امروز جمعه، ۲ آذر ۱۴۰۳

رئیس سازمان مالیاتی اعلام کرد؛ جلوگیری از فعالیت‌های سفته‌بازانه و حساب‌های اجاره‌ای در دولت سیزدهم

 رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه باید جلوی فعالیت‌های سفته‌بازانه و حساب‌های اجاره‌ای گرفته شود تا سرمایه‌ها به سمت تولید حرکت کنند، گفت: در همین راستا اقداماتی در دولت سیزدهم با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان انجام شده است.

به گزارش فراسو، سید محمدهادی سبحانیان امروز سه‌شنبه در آیین افتتاحیه آزمایشگاه داده‌کاوی مالیاتی با مشارکت دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها و شرکت دانش بنیان و افتتاح ارائه خدمات مالیاتی در دفاتر پیشخوان خدمات دولت، اظهار داشت: افرادی که اطلاعاتی ندارند، عده‌ای از حساب‌های آنها سوءاستفاده می‌کردند که در این راستا اطلاع‌رسانی و جلوی این اقدامات گرفته شد.

وی با بیان اینکه نظام مالیاتی در حال پوست‌اندازی و حرکت پر شتاب تحولی است، افزود: در حوزه اتکای منابع بودجه‌ای به مالیاتی آن چیزی که در دهه‌های گذشته آرزوی سیاست‌گذاری بود به آن دست یافتیم. در گذشته اتکای بودجه به نفت منجر به رشدهای نوسانی و تورم بود که دز این دولت آن را برطرف کردیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: در حوزه اتکا بودجه دولت به مالیات، گام‌های مهمی در این دولت برداشته شده و از آسیب‌های اتکای بودجه به نفت کاسته شد؛ با اقدامات مختلف موفق شده‌ایم تا با استفاده از ظرفیت‌های دانشی و شرکت‌های دانش بنیان به درآمدهای بودجه‌ای از طریق مالیات دست یابیم.

۴۱ درصد منابع بودجه از طریق مالیات تامین شد

سبحانیان تا کید کرد: سهم مالیات از درآمد بودجه‌ای در دهه ۹۰ نسبت به بودجه عمومی در ۱۲ سال گذشته ۳۷ درصد بود که خط مقاومت در این دولت شکسته و ۴۱ درصد از منابع بودجه را از طریق مالیات تامین کردیم. همچنین در ۱۲ سال گذشته منتهی به دولت سیزدهم (سال ۱۴۰۰) ۴۷ درصد هزینه‌های جاری از مالیات تامین می‌شد که در سال گذشته این رقم به ۵۵.۷ درصد رسید.

وی با اشاره به اینکه برای اداره کشور باید به سمت منابع پایدار و غیر تورمی حرکت کنیم، ادامه داد: اگر به دنبال تقویت این حرکت هستیم باید مردم را همراه کنیم و مردم باید احساس کنند که در این امر سهیم هستند و با مالیات پردازی کشور اداره می‌شود؛ از این رو باید مردم نسبت به مصارف مالیات آگاهی پیدا کنند.

معاون وزیر اقتصاد گفت: محل مصرف مالیات توسط مودیان فراهم شده است و امسال توانسته‌ایم مصوبه را از دولت بگیریم تا مردم بتوانند تصمیم بگیرند مالیات پرداختی آنها برای کدام طرح عمرانی در کدام استان هزینه شود.

سبحانیان با بیان اینکه ۱۰ میلیون مودی حقیقی که از کسبه و بازاریان هستند، بیان داشت: باید نظام مالیاتی را بر داده و اطلاعات متکی کنیم و نظام چانه‌زنی که در چند سال گذشته حاکم بود، در این دولت کنار گذاشته شد. اکنون بین مودی و نظام مالیاتی داده حکم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز نگاه ما به مودیان به عنوان شریک راهبردی است اگر می‌خواهیم نظام مالیاتی حامی تولید در کشور باشد و فرایندها شفاف باشد، ناگزیر هستیم به سمت نظام مالیاتی داده‌محور حرکت کنیم؛ در همین راستا باید از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به افتتاح آزمایشگاه داده‌کاوی مالیاتی گفت: ۱۱۰ منبع اطلاعاتی درون و برون‌سازمانی داریم و بیش از یک هزار جدول و ۲۵ هزار فیلد اطلاعاتی داریم که در این آزمایشگاه نگهداری می‌شود.

سبحانیان بیان کرد: در سال گذشته که بیش از ۸۵ درصد اظهارات مودیان پذیرفته شده و بدون رسیدگی به آن قطعی شده است؛ نگاه ما تعاملی است و باید به سمتی بریم که نظام مالیاتی به نظام رحمانی تبدیل شود نه اینکه ترسناک باشد؛ از این رو تغییر نگاه باید رقم بخورد و اتکا به خوداظهاری رقم بخورد.

وی ابراز داشت: یکی از مهم‌ترین اقدامات در سال گذشته تحقق ۱۰۸ درصدی مالیاتی و شناسایی مودیان جدید بود. اکنون با تکیه بر داده‌محوری و تخمین رفتار و ریسک مودیان را مورد توجه قرار می‌دهیم.

معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر جلوگیری از فرار مالیاتی، گفت: عده‌ای هر چند تعداد کم درصدد هستند تا حقوق مالیاتی را رعایت نکنند اما نگاه ما هوشمندسازی و مبتنی بر داده است؛ اگر به دنبال شناسایی کسانی که حقوق عامه را پرداخت نمی‌کنند، هستیم، باید از این مسیر برویم. اکنون ارتباط گسترده‌ای بین ما و مجموعه‌های شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها وجود دارد.

سبحانیان خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند مسایل را مطرح کنند و مسیر را در اختیار ما قرار دهند و با حفظ محرمانگی اطلاعات این آزمایشگاه داده محوری را مورد استفاده قرار دهند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/xwYaod