کتاب “ارتقای بخش تکافل در کشورهای اسلامی” تهیه شده توسط کمیته دائمی همکاریهای اقتصادی و تجاری سازمان همکاری اسلامی[۱] و ترجمه دکتر یعقوب محمودیان و دکتر میترا قنبرزاده، توسط انتشارات پژوهشکده بیمه منتشر شد.
به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، کتاب “ارتقای بخش تکافل در کشوهای اسلامی” در هشت فصل شامل “مقدمه”، “چارچوب مفهومی تکافل”، “الگوهای کسب و کار تکافل”، “چشمانداز جهانی تکافل”، “مسائل، چالشها و آینده صنعت تکافل”، “مطالعه موردی کشورها و تجزیه و تحلیل نظرسنجیها”، “توصیههای سیاستی” و “نتیجهگیری” تدوین گردیده است.
توسعه سریع تأمین مالی اسلامی، نیاز به تکافل یا بیمه اسلامی را ایجاب کرده است. تکافل در راستای اصول شریعت عمل میکند و درعین حال مزایا و خدماتی معادل نمونه رایج خود ارائه میدهد. بنابراین تکافل در پاسخ به افزایش روزافزون نظام بیمهای که اسلامی است و پوشش خطر را برای افراد و مؤسسات مالی اسلامی فراهم میکند، پدیدار شده است. به همین علت کتاب “ارتقای بخش تکافل در کشورهای اسلامی” به طور خاص بر صنعت تکافل متمرکز شده است و از جمله کتب تخصصی و کاربردی در زمینه تکافل میباشد که از اهداف اصلی آن میتوان به «ارائه تحلیلی درباره ماهیت نظری و حقوقی تکافل از جمله تفسیر مکاتب مختلف فکری در خصوص مقایسه بیمه رایج و تکافل»؛ «تجزیه و تحلیل دقیق درباره اندازه و روند فعلی، ساختارها، حالتها و ابزار تکافل»؛ «جنبههای عملیاتی کسب و کار تکافل، تجزیه و تحلیل جامع و دقیق در مورد انواع ساختارهای تکافل، چالشهای ساختاری، نظارتی و فنی پیش روی بخش تکافل» و «تجزیه و تحلیل کشورهای منتخب در بازار تکافل» اشاره نمود.
در این کتاب بر اساس تجزیه و تحلیل تکافل، توصیههای سیاستی در زمینه بهبود بخش تکافل در کشورهای اسلامی و اعضای سازمان همکاری اسلامی و همچنین موضوعات مرتبط دیگر با در نظر گرفتن مطالعه موردی سه کشور منتخب عضو سازمان همکاری اسلامی[۲] شامل عربستان سعودی با ۱۰۰ درصد اقتصاد مبتنی بر تکافل، مالزی با نظام بانکداری دوگانه و تکافل و ترکیه با صنعت تأمین مالی اسلامی در حال ظهور خود و همچنین انگلستان به عنوان یک کشور غیر عضو سازمان همکاری اسلامی (اقتصادی با موسسات مالی اسلامی برای بیش از سی سال) ارائه شده است.
این کتاب از رویکردهای مختلفی برای جمعآوری دادهها و تحلیل صنعت تکافل در چهار مطالعه موردی استفاده میکند که شامل پیشینه تحقیق، نظر سنجی با مصاحبههای نیمه ساختاریافته و پرسشنامههای ساختاریافته است. مرور پیشینه تحقیق برای ایجاد چارچوبی برای تجزیه وتحلیل صنعت تکافل برای استخراج بهترین شیوهها استفاده شده است. نظرسنجیها نیز شامل پرسشنامههای ساختاریافته و مصاحبههای نیمه ساختاریافته است و سؤالات نظرسنجی شامل بخشهای اطلاعات سابقه، چالشهای پیش روی صنعت تکافل و تحلیل سوات (SWOT) [۳] در سطح شرکت میباشد.
علاقهمندان جهت تهیه کتاب «ارتقای بخش تکافل در کشورهای اسلامی» میتوانند به کتابفروشی پژوهشکده بیمه به نشانی تهران، سعادتآباد، میدان شهید حسن تهرانی مقدم (کاج سابق)، سرو غربی، پلاک ۴۳ مراجعه و یا با شماره تلفن ۲۲۰۶۶۰۶۳ داخلی ۶۶۶ تماس حاصل فرمایند.
خرید اینترنتی این کتاب نیز از طریق تارنمای https://bookstore.irc.ac.ir/ امکانپذیر میباشد.
[۱] Organisation of Islamic Cooperation. Standing Committee for Economic and Commercial Cooperation
[۲] Organization of Islamic Cooperation
[۳] Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats