امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

معامله ۱۷.۷ میلیون مگاوات ساعت برق در بورس انرژی

 وزارت نیرو اعلام‌کرد: ۳۹ شرکت توزیع برق از آغاز خردادماه تا پایان هفته گذشته ۱۷ میلیون و ۶۸۸ هزار و ۵۶۹ مگاوات ساعت برق با متوسط قیمت یک‌هزار و ۱۳۶ ریال و حداقل نرخ ۸۵۰ ریال در بورس انرژی معامله کردند و نرخ معاملات به حداکثر قیمت یک‌هزار و ۳۰۰ ریال رسید.

به گزارش فراسو به نقل از وزارت نیرو، در آخرین روز معاملات هفته قبل حجم عرضه نیروگاه‌های دولتی فروشنده به ۲۱۲ هزار و ۴۱۹ مگاوات ساعت رسید که نسبت به‌روز قبل خود ۲۷ درصد افزایش را همراه داشت. از طرفی این اعداد نمایانگر آن است که تعداد کل معاملات از ابتدای خردادماه به یک‌هزار و ۸۹۱ رسیده است.

از ابتدای خردادماه تا کنون تعداد ۲۵ نیروگاه دولتی و ۲۷ نیروگاه خصوصی مشغول عرضه برق بودند که نیروگاه‌های دولتی با ۹ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۱۶۳ مگاوات ساعت حجم بیشتری از معاملات را به خود اختصاص دادند. از طرفی حجم عرضه نیروگاه‌های خصوصی هفت میلیون و ۹۹۳ هزار و ۸۳۰ مگاوات ساعت بوده است.

«علی‌اکبر محرابیان» با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها، گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

وزیر نیرو با اعلام اینکه به‌زودی در بورس انرژی سازوکار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف‌کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: همه تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، سازوکاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به‌صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس، گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/BgZCUP