امروز جمعه، ۲ آذر ۱۴۰۳

بیمه رایگان ۳۳ میلیون ایرانی از خدمات کم تکرار رئیس جمهور شهید

دولت سیزدهم در طول ۳ سال فعالیت‌های جهادی در بخش‌های مختلف سلامت برای مناطق کم برخوردار و اقشار آسیب‌پذیر جامعه از جمله بیمه رایگان ۳۳ میلیون ایرانی در دهک‌های پایین، درمان رایگان کودکان زیر هفت سال، ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و غیره انجام داد که کم تکرار است.

به گزارش فراسو، دولت سیزدهم که با شعار دولت مردمی از مردادماه سال ۱۴۰۰ تشکیل شد، از همان روزهای ابتدایی بنا را بر این گذاشت مسیر خدمت رسانی به آحاد مردم را جهادی طی کند، آنچه که این دولت را متفاوت از سایر دولت های پیشین می کند؛ ساده زیستی و توجه به اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه در سراسر کشور است. بدون تردید پس از گذشت ماه ها از فعالیت این دولت می توان گفت که عملکرد مدیران، تصمیم گیران و مسئولان ذی ربط چقدر توانسته مشکلات مردم را در حوزه های مختلف بهداشتی و درمانی، اقتصادی، معیشتی و غیره مرتفع کند.

شهید خدمت آیت الله رئیسی به عنوان کسی که سکاندار دولت سیزدهم را برعهده داشت، با رویکردهای مردمی و خدمتگزاری ساده و بی آلایش، سیاستگذاری درست، اصولی و منطقی را در پیش گرفت، یکی از بخش های مورد توجه دولت سیزدهم در بحث خدمات رسانی حوزه بهداشت و درمان بود. مسائل بسیار مهمی درحوزه سلامت در اولویت قرارگرفت که پس از گذشت ۳ سال آثار مثبت آن برای مردم نمود بسیاری داشته است.
خدماتی چون اختصاص بیمه رایگان به ۵ دهک اول جامعه، اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی و نسخه پیچی الکترونیکی پس از سال ها چالش در دولت های گذشته، اختصاص بیمه رایگان به مادران باردار و کودکان آنها تا ۵ سالگی در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اختصاص بخشی از هزینه های درمان ناباروری، تشکیل صندوق حمایت از بیماری های خاص و صعب العلاج با هدف کاهش هزینه های هنگفت درمان بیماری های سخت، حمایت از بیماران نیازمند به خدمات توانبخشی مانند بیماران مبتلا به اتیسم و غیره، تامین منابع مالی درمان رایگان کودکان زیر هفت سال و غیره از قابل توجه ترین و برجسته ترین اقداماتی است که در دولت سیزدهم به آن پرداخته شده است.
سال ۱۴۰۱ بود که دولت با همکاری مجلس تصمیم گرفت صندوق حمایت از بیماری های خاص و صعب العلاج را تشکیل دهد، متاسفانه بیمارانی که مبتلا به بیماری های خاص از جمله سرطان ها و یا برخی بیماری های مادرزادی مانند اس ام ای می شوند در درمان بیماری خود با مشکلات بسیاری مواجه می شوند که شرایط و روند درمان آنها را دچار اختلال می کنند و در بسیاری از شرایط این بیماران از درمان بیماری غافل می شوند. اما صندوق بیماری های خاص توانست بخش بزرگی از این هزینه ها را پوشش دهد.
مرکزیت صندوق حمایت ازبیماری های خاص و صعب العلاج در سازمان بیمه سلامت بوده و بیمه شدگان تامین اجتماعی نیز از خدمات این صندوق بهره مند می شوند.
مهدی رضایی معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران در این زمینه می گوید: ۱۰۷ گروه بیماری از زمان تاسیس این صندوق تحت پوشش خدمات آن قرار گرفتند که با ارائه مدارک و مستندات هزینه های درمانی به ادارات کل و پس از بررسی و تایید در کمیته های مربوطه تا سقف معینی در سال بر اساس تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج می توانند از مزایای آن بهره مند شوند.
وی تاکید می کند، در سال جاری تا کنون علاوه بر بسته های ابلاغی قبلی از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۶ بسته خدمتی جدید (بیماریهای ALS، میاستنی گراویس، سندروم کارتاژنر، گیلن باره، سلیاک، نورومیلیت اوپتیکا) نیز به منظور بهره مندی بیماران خاص و صعب العلاج از مزایای صندوق، به تدریج در سامانه های الکترونیک بارگذاری می شوند. ضمن اینکه در سال جدید بسته های کاشت حلزون و بیماران مبتلا به اوتیسم بالای ۱۲ سال بر اساس ابلاغ معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال بازنگری است. به عبارتی می‌توان گفت مجموعا حدود ۳۰۰ بیماری مشمول دریافت بسته‌های حمایتی شده‌اند.
این مقام مسئول در سازمان بیمه سلامت ایران می گوید، پوشش بسته خدمات برای ۵ بیماری خاص هموفیلی، تالاسمی، ام اس، نارسایی مزمن کلیه (همودیالیز و دیالیز صفاقی)، پیوند کلیه و همچنین خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی بیماران مبتلا به سرطان ( با توجه به دستورالعمل های ابلاغی از سوی دبیرخانه شورایعالی بیمه) برای بیمه شدگان تحت پوشش سازمان های بیمه گر پایه علاوه بر موارد اعلامی در خصوص صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج همچنان به قوت خود باقی است.
رضایی می افزاید: همانطور که پیشتر به آن تاکید شد خدمات دولت سیزدهم در حوزه سلامت بسیار گسترده است که نمونه دیگر آن بیمه رایگان برای ۵ دهک اول جامعه است. در راستای حمایت از اقشار ضعیف که به لحاظ درآمدی شرایط سختی دارند، دولت با همکاری مجلس در ابتدا ۳ دهک و پس از آن ۲ دهک دیگر را نیز به لیست دریافت بیمه رایگان اضافه کرد.

بیمه رایگان ۱۳ میلیون نفر در ۵ دهک
طبق گفته مدیر عامل سازمان بیمه سلامت بیش از ۴۵ میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند که از این تعداد حدود ۳۳ میلیون نفر دارای بیمه رایگان هستند. ۳۳ میلیون نفر شامل ۲۰ میلیون نفر روستایی و نزدیک به ۱۳ میلیون نفر در ۵ دهک اول جامعه از بیمه رایگان استفاده می کنند.
محمد مهدی ناصحی می گوید، همچنین تخفیف‌های ویژه برای سایر دهک‌ها در نظر گرفته شد؛ به طوری که دهک ششم ۲۰ درصد، دهک هفتم ۳۰ درصد، دهک هشتم ۴۰ درصد و دهک نهم ۵۰ درصد حق بیمه خود را پرداخت می‌کنند و مابقی توسط دولت پرداخت می‌شود. این موضوع گام مهمی در جهت افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی درمانی است. توجیه ما نیز در این زمینه خدمت رسانی بیشتر و آسیب کمتر به مردم است. اجرای طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی از آن پروژه هایی است که در دولت سیزدهم با جدیت آغاز شد، با پیگیری های دولت و ورود جدی سازمان های بیمه گر از جمله سازمان بیمه سلامت پروژه نسخه نویسی الکترونیکی در کل کشور گسترش پیدا کرد.
وی تصریح می کند: این اقدام گام بلندی برای حمایت از آینده سازان کشور و خانواده‌ها آنان است و چنانچه خانواده‌ای تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان فرزندش را نداشته باشند درمان رایگان برای آنها انجام می شود؛ در واقع ۸۰ درصد خدمات پزشکی کشور در مراکز دولتی و دانشگاهی ارائه می‌شود و این خدمات هم برای کودکان زیر ۷ سال رایگان خواهد بود.
بودجه ۲.۵ همتی برای طرح درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه می دهد: طرح درمان کودکان زیر ۷ سال به صورت رایگان در کشور اجرا می ‌شود، لذا بر اساس برنامه ‌ریزی ‌های انجام شده، بودجه ۲.۵ همتی برای طرح درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال در نظر گرفته شده که هدف از تصویب این بودجه، آن است که برای تداوم طرح مشکلی وجود نداشته باشد.
وی تاکید می کند: دولت مردمی سیزدهم تا آخرین روز فعالیت خود مسیر خدمات دهی به آحاد مردم را با قوت ادامه داده و امید است پیشرفت و اعتلای کشور همانند گذشته مد نظر تمامی سیاستگذران و مسئولان در آینده قرار گیرد.

افزایش ۱۳۰ میلیون نسخه الکترونیکی

امیرحسین حبیبیان معاون مرکز آمار وفن آوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان بیمه سلامت ایران نیز در این زمینه گفت: از ابتدای شروع طرح نسخه نویسی الکترونیک یعنی شهریورماه سال ۱۳۹۸ تاکنون بیش از ۳۰۳ میلیون نسخه تجویزی رسیده و همچنان روبه گسترش و افزایش است، به طوری که در سال ۱۴۰۱ تعداد نسخه الکترونیک برابر ۱۰۰ میلیون نسخه در سال بوده و در سال ۱۴۰۲ با ۳۰ درصد رشد به ۱۳۰ میلیون نسخه در سال افزایش پیدا کرده است.
وی تاکید می کند، روند نسخه نویسی الکترونیک در فروردین ماه و اردیبهشت ماه سال جاری شبیه ماهای مشابه در سال گذشته می‌باشد، به طوری که در فروردین امسال تعداد ۸ میلیون نسخه و در پانزده روز اول اردیبهشت ماه سالجاری ۵ میلیون نسخه تجویزی داشته ایم.

