما جزو دغدغه فعالان بازار محسوب می‌شود، بنابراین باید اقدامی صورت گیرد تا این مسایل به صورت اصولی و بنیادی مرتفع شوند.
اقبال‌نیا تاکید کرد: توسعه بازار سرمایه مستلزم آن است که به جای تصمیمات خلق‌الساعه و بودجه‌هایی که به صورت سالیانه تنظیم می‌شود، چشم‌انداز بازار با یک رویکرد ۱۰ ساله ترسیم شود تا کسانی که به دنبال سرمایه‌گذاری در تولید یا بورس هستند نسبت به سمت و سو یا جهت‌گیری بازار آگاه باشند.
این کارشناس بازار سرمایه این اتفاق را زمینه‌ساز ورود بخشی از نقدینگی در اختیار مردم به سمت بازار سرمایه دانست و گفت: با توجه به ارزندگی بازار سهام برای سرمایه‌گذاری اما مشکل فعلی بورس، عدم ورود نقدینگی به سمت بازار سهام و نبود انگیزه برای ورود پول جدید به این بازار بوده که این امر فقط ناشی از ابهامات موجود است./سنا
لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/WoTcIC