امروز شنبه، ۹ تیر ۱۴۰۳

مهدی غضنفری خبر داد: معوقات صندوق توسعه ملی به ۱۷ میلیارد دلار رسید

غضنفری گفت: از ۳۶.۵ میلیارد دلاری که تسهیلات داده شده ۲۶.۱۳ میلیارد دلار سررسیده شده و۱۷.۷۶ میلیارد دلار در مسیر گیر کرده است.
به گزارش فراسو؛ مهدی غضنفری؛ رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی گفت: مشکلاتی که صندوق با آن مواجه شده به علت عدم درک از ماموریت صندوق است. نظام حکمرانی صندوق ویژه است و نباید با هر منصبی موضوعی را به صندوق دیکته کنیم. فعالیت‌های صندوق باید معطوف به ماموریت آن باشد به عنوان مثال تعیین نرخ سهم مشارکت در طرح‌های سرمایه گذاری یکی از مأموریت و وظایف هیئت امنا است.

وی افزود: صندوق در فضای ارزی نزدیک ۳۶۰ طرح را ارزیابی و پشتیبانی کرده و ۳۶ میلیارد دلار تامین صورت گرفته است همچنین ۱۰ درصد منابع صندوق به ریال تبدیل شده است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه صندوق تثبیت بازار سرمایه باید به بورس در شرایط بحرانی کمک کند، گفت: در گزارش صندوق ۲۶.۸ میلیارد دلار در موارد مختلف مانند تسهیلات به دولت هزینه شده، همچنین بالاترین سهم در تسهیلات به نفت و گاز تعلق دارد.
غضنفری تاکید کرد: از ۳۶.۵ میلیارد دلاری که تسهیلات داده شده ۲۶.۱۳ میلیارد دلار سررسیده شده و۱۷.۷۶ میلیارد دلار در مسیر گیر کرده و متقاضیان دل دل می‌کنند که بدهم یا ندهم؟ آیا ممکن است دوباره سرگیجه بگیرند و با یک ارز ارزان‌تر پس بگیرند؟! که باید بگویم محال است و بهتر است زودتر بیایند و گفت‌وگو کنیم و پول را پس بدهند. بنابراین با ۴۸ درصد عدم کارآمدی مواجه هستیم.
وی افزود: بیشترین مطالبات ارزی وصول شده در دولت سیزدهم به مبلغ ۴.۴ میلیارد دلار است، همچنین وصول مطالبات از طریق تهاتر ۰.۱۲ میلیارد دلار است که در مجموع با جمع سایر موارد، وصول مطالبات ۸.۳ میلیارد دلار بوده است.
غضنفری با اشاره به این موضوع که اگر بازگشت پول به جدیت صورت بگیرد فرهنگ امهال از بین خواهد رفت، بیان کرد: وضعیت معوقات ارزی تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۷.۷ میلیارد دلار بوده است.

۹ میلیارد دلار طرح آماده امضا است

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: ۹ میلیارد دلار طرح آماده امضا است که شامل شیرین سازی، انتقال آب خلیج فارس، سه طرح PDH و … می‌شود تمامی این موارد از جنس تسهیلات نیست و بخشی از آن نوع مشارکت است و خوشبختانه تسهیلات دهی از سمت صندوق مانند گذشته وجود دارد.

وی با اشاره به این موضوع که یکی از بدهکاران بزرگ به صندوق توسعه ملی شرکت ملی نفت است، بیان کرد: ۴.۷ میلیارد دلار طرح در دست بانک‌ها است و در حوزه تجدید پذیر و تولید انرژی نیز صندوق پیشتاز است.
وی افزود: حدود ۵ میلیارد دلار پیش ببینی شده که در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر سرمایه گذاری شود و تاکنون سرمایه گذاری در این حوزه بازگشته داده شده است.
غضنفری بیان کرد: صندوق باید حداقل در طرح‌هایی که تسهیلات می‌دهد یا در آن مشارکت می‌کند سود خوبی کسب کند که در سال‌های گذشته به این صورت نبوده است و صندوق یک بنگاه اقتصادی است و بقای این بنگاه اقتصادی به سودآوری آن بستگی دارد.
وی افزود: ریسک سرمایه گذاری باید کم باشد به همین علت صندوق بیشتر به جای اعطای تسهیلات، به سمت مشارکت رفته است. روی کاغذ تمامی ریسک‌ها برداشته شده، ولی در واقعیت متفاوت است.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: زمانی که پول صندوق توسط بانک‌ها داده نمی‌شود صندوق باید مراقب پول خود باشد و نباید صندوق توسعه ملی را صرفا به حساب ذخیره ارزی تبدیل کرد.

وی افزود: طبق بیانات رهبری، صندوق باید با مدل اقتصادی باقی بماند و سودآور باشد و زمانی که تسهیلات صندوق ریسک آور است، باید کم شود.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/0CWoui