امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

طرح جامع بیمه مسئولیت مدیر/هیئت مدیره ساختمان

وقتی فردی مدیر ساختمان می‌شود در قبال همسایگان و افراد مشغول به کار در آن محدوده مسئول است. برای بسیاری از مدیران ساختمان سوالاتی از این قبیل پیش می‌آید: اگر برای سرایدار یا مسئول خدمات مشکلی پیش بیاید باید چه کار کرد؟ آیا در صورت سقوط سنگ یا آجر و برخورد با شخص ثالث پوششی برای جبران خسارت وجود دارد؟ اگر فردی در آسانسور گیر کند و دچار حادثه شود، مسئولیت با کیست؟

با خرید بیمه مسئولیت ساختمان در قبال همسایگان می‌توان بسیاری از حوادث را پوشش داد و خسارت‌های مالی و جانی را جبران کرد. شرکت بیمه بعد از بررسی نوع و میزان خسارت نسبت به پرداخت هزینه‌ها اقدام می‌کند.
به گزارش فراسو، در این گزارش توضیح داده می شود که طرح جامع بیمه مسئولیت مدیر/هیئت مدیره ساختمان بیمه آسماری چیست.؟ همچنین توصیه می شود در صورت تمایل به آشنایی با انواع پوشش‌های این بیمه، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

بیمه مسئولیت مدیر ساختمان‌ چیست؟ مسئولیت در قبال جان و مال همسایگان

بیمه مسئولیت مدیر ساختمان در قبال همسایگان یک پوشش کاربردی شرکت‌های بیمه برای جبران خسارت‌های جانی و مالی است. با تهیه این بیمه کلیه افراد مانند سرایدار و باغبان که در محوطه و مشاعات ساختمان مشغول به کار هستند، در برابر حوادث غیرمترقبه بیمه می‌شوند. استفاده از پوشش بیمه مسئولیت ساختمان زمانی امکان‌پذیر است که به دلیل قصور و سهل‌انگاری آسیبی از نظر مالی و جانی به این افراد وارد شود. البته این نکته مهم را فراموش نکنید که این حوادث باید مربوط به مشاعات ساختمان باشند.

پرداخت خسارت در صورت بروز حادثه در مشاعات با بیمه مسئولیت ساختمان

معرفی انواع پوشش‌های بیمه مسئولیت در قبال همسایگان

افراد ساکن یا شاغل در یک ساختمان ممکن است درگیر حوادث مختلفی شوند. این حوادث احتمال دارد زمان استفاده از آسانسور یا پله برقی یا هنگام کار در ساختمان برای سرویس‌کاران رخ دهد. برای جبران هر‌گونه خسارت جانی و مالی بیمه‌ها پوشش‌های متنوعی برای پوشش حوادث ساختمان دارند. پوشش‌های بیمه مسئولیت مدیر ساختمان شامل موارد زیر می‌شود:

  • پوشش هزینه‌های پزشکی
  • پوشش فوت
  • پوشش نقص عضو

به واسطه این پوشش‌ها، هر‌گونه خسارت احتمالی وارد شده (جانی) به اشخاص ثالث از جمله سرایدار، مسئول خدمات، سرویس‌کار، باغبان و ساکنان ساختمان جبران می‌شود. خسارت‌های ناشی از آسانسور، مسئولیت هیئت مدیره/مدیر مجتمع در قبال استفاده‌کنندگان از باشگاه ورزشی، پارکینگ و استخر مجتمع و همچنین مسئولیت مدنی مالی هیئت مدیره/مدیر در قبال همسایگان بر اثر آتش‌سوزی ناشی از مشاعات نیز با این بیمه پرداخت می‌شود. به‌این‌ترتیب دیگر نیازی به تهیه جداگانه بیمه اسانسور، استخر، پارکینگ و باشگاه ورزشی نخواهید داشت. البته توجه داشته باشید که جبران خسارت بر‌اساس شرایط و تعهدات بیمه‌نامه خواهد بود.

پوشش هزینه‌های پزشکی، نقص عضو و فوت با بیمه مسئولیت مدیر ساختمان

بیمه مسئولیت مدیر ساختمان در قبال همسایگان شامل چه مواردی نمی‌شود؟

در کنار حوادثی که تحت پوشش بیمه مدیر ساختمان قرار می‌گیرند با مواردی که توسط بیمه‌گذار پوششی برای آن‌ها در نظر گرفته نشده است نیز آشنا می‌شویم. در ادامه به لیست این موارد اشاره کرده‌ایم:

  • صدمه و خسارت‌های ناشی از نماکاری، نقاشی و تعمیر‌های مرتبط به بنای اصلی ساختمان
  • خسارت‌های وارد شده به وسایل نقلیه در پارکینگ
  • خسارت ناشی از تصادف و برخورد با جسم ثابت در محوطه ساختمان
  • خسارت‌های ناشی از انفجار هسته‌ای و تشعشعات رادیو‌اکتیو
  • خسارت وارد شده به ساختمان در‌صورت جنگ و شورش
  • خسارت در صورت وقوع بلایای طبیعی
  • سایر استثنائات عمومی

علاوه‌بر این موارد، اگر ثابت شود که شخص بیمه‌گذار در خسارت به‌وجود آمده عمد و تقلبی داشته است، مبلغی توسط بیمه بابت جبران خسارت پرداخت نمی‌شود. در مواردی هم که خسارت وارد شده از سوی شخص دیگری غیر از بیمه‌گذار باشد، مسئولیت جبران خسارت با بیمه‌گزار نیست. به‌عنوان مثال برای جبران خسارت‌های ناشی از آتش‌سوزی یا انفجار در هر‌یک از واحدها به دلیل قصور مالکان یا ساکنان ساختمان باید بیمه اتش سوزی خانه را تهیه کنید.

