به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، دکتر عسگری در این نشست با اشاره به تاکید رئیس جمهور ایران برای گسترش تعاملات بینالمللی صنعت بیمه و حمایت از ارتباطات پژوهشکده بیمه با صنعت بیمه و تکافل اندونزی به انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک میان پژوهشکده بیمه و انجمن بیمه اندونزی در سپتامبر سال گذشته اشاره کرد و افزود در همایش بیمه و توسعه سال ۱۴۰۲ که با حضور بیش از ۲۰ نفر از اساتید و صاحب نظران برجسته حوزه بیمه، تکافل و مالی اسلامی کشورهای مالزی، اندونزی، ترکیه، پاکستان و انگلستان برگزار گردید تفاهمنامه همکاری مشترک با انجمن بیمه اسلامی اندونزی نیز منعقد شد و امیدواریم که ارتباطات علمی ما با کشور اندونزی در آینده گسترش یابد. رئیس پژوهشکده بیمه پس از معرفی پژوهشکده به عنوان تنها مرکز تحقیق و توسعه بیمه در ایران و مرجع ارائه آموزشهای تخصصی صنعت بیمه ایران به تشریح دورههای آموزشی بینالمللی برگزار شده با همکاری کشورهای مسلمان مانند مالزی، اندونزی، امارات و ترکیه پرداخت.
دکتر عسگری با اشاره به فعالیت ۵ گروه پژوهشی در حوزههای بیمه عمومی، اشخاص، اموال و مسئولیت، فناوریهای نوین و مطالعات اسلامی بیمه در پژوهشکده بیمه، اولین و مهمترین حوزه همکاریهای مشترک دو مجموعه را انجام پژوهشهای مشترک در حوزه بیمه رایج و تکافل برشمرد.
رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به برگزاری سلسله وبینارهای تخصصی با همکاری دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی، دومین حوزه همکاریهای مشترک دو مجموعه را اجرای برنامههای آموزشی به صورت وبینار تخصصی و یا کارگاههای بر خط اعلام کرد و اظهار داشت پژوهشکده بیمه آمادگی دارد تا برنامههای آموزشی مشابه در حوزه تکافل را با همکاری دانشگاه بوگور به ویژه دانشکده مالی اسلامی این دانشگاه به انجام برساند.
دکتر عسگری همچنین با اشاره به سابقه ۴۰ ساله بانکداری اسلامی در ایران و نوپا بودن موضوع تکافل در کشور، به تلاش پژوهشکده بیمه برای راهاندازی تکافل در ایران اشاره کرد و افزود با پیگیری پژوهشکده بیمه اکنون ۱۰ شرکت از ۳۷ شرکت بیمه ایرانی مجوز ارائه محصولات تکافلی در کشور را دریافت کردند و در گام بعدی پژوهشکده بیمه در نظر دارد اولین شرکت تخصصی تکافل را با همکاری کشورهای اسلامی پیشرو در این حوزه تاسیس نماید. بر این اساس پژوهشکده بیمه آمادگی دارد تا برخی اعضای هیئت علمی خود را برای گذراندن دوره فرصت مطالعاتی به این دانشگاه اعزام نماید و همچنین پذیرای دانشجویان و اساتید دانشگاه بوگور در زمینه بیمه، مطالعات اسلامی و اقتصاد در قالب فرصت مطالعاتی در تهران باشد.
دکتر عسگری ضمن دعوت از مدیران ارشد این دانشگاه برای حضور در همایشهای آتی بیمه و توسعه، آمادگی پژوهشکده بیمه را برای برگزاری رویدادهای علمی مشترک در تهران، جاکارتا، استانبول و دبی اعلام کرد. رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به انتشار فصلنامه علمی پژوهشنامه بیمه با رتبه الف، از آمادگی پژوهشکده بیمه برای چاپ و انتشار مقالات علمی دانشجویان و اساتید دانشگاه بوگور در این فصلنامه خبر داد.
وی با اشاره به فعالیت پژوهشکده بیمه به عنوان مرجع انتشار کتب مرتبط با بیمه و تکافل در ایران، انتشار اسناد علمی مشترک را از دیگر زمینههای همکاری دو مجموعه عنوان کرد و افزود؛ در حوزه بیمسنجی پژوهشکده بیمه میتواند برنامههای آموزشی را با همکاری دانشگاه بوگور برگزار نماید. همچنین پژوهشکده بیمه برخی از مدیران صنعت بیمه ایران را برای حضور در دوره آموزشی پیشرفته تکافل که با همکاری آکادمی جهانی مشاغل کینگز در دبی برگزار گردیده است اعزام نموده است و این آمادگی برای برگزاری رویدادهای مشابه با کشور اندونزی به ویژه دانشگاه بوگور فراهم میباشد. پژوهشکده بیمه همچنین اقدام به تاسیس آزمایشگاه ریسک نموده است و دو مجموعه در آینده نزدیک میتوانند در حوزه مدیریت ریسک نیز همکاریهای موثری با یکدیگر داشته باشند.
دکتر عسگری با اشاره مجدد به نوپا بودن تکافل در ایران تصریح کرد؛ شرکتهای بیمه ایرانی، ارائه محصولات تکافل را با عرضه تکافل خانواده در بازار بیمه کشور آغاز نمودهاند و هدف پژوهشکده آن است که تکافل را در حوزههای کشاورزی و سایر حوزهها نیز در آینده نزدیک توسعه دهد. پژوهشکده بیمه با انجمن تکافل مالزی نیز ارتباطات تنگاتنگ و وسیع را آغاز نموده است و با شرکتهای تکافلی اندونزی نیز تعاملاتی برقرار شده است.
رئیس پژوهشکده بیمه در ادامه به تشریح همکاریهای مشترک پژوهشکده بیمه با دانشگاه اینسیف مالزی پرداخت و افزود پژوهشکده بیمه پس از انعقاد یادداشت تفاهم همکاری مشترک با دانشگاه اینسیف، برنامه آموزش تخصصی اعضای هیئت علمی پژوهشکده و مدیران صنعت بیمه ایران را در حوزه تکافل در کوالالامپور برگزار کرد. بنابراین امید است در سایه حمایتهای دولت و وزارت اقتصاد ایران و با انعقاد یادداشت تفاهم همکاری مشترک با دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه بوگور، تعاملات دوجانبه در راستای ارتقای صنعت بیمه و تکافل طرفین آغاز گردد.
در ادامه دکتر جینال افندی رئیس بخش همکاریهای دانشگاه بوگور به عنوان دبیر این نشست حضور نمایندگان پژوهشکده بیمه در دانشگاه بوگور را گرامی داشت و به معرفی مدیران ارشد این دانشگاه حاضر در نشست پرداخت. رئیس بخش همکاریهای دانشگاه همچنین آمادگی این مرکز را برای همکاری با پژوهشکده بیمه در سه حوزه آموزش، پژوهش و انتشار کتب و نشریات تخصصی اعلام داشت.
پس از آن دکتر عرفان سیاقی بیک رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه بوگور، با ابراز خرسندی از حضور در جمع نمایندگان پژهشکده بیمه تصریح کرد، دانشکده اقتصاد و مدیریت آمادگی دارد تا برنامههای ابتکاری و نوآوارنه در حوزههای فعالیت دانشکده را با پژوهشکده بیمه آغاز نماید. همچنین دانشجویان این دانشکده پژوهشهای ارزشمندی در حوزه بیمه به انجام رساندهاند که نتایج این پژوهشها جهت بهره برداری پژوهشکده بیمه ارائه خواهد شد. وی با تاکید بر ضرورت حمایت از پژوهشهای حوزه بانکداری و بازار سرمایه و اعلام آمادگی این دانشکده برای همکاری با پژوهشکده بیمه در زمینه پژوهشهای مشترک در حوزههایی مانند بازار بورس، آمادگی خود را برای حضور در همایشهای آتی بیمه و توسعه اعلام داشت. وی از برگزاری برنامههای آموزشی در قالب وبینار و کارگاههای آموزشی بر خط با همکاری پژوهشکده بیمه استقبال و تصریح کرد شورای نظارت شریعت به زودی در اندونزی راهاندازی میشود و در این صورت دانشگاه بوگور میتواند همکاری گستردهتری را با صنعت بیمه و تکافل کشور ایران داشته باشد و تجربیات خود را در اختیار پژوهشکده بیمه نیز قرار دهد.
دکتر عرفان سیاقی بیک با تاکید بر ضرورت انجام پژوهشهای منحصر به فرد در حوزه بیمه، به معرفی دانشکده اقتصاد و مدیریت این دانشگاه پرداخت و تصریح کرد دانشکده اقتصاد و مدیریت مشتمل بر ۵ گروه اقتصاد، گروه مدیریت، گروه کسب و کار کشاورزی، گروه اقتصاد منابع و محیط زیست و جدیدترین گروه یعنی گروه اقتصاد اسلامی است. همچنین برخی مراکز مطالعاتی مانند مرکز مطالعات اقتصاد و کسب و کار اسلامی نیز در این دانشگاه فعالیت دارند و با بهرهبندی از ظرفیتهای موجود در این ساختار میتوانیم همکاریهای ارزشمندی را با پژوهشکده بیمه به انجام برسانیم.
در ادامه دکتر پوپات ان.ام مدیر بخش ارتباطات بینالملل دانشگاه و استاد دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی(IIUM) به مطالعات و نظرسنجیهای گسترده این مرکز در زمینه تمایل به پرداخت شهروندان اندونزیایی برای بیمه اشاره کرد و افزود؛ ظرفیتهای موجود در مرکز ارتباطات بین الملل دانشگاه بوگور در زمینه انجام طرح پژوهشی در حوزههای مرتبط با صنعت بیمه برای همکاری مشترک با پژوهشکده بیمه به کار گرفته خواهد شد.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش به ویژه در حوزه بیمسنجی خاطرنشان کرد، این مرکز آمادگی دارد تا علاوه بر میزبانی از اعضای هیات علمی پژوهشکده بیمه، اعضای هیئت علمی خود را جهت حضور در دورههای فرصت مطالعاتی به ایران اعزام نماید.
خانم دکتر میمین ای جمیلا مدیر گروه مدیریت دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه بوگور در ادامه افزود؛ دانشجویان این دانشکده در حال بررسی بنگاههای کوچک و متوسط فعال در حوزه بیمه و چگونگی تصمیمگیری آنها برای خرید بیمهنامه هستند و پژوهشهایی نیز در حوزه انرژیهای تجدید پذیر و اقتصاد دَوَرانی در دستور کار این دانشکده قرار دارد. وی تصریح کرد دانشکده اقتصاد و مدیریت از آمادگی کامل برای همکاری در تمامی حوزهها به ویژه برای پذیرش فعالان صنعت بیمه ایران در راستای آشنایی با نحوه به کارگیری بیمه در بنگاههای کوچک و متوسط برخوردار است.
در این نشست دکتر سوهارنو مدیر گروه کسب و کار کشاورزی دانشکده اقتصاد و مدیریت، آغاز تعاملات با پژوهشکده بیمه را فرصتی مغتنم برای دانشگاه بوگور دانست و تصریح کرد؛ این فرصت برای هر دو مجموعه و دانشجویان دانشگاه بوگور بسیار ارزشمند است و دو کشور میتوانند در راستای ارتقای عملکرد یکدیگر گام بردارند. وی در ادامه با تاکید بر ضرورت انتشار اسناد علمی در زمینه تکافل بخش کشاورزی، نکاتی در زمینه منافع عمومی بیمه به ویژه در بخش کشاورزی و تغییر اقلیم مطرح کرد و افزود حق بیمه باید به عنوان نفع عمومی و منشا منافع ملی در نظر گرفته شود.
مدیر گروه کسب و کار کشاورزی دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه بوگور اندونزی نیز آمادگی این مرکز را برای برگزاری همایش مشترک با پژوهشکده بیمه در سال آتی میلادی اعلام و تصریح کرد؛ پس از برگزاری این رویداد مشترک امکان برگزاری رویدادهای مشترک بیشتر در جاکارتا و تهران فراهم خواهد بود. همچنین در سپتامبر سال آینده دوره آموزشی اقتصاد اسلامی در اندونزی برگزار خواهد شد. این دانشگاه همچنین با دانشگاه عماد بن خلیفه قطر همکاریهایی دارد و زمینه ورود پژوهشکده بیمه در این همکاریها نیز فراهم میباشد.
وی در پایان تصریح کرد علاوه بر اجرای برنامههای مذکور، اساتید و مدیران ارشد دانشگاه بوگور آمادگی دارند تا ضمن حضور در همایش بیمه و توسعه سال آینده، مقالات علمی و نتایج پژوهشهای خود در زمینه بیمه، تکافل و مالی اسلامی را در راستای محورهای همایش ارائه نمایند.
خانم دکتر اندور اچ. نوگروهانی مدیر گروه ریاضی دانشکده اقتصاد و مدیریت نیز با قدردانی از هیئت اعزامی پژوهشکده بیمه، به معرفی این بخش از دانشکده پرداخت و اظهار داشت گروه ریاضی این دانشکده برخی برنامههای مطالعاتی را برای دانشجویان رشته بیمسنجی نیز ارائه مینماید. این مرکز همچنین همکاریهای موثری با موسسات خارج از دانشگاه مانند انجمن بیم سنجی اندونزی دارد. همچنین اساتید دانشکده ریاضیات عضو جامعه بیم سنجی اندونزی هستند و دانشجویان نیز پس از پذیرش در آزمونها میتوانند به عضویت این جامعه درآیند. در زمینه پژوهش نیز دانشکده ریاضی دانشگاه با جامعه بیم سنجی و انجمنهای بینالمللی فعال در این حوزه همکاری دارد و علاوه بر حضور فعال در همایشهای مرتبط، آمادگی کامل دارد ضمن برگزاری همایش و کارگاههای حضوری و بر خط با همکاری پژوهشکده بیمه آثار و پژوهشهای اساتید و دانشجویان خود را در کتب، اسناد علمی و نشریات پژوهشکده بیمه به چاپ برساند.
[۱]Jaenal Effendi
[۲] Irfan Syauqi Beik
[۳] Dedi Budiman Hakim
[۴] Naaning K
[۵] Mimin A. Jamila
[۶] Endor H. Nugrohani
[۷] Suharno
[۸] Puput N. M