وی می گوید، خوشبختانه نسخه نویسی الکترونیکی به بیش از ۹۸ درصد رسیده و تنها در برخی استان های بزرگ است که هنوز برخی پزشکان از نسخه کاغذی استفاده می کنند. ناگفته نماند که سامانه نسخه نویسی الکترونیکی سازمان بیمه سلامت با هدف ارایه خدمات بهتر به بیمه شدگان به روز رسانی شده و نقاط ضعف و مشکلات آن مرتفع شده است.
وی ادامه می دهد: خدمات دولت سیزدهم در حوزه سلامت از ابعاد و گستردگی بسیاری برخوردار است، به طوری که سازمان های بیمه گر از جمله سازمان بیمه سلامت مکلف شدند در راستای توجه به قانون جوانی جمعیت و جلوگیری از پیری جمعیت خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
همچنین مریم آزادی معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران نیز گفت: با ابلاغ دستورالعمل خرید راهبردی و ضوابط پوشش بیمه ای خدمات درمان ناباروری توسط شورای عالی بیمه سلامت کشور در سال ۱۴۰۰ به کلیه سازمان های بیمه گر، سازمان بیمه سلامت به عنوان یکی از سازمان های بیمه گر پایه بلافاصله اقدامات لازم را جهت دریافت این خدمات توسط زوجین نابارور انجام داد که می توان به انعقاد قرارداد با مراکز درمان ناباروری و بارگذاری لیست مراکز مجاز درمان ناباروری در پورتال سازمان، نشاندار نمودن زوجین نابارور بر اساس سطح بندی نظام خدمات سلامت جهت دریافت خدمات کمک باروری طبق دستورالعمل خرید راهبردی خدمات ناباروری، پوشش بیمه ای خدمات درمان ناباروری در مراکز درمانی طرف قرارداد با پوشش ۹۰ درصد تعرفه دولتی در مراکز دولتی دانشگاهی و پوشش ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیر دولتی در سایر مراکز، پرداخت خسارت متفرقه درمان جهت زوجینی که در مراکز غیر طرف قرارداد خدمت را دریافت کردند اشاره کرد.
پوشش ۶۶ قلم دارو جهت درمان ناباروری با پوشش بیمه ای
آزادی تاکید می کند: پوشش ۶۶ قلم دارو جهت درمان ناباروری با پوشش بیمه ای ۹۰ درصد، پوشش بیمه ای ۷ قلم تصویر برداری، ۵۶ قلم آزمایش، ۲۹ قلم تجهیزات مرتبط با درمان ناباروری، پوشش بیمه ای ۴۵ کد خدمت جراحی آماده سازی جهت دریافت خدمات درمان ناباروری توسط زوجین نابارور، پوشش بیمه ای ۱۶ قلم آزمایشات ژنتیک برای افرادی که دچار سقط مکرر شده و صاحب فرزند نشده اند، پوشش بیمه ای دو آزمایش “بررسی ذخیره تخمدان(AMH) جهت زوجه و آزمایش DFI جهت زوج نابارور، پوشش بیمه ای خدمات انجماد و ذخیره سازی بافت تولید مثلی برای زوجین ناباروری که مبتلا به سرطان هستند، افزایش سن دریافت خدمات کمک باروری برای زوجه نابارور از ۴۵ سالگی به ۴۹ سالگی و بدون محدودیت سنی برای آقایان و پوشش بیمه ای خدمات تخصصی و فوق تخصصی کمک باروری از جمله IVF، IUI، ICSI و FET نمونه دیگری از خدمات این سازمان به زوجین نابارور در راستای توجه به قانون جوانی جمعیت است.
به گفته این مقام مسئول در سازمان بیمه سلامت ایران، در سال۱۴۰۱ جهت ۵۷ هزار بیمار نشان دار مبلغی بالغ بر ۷۷۲۶ میلیارد ریال هزینه در بخش های سرپایی و بستری این زوجین شده است، همچنین تعداد افراد دارای نشان خدمات ناباروری حدود ۷۵ هزار نفر بوده که سازمان بیمه سلامت مبلغ حدود ۷۸۳ میلیارد تومان در بخش سرپایی و بستری و خسارت متفرقه جهت تشخیص و درمان این بیمه شدگان هزینه کرده است./ایرنا

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/IutPDf