امروز جمعه، ۲ آذر ۱۴۰۳

امضای دو قرارداد همکاری توسط شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در سومین روز از نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران دو قرارداد امضا کرد.

به گزارش فراسو، قرارداد طراحی و تولید توسعه نرم‌افزار شبیه‌ساز برای مدیریت بهینه شبکه گاز کشور امروز (جمعه، ۲۱ اردیبهشت) در حاشیه سومین روز بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، سجاد زارعی، معاون فناوری قرارگاه خاتم‌الانبیا، و روح‌الله طالبی، معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ایران امضا شد.

نوشادی در این آیین گفت: با توجه به اینکه ایران دومین تولیدکننده گاز جهان است و یکی از عظیم‌ترین شبکه‌های گاز جهان را دارد، باید با به‌کارگیری نرم‌افزار تخصصی، با شبیه‌سازی جریان گاز در شبکه، سبب رفع مشکلات حیطه مدیریت شبکه گاز شود و یاری‌رسان همکاران دیسپچینگ در اتخاذ تصمیم‌های بهتر باشد، ازاین‌رو تولید نرم‌افزار بومی در دستور کار قرار گرفت تا قدرت پیش‌بینی رفتار شبکه را برای اپراتورهای دیسپچینگ به ارمغان بیاورد.

وی با بیان اینکه به‌دلیل تحریم، کشورهای غربی نرم‌افزار شبیه‌ساز ِعملکرد شبکه گاز را در اختیار ایران قرار نمی‌دهند، تصریح کرد: مدیریت شبکه گاز اکنون به‌صورت سنتی و به‌ همت کارشناسان مستقر در مراکز دیسپچینگ انجام می‌شود، اما با استقرار نرم‌افزار بومی، این افراد می‌توانند با سهولت و اطمینان قابل‌ توجهی، پارامترهایی مانند نقاط بحرانی، رفتار آینده و حجم مصرف گاز در شبکه را پیش‌بینی کنند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران افزود: ما مهندسی را همواره زیرمجموعه توسعه تعریف کرده و سعی کردیم با توجه به نیازمان، برای تحقق آن، توسعه کار مهندسی را دنبال کنیم.

نوشادی ادامه داد: ما نمی‌خواهیم مهندسی را زیرمجموعه توسعه ببینیم و امسال امضای هیچ قرارداد توسعه‌ای را به نمایشگاه موکول نکردیم و آنچه انجام می‌شود فقط قراردادهای مهندسی است.

وی با بیان اینکه برای تعهد به موضوع مهندسی و پایداری علم و فناوری در کشور، این قرارداد امضا شد، گفت: یکی از زنجیرهای تحریم با امضای آن پاره می‌شود که روح اعتمادبه‌نفس و امید را به کل مجموعه نرم‌افزاری کشور می‌دمد و اثربخشی مطلوبی در جامعه دارد.

روح‌الله طالبی، معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز گفت: ارتباط دانشگاه و صنعت با دست توانای متخصصان داخلی کشور که همیشه تحریم‌ها را دور می‌زنند تنگاتنگ می‌شود تا پویایی و شادابی را به صنعت کشور هدیه دهند.

وی ادامه داد: دانشگاه علم و صنعت پارسال بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان قرارداد امضا کرد و پیش‌بینی می‌کنیم این مبلغ امسال به بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برسد.

سجاد زارعی، معاون فناوری قرارگاه خاتم‌الانبیا هم بیان کرد: این قرارگاه بازوی اجرایی همه دولت‌ها شناخته شده و با توجه به وسعت و گستردگی‌اش، بستر ارتباطی مؤثری بین صنعت و دانشگاه است و قراردادها و تفاهم‌نامه‌های متعددی با صنعت کشور امضا و اجرایی کرده است.

در ادامه، قرارداد پیاده‌سازی پروتکل MQTT_RTU نیز بین رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، و کاوه توکلی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فرارو پایا امضا شد.

اینترنت اشیا در زیرساخت‌های مخابراتی و اسکادای صنعت گاز که چابکی قابل‌ توجهی برای این سیستم انتقال اطلاعات به ارمغان می‌آورد، موضوع این قرارداد است.

نوشادی درباره ضرورت اجرای این قرارداد توضیح داد: اکنون اطلاعات مربوط به شیرهای بین‌راهی و پالایشگاه‌ها پس از جمع‌آوری، از طریق بستر فیبر نوری به دیسپچینگ منتقل می‌شود تا در آنجا متولیان امر با توجه به وضع خطوط تصمیم‌گیری کنند، اما با استقرار سیستم اینترنت اشیا، کابل‌های مسیر حذف می‌شوند و انتقال اطلاعات به‌صورت وایرلس درمی‌آید که این موضوع افزون بر تسریع فرایند ارسال اطلاعات، سبب ارتقای امنیت نیز می‌شود.

وی تصریح کرد: تأسیساتی که در سراسر شبکه گاز کشور داریم با تهدید و حمله سایبری بسیار گسترده روبه‌روست و حتی سایت شرکت مهندسی و توسعه گاز در یک ماه بیش از ۱۵ هزار حمله سایبری داشته است، بنابراین باید امنیت را بالا ببریم.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/wYDD1Y