امروز شنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

وزیر بهداشت عنوان کرد: بیمه رایگان ۳۲ میلیون ایرانی در دولت سیزدهم

وزیر بهداشت در برنامه صف اول سیما با بیان اینکه در تامین دارو و تجهیزات پزشکی، بخش های مختلفی از جمله بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، گمرک، بیمه ها و قوانین دخیل هستند، از بهبود وضعیت تامین دارو در سال جاری خبر داد.

به گزارش فراسو به نقل از  وبدا، دکتر بهرام عین اللهی در این برنامه تلویزیونی با اشاره به نقش قوانین در تسریع  در تامین دارو و تجهیزات پزشکی، اظهار داشت: اوایل سال بر اساس قانون بودجه، عوارض واردات دارو و مواد اولیه ۴ درصد تعیین شده بود،  اما قبلا این عوارض، یک درصد بود که باعث شد بسیاری از افراد نسبت به ترخیص این داروها و مواد اولیه اