مهدی کرباسیان عضو کمیته راهبردی دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی و رییس پیشین هیات عامل ایمیدرو، معتقد است در حال حاضر دولت دیگر به طور مستقیم در بخش معدن و صنایع معدنی کشور نقشی ندارد، اما متاسفانه شرکتهای خصولتی هنوز تکلیفشان روشن نیست و مصداق شتر مرغی هستند که نه بار میبرند و نه تخم میگذارند.
به گزارش فراسو؛ مهدی کرباسیان در این خصوص افزود: در شرایط فعلی برگزاری رویداد جامع معدن و صنایع معدنی فرصتی است تا دولت نظرات بخش خصوصی را شنیده و آنها را در تصمیمات خود به کار بگیرد.
کرباسیان به چند سوال در این خصوص پاسخ داد که در ذیل می آید:
برگزاری این رویداد تا چه اندازه به دولت برای تصمیمگیریهای کارشناسی کمک خواهد کرد؟
بنده به عنوان کسی که ۵ سال مسئول سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران بودم و از حوزه معدن و صنایع معدنی و همچنین اقتصاد کلان کشور دور نیستم، باید بگویم در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات کشور و همه بخشهای اقتصادی، آن است که نظر کارشناسان چندان شنیده نمیشود. اما خوشبختانه این رویداد به دلیل آنکه رویداد بسیار تخصصی و علمی است و سابقه خوبی دارد، میتواند در این زمینه کمک کرده و موثر باشد؛ البته این موضوع منوط بر آن است که تصمیمگیران در دولت و مجلس وقت گذاشته و یا حضور پیدا کنند تا صحبتهای کارشناسی را بشنوند و بعد از آن وقت گذاشته و مطالعه دقیق داشته باشند.
تا چه اندازه بخش خصوصی در این سالها توانسته خودش را به دولت ثابت کند و به نظر شما بسترها امروزه برای حضور حداکثری این بخش فراهم است؟
این موضوع نیازمند بحث جامعی است. در حال حاضر دولت به طور مستقیم چندان در حوزه معدن و صنایع معدنی نقش ندارد و بیشتر شرکتهای غیر دولتی و خصولتیها هستند. این شرکتها شبیه شترمرغ هستند یعنی بگوییم بار ببرند میگویند مرغ هستند و اگر بگوییم تخم بذارند میگویند شتر هستیم. نتیجه در مقررات توسعهای ما اندکی تمرکز رها شده و این موضوع برای کشور خوب نیست. درنهایت میتوان این طور بیان کرد که بخش خصوصی باید بیش از امروز حمایت شود. حمایت بیشتر از بخش خصوصی فرصتی برای توسعه حداکثری بخش معدن و صنایع معدنی است.
باتوجه به شرایط اقتصادی و افزایش نرخ ارز و تنشهای سیاسی، وضعیت بخش معدن و صنایع معدنی را برای سال ۱۴۰۳ چطور ارزیابی میکنید؟
من امیدوار هستم که با تصمیمهای جسورانه که دولت، مجلس و سران قوا میگیرند، کشور به ریل صحیح توسعه برگردد، اما در هر صورت سال ۱۴۰۳ سال پر تنشی است به ویژه در نیمه دوم که انتخابات ایران تقریبا کلید میخورد و انتخابات آمریکا نهایی میشود. از سویی دیگر درگیرهای سیاسی اوکراین و همچنین منطقه و غزه هم وجود دارد. تمامی این موارد روی اقتصاد کشور اثر گذار خواهد بود. به همین دلیل سال جاری سال پرتنشی از نظر سیاسی خواهد بود که تاثیر مستقیم بر اقتصاد کشور خواهد داشت.