امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

افزایش ۱۲۶ درصدی تسهیلات بانک صنعت و معدن به شرکت‌های دانش‌بنیان در دولت سیزدهم

جمعی از نمایندگان رسانه ها در قالب اردوی راهیان پیشرفت از چندین طرح صنعتی و تولیدی مستقر در استان قم که توسط بانک صنعت و معدن تأمین مالی شده‌اند، بازدید کردند.

به گزارش فراسو، در این اردو یک روزه محمدحسن ترابی مدیر روابط‌عمومی و امور مشتریان بانک صنعت و معدن، حجت‌الاسلام صمد ایمانی ملکی مسئول نظارت و تطبیق شرعی این بانک، حسین آرشید مدیر بانک صنعت و معدن استان قم به همراه جمعی از کارشناسان این بانک و خبرنگاران از طرح‌های گروه صنعتی امید (تولیدکننده سیم و مفتول فنری از جنس فولاد آلیاژی، انواع فنر صنعتی و فنر قطعات خودرو)، گروه صنعتی ثنا (تولیدکننده انواع چسب سیلیکات، چسب کاشی و صنایع ساختمانی و پایه آلیاژی و انواع ورق‌های پلاستیکی) و گروه صنعتی لینا (تولیدکننده انواع اسنک، چیپس، خشکبار و…) بازدید کردند.

مدیر روابط‌عمومی و امور مشتریان این بانک هدف از برگزاری این اردو را آشنایی اصحاب رسانه و خبرنگاران با دستاوردهای دولت سیزدهم در راستای تحقق شعار سال همچنین رونق تولید و اشتغال‌زایی، امید آفرینی، دغدغه‌مندی برای رفع موانع بخش تولید و حل مشکلات تولیدکنندگان و کارآفرینان و ایجاد فضای درک مشترک برای تعامل بیشتر با صنعتگران و خبرنگاران عنوان کرد.

محمدحسن ترابی بیان داشت: در دولت سیزدهم اقدامات مؤثری در حمایت از بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی استان مختلف کشور به انجام رسیده و مقام معظم رهبری بارها بر موضوع اطلاع‌رسانی از اقدامات و عملکردها پرداخته و تأکید کردند که باید از شیوه‌های جدید و جذاب اطلاع‌رسانی استفاده شود و در همین راستا خبرنگاران رسالت اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و افزایش روحیه امید و خودباوری در فضای جامعه بر اساس رسالت جهاد تبیین را بر عهده دارند.

وی افزود: حضور در چنین بازدیدهایی سبب افزایش شفافیت در خصوص تخصیص منابع بانکی به صنایع تولیدی کشور خواهد شد که علاوه بر کسب تجارب مختلف سبب آشنایی مخاطبان و عموم مردم با ظرفیت‌های بخش تولید و فرصت‌های سرمایه‌گذاری می‌شود.

مدیر روابط‌عمومی و امور مشتریان بانک صنعت و معدن با اشاره به نقش مؤثر این بانک در اجرای سیاست‌های کلان دولت در بخش صنعت و معدن کشور ضمن اشاره به افزایش ۱۲۶ درصدی تسهیلات به شرکت دانش‌بنیان در ۳۰ ماه استقرار دولت سیزدهم و در مقایسه با مدت مشابه در دولت قبل اعلام داشت: ۲۴۰ طرح با تسهیلات ریالی ۷۰ هزار میلیارد و ۸۷۷ میلیون ریال و تسهیلات ارزی ۲۷۵۹ میلیون یورو از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون به بهره‌برداری رسیده که اشتغال‌زایی برای ۱۹ هزار نفر را به همراه داشته است.

ترابی ادامه داد: ۱۸۷ طرح نیز طی همین مدت با تسهیلات ریالی ۱۰۵ هزار میلیارد ریال و تسهیلات ارزی ۷ میلیارد و ۸۵۸ میلیون یورو و با اشتغال‌زایی ۲۵ هزارنفری در حال اجرا است.

بازگشت سه طرح به چرخه تولید توسط بانک صنعت و معدن در قم

در ادامه این بازدید، حسین آرشید مدیر بانک ثصنعت و معدن استان قم نیز که در این بازدیدها حضور داشت، عنوان کرد: این استان با مساحت ۱۱.۷۴۸ مترمربع کوچک‌ترین استان کشور از لحاظ مساحت جغرافیایی است.

درعین‌حال این استان دارای ۷ شهرک و ۴ ناحیه صنعتی دولتی، ۲ شهرک صنعتی غیردولتی و ۲ منطقه صنعتی (جمعاً ۱۵ شهرک، ناحیه و منطقه صنعتی است). همچنین ۳ شهرک صنعتی از شهرک‌های صنعتی مزبور شهرک صنعتی تخصصی هستند: شهرک صنعتی ثامن (شهرک تخصصی صنایع چوب و مبلمان)، شهرک صنعتی چاپ و نشر و شهرک صنعتی آی‌تی .

وی گفت: همچنین ۳۱۰۰ واحد صنعتی در شهرک‌های صنعتی استان قرارداد دارند که تعداد ۲۰۰۰ واحد آن به بهره‌برداری رسیده و از این تعداد ۱۷۰۰ واحد آن فعال است. علاوه‌برآن تعداد ۱۵۰۰ واحد صنعتی خارج از شهرک‌های صنعتی در استان قم فعالیت می‌کنند.

آرشید تأکید کرد: بیشترین صنایع فعال مستقر در استان قم به ترتیب صنایع شیمیایی، کانی غیرفلزی (سنگ، آجر و مصالح ساختمانی)، صنایع فلزی و لوازم‌خانگی، صنایع سلولزی و صنایع نساجی است.

وی افزود: لازم به ذکر است ۱۳ خوشه صنعتی در قم شناسایی شده که خوشه‌های کفش ماشینی، مبل، سوهان، سنگ، فرش دستباف و انگشتر توسعه‌یافته و خوشه‌های چاپ و بسته‌بندی و فناوری اطلاعات درحال‌توسعه هستند.

وی با اشاره به عملکرد بانک صنعت و معدن در استان قم از بدو تأسیس تاکنون اعلام داشت: مبلغ ۹۷ هزار میلیارد ریال توسط شعب قم و شهرک صنعتی شکوهیه به واحدهای صنعتی استان قم پرداخت شده که بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال آن منجر به بهره‌برداری از ۳۵۰ طرح صنعتی (در قالب ایجاد کارخانه جدید یا توسعه و نوسازی آن) گردیده و مابقی بابت تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز این واحدها پرداخت شده که منجر به تثبیت اشتغال استان شده است.

وی ادامه داد: همچنین مبلغی در حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات ریالی و ۱۰۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی توسط سایر شعب بانک صنعت و معدن به واحدهای صنعتی مستقر در استان قم پرداخت گردیده است که با احتساب کلیه مبالغ فوق‌الذکر، معادل ریالی تاریخ جاری مجموع تسهیلات اعطایی توسط بانک صنعت و معدن به طرح‌های استان قم مبلغی در حدود ۱۷۲ هزار میلیارد ریال (معادل ۱۷.۲ همت) است.

مدیر بانک صنعت و معدن استان قم خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر مبلغ ۴۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۲۰۰ واحد صنعتی در استان قم پرداخت گردیده که حدود ۲۰ درصد از این مبلغ به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۶ طرح صنعتی جدید یا توسعه‌ای به مبلغ سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۶۶۰ نفر با تسهیلات سرمایه ثابت بانک صنعت و معدن به مبلغ ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در حال اجرا است.

آرشید اضافه کرد: مبلغ ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به طرح‌های مصوب سفر ریاست‌جمهوری در استان قم پرداخت گردیده که مبین عملکرد ۱۰۰ درصدی این بانک نسبت به مبلغ تعیین شده بابت مصوبات سفر ریاست‌جمهوری به استان قم است.

وی بیان داشت: همچنین با پیگیری و اقدامات بانک طی سال جاری ۳ واحد صنعتی تحت تملک بانک، مجدداً به چرخه تولید برگشته‌اند که اشتغال‌زایی بالغ بر ۶۵ نفر را در پی داشته است.

این مدیر بانکی تأکید کرد: باتوجه‌به سیاست‌های کنترل نقدینگی و مهار تورم و لزوم تغییر رویکرد بانک‌ها در نحوه تأمین مالی واحدهای صنعتی از نقدی به اعتباری و در چارچوب تأمین مالی زنجیره تأمین، حجم اعتبارات اسنادی گشایش شده و ضمانت‌نامه‌های صادره این بانک طی سال جاری با رشد ۱۱۰ درصدی همراه بوده است؛ همچنین پذیرش ضمانت انتشار مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی توسط بانک صنعت و معدن جهت طرح‌های صنعتی واقع در استان قم در دست بررسی و اقدام این بانک قرار دارد.

در این مجموع بازدیدها، صنعتگران استان قم در جمع مدیران و کارشناسان بانک صنعت و معدن و خبرنگاران به انتظارات خود از نهادهای متولی امر تولید اشاره و از تعامل مناسب بانک صنعت و معدن در پرداخت به‌موقع تسهیلات تقدیر و تشکر کردند؛ همچنین چالش‌ها و موانع تولید و کارآفرینی را تشریح و خواستار انعکاس درخواست‌های صنعتگران و رعایت اصل شفافیت در پرداختن به موضوعات مرتبط با صنعت در رسانه‌ها شدند.

 

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/AhIQwe