سرقت و آتش‌سوزی از واحد شخصی جزو پوشش بیمه مسئولیت ساختمان نیست

دلیل اهمیت استفاده از بیمه مسئولیت ساختمان مسکونی

بیمه مسئولیت ساختمان یک بیمه اختیاری است. به‌این‌ترتیب تهیه آن الزامی نیست؛ اما در ماده ۱۴ آیین‌نامه اجرایی قانون تملک این موضوع به صراحت اعلام شده که مسئولیت حفظ و اداره ساختمان و همچنین مجری تصمیمات مجمع عمومی با مدیر یا مدیران ساختمان است. در‌نتیجه با خرید بیمه ساختمان از بار مسئولیت‌های مدیر و هیات مدیر کم می‌شود. همچنین در‌صورت بروز هرگونه حادثه از بروز مشکلات حقوقی احتمالی جلوگیری خواهد شد.

به‌این‌ترتیب با تهیه بیمه مسئولیت مدنی مدیر ساختمان حوادثی که باعث خسارت به مال و جان افراد می‌شود تحت پوشش قرار می‌گیرد.

بررسی تعهدات بیمه برای پرداخت بیمه مسئولیت ساختمان

در این بیمه پرداخت خسارت با‌توجه‌به نرخ دیه صورت می‌گیرد؛ بنابراین با افزایش نرخ دیه، مابه‌التفاوت به بیمه‌نامه اضافه می‌شود. در‌حال‌حاضر در سال ۱۴۰۲ نرخ تعهدات شرکت بیمه برای پرداخت هزینه بیمه مسئولیت مدیر ساختمان به شرح زیر است:

تعهدات شرکت بیمهقیمت (به ریال)
هزینه پزشکی (به‌ازای هر نفر)۵۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰
هزینه پزشکی در طول مدت بیمه‌نامه۱٫۵۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰
غرامت فوت و نقص عضو هر نفر (ماه‌های عادی)۹٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰
غرامت فوت و نقص عضو هر نفر (ماه‌‌های حرام)۱۲٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰
غرامت فوت و نقص عضو در طول مدت بیمه‌نامه۳۶٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰
خسارت‌های مالی درقبال همسایگان در اثر آتش سوزی صرفا ناشی از مشاعات  در هر حادثه۲٫۵۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰
خسارت‌های مالی درقبال همسایگان در اثر آتش سوزی صرفا ناشی از مشاعات  در طول مدت۵٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰
خسارت مالی پارکینگ برای هر ظرفیت در هر حادثهسرمایه طبق درخواست متقاضی بیمه
خسارت مالی پارکینگ در طول مدتسرمایه طبق درخواست متقاضی بیمه

توجه داشته باشید که بسته به نوع پوشش انتخابی و قیمت بیمه نرخ پرداخت خسارت متفاوت خواهد بود.

نحوه برای دریافت خسارت بیمه مسئولیت مدیر ساختمان؛ بررسی مدارک مورد‌نیاز

برای دریافت خسارت از بیمه مسئولیت ساختمان، مدیر باید مستندات قابل ارائه آماده کند. به‌عنوان مثال اگر برای سرایدار حادثه‌ای رخ داده است، باید وجود ارتباط کاری با این فرد اثبات شود. همچنین در‌صورت بروز حادثه جانی برای ساکنان در زمان استفاده از آسانسور به مدارک قابل استنادی هم‌چون گزارش اورژانس و بیمارستان نیاز خواهید داشت. به‌طورکلی با‌توجه‌به شرکت انتخابی برای بیمه، مدارک مورد‌نیاز برای دریافت خسارت ممکن است که متفاوت باشد.

نحوه محاسبه قیمت بیمه مسئولیت مدیر ساختمان

قیمت این بیمه نامه باتوجه‌به فاکتورهایی همچون تعداد واحد ها ،متراژ استخر ،ظرفیت پارکینگ،ظرفیت باشگاه ورزشی ،تعداد کارکنان ، ظرفیت آسانسور،سرمایه خسارت‌های مالی درقبال همسایگان در اثر آتش سوزی محاسبه می گردد.

جلوگیری از خسارت‌های جانی و مالی برای همسایگان با خرید بیمه مسئولیت ساختمان

در این مقاله با بیمه مسئولیت مدیر ساختمان در قبال همسایگان و انواع پوشش‌های آن آشنا شدیم. با تهیه این بیمه تا حد قابل‌توجهی از بار مسئولیت‌هایتان کاسته می‌شود. همچنین در‌صورت بروز هر حادثه‌ای در مشاعات ساختمان خیالتان از بابت جبران هزینه‌ها راحت خواهد بود. توجه داشته باشید که در‌خصوص حوادثی که مربوط به پروژه‌های ساختمانی می‌شود نیاز به دریافت بیمه مسئولیت خواهید داشت. برای آشنایی با این بیمه و جزییات پوشش‌های آن می‌توانید با کارشناسان آسماری در تماس باشید. همچنین می‌توانید در مورد سایر بیمه‌ها از جمله بهترین بیمه تکمیلی خانواده در وبلاگ آسماری اطلاعات کاملی به‌دست آورید.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/UgOPUA