معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی رییس جمهور فقید به حوزه گردشگری اهمیت زیادی میداد، گفت: ۲۱ طرح حمایتی از حوزه گردشگری در دوره دولت سیزدهم به تصویب رسید.
به گزارش فراسو، علیاصغر شالبافیان روز چهارشنبه در آیین رونمایی از پوستر رویداد بینالمللی راه ابریشم و افتتاح دبیرخانه مرکز بینالمللی جاده ابریشم در سمنان با محوریت «راه ابریشم، فرصتها و چشماندازها» در دانشگاه سمنان افزود: در زمان رییس جمهوری شهید آیتالله رئیسی یکهزار و ۶۱۰ طرح افتتاح شد و ۸۱ طرح با پیشرفت ۸۰ درصد و حجم سرمایه گذاری ۹۷ هزار میلیارد تومان در دست اجرا است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطر نشان کرد: گردشگری در گفتمان آیتالله رئیسی جای گرفت و این شهید معظم در زمینه کاهش حوادث و سوانح جاده ای نکات مهمی ارایه کرد.
وی با اشاره به میزبانی سمنان در برگزاری نخستین همایش بینالمللی گردشگری سمنان، راه ابریشم، فرصتها و چشماندازها گفت: باید از ظرفیت های این همایش در راستای معرفی سمنان و قابلیتهای گردشگری آن در داخل و خارج از کشور استفاده کرد.
شالبافیان با بیان اینکه برگزاری این همایش در زمینه تشویق سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه گردشکری نیز موثر است، اظهار کرد: در کنار برگزاری این همایش میتوان تفاهمنامههایی با دانشگاههایی که در مسیر جاده ابریشم هستند نیز منعقد کرد تا همکاریهای دانشگاهی نیز توسعه یابد.
همچنین شهردار سمنان و رییس مرکز بین المللی پایتخت جاده ابریشم سمنان با بیان اینکه شهر سمنان افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ سال قدمت دارد گفت: سالانه ۱۷ میلیون مسافر و زائر از استان سمنان عبور می کنند، اما این استان بهره کافی را از این ظرفیت نبرده است.
حسین موسوی با اشاره به میزبانی سمنان در برگزاری کنفرانس بینالمللی گردشگری سمنان، راه ابریشم، فرصتها و چشماندازها گفت : با برگزاری این کنفرانس ، سمنان می تواند چشم اندازی را به صورت جهانی ایجاد کند و اتفاقات خوبی را برای سمنان به همراه داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: در دوره ششم شورای شهر سمنان بیش از ۱۵ مصوبه را به صورت خاص برای جاده ابریشم داشتیم.
عبدالمحمد کاشیان دبیر اجرایی نخستین همایش بینالمللی گردشگری سمنان، راه ابریشم، فرصتها و چشماندازها نیز با ارایه گزارشی از برگزاری نشست ها و اقدامهای انجام شده برای برگزاری این همایش گفت: معرفی سمنان به عنوان یک مقصد گردشگری در مسیر راه ابریشم، برندسازی، افزایش شهرت و اعتبار شهر سمنان به عنوان یک مقصد گردشگری، توسعه اقتصادی، تسهیل تبادل دانش و شبکهسازی، نمایش تنوع فرهنگی و میراث فرهنگی و حمایت از شیوههای گردشگری پایدار و توسعه فرهنگ گردشگری پایدار از اهداف برگزاری این همایش است.
این آیین با حضور ویدئوکنفرانسی یانگ تون به نمایندگی از مدیرکل اتحادیه بین المللی شهرهای جاده ابریشم در کشور چین و آتوسا مومنی رییس مرکز میراث ناملموس غرب آسیا برگزار شد.
به گزارش ایرنا، «جاده ابریشم» یا «راه ابریشم» شبکه راههای بههمپیوستهای با هدف بازرگانی در آسیا بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند میداد، مسیری که تا سده پانزدهم میلادی بهمدت یکهزار و ۷۰۰ سال، بزرگترین شبکه بازرگانی دنیا بود؛ که استفاده از عنوان «ابریشم» در نام این مسیر نیز به دنیا رونق تجارت این نوع کالا در دوره های تاریخی مختلف بوده است.
«جاده ابریشم» یکی از مهمترین جادههای تاریخی جهان محسوب میشود که کاربردی ارتباطی بین کشورها و البته رویکردی مبتنی بر تجارت بینالمللی داشته است. اکنون این جاده تاریخی دوباره اهمیت خود را بازیافته است و به باور کارشناسان جاده ابریشم نقش مهمی در آینده اقتصاد جهان دارد و شهر سمنان به دلیل قرارگیری بر سر راه ابریشم می تواند به نگین گردشگری این جاده تبدیل شود.
«اتحادیه بینالمللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم» ۴۰ عضو دارد که نیمی از اعضای این اتحادیه شهرهای چین و نیمی دیگر از شهرهای دیگر کشورهای در مسیر جاده ابریشم از جمله سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در این اتحادیه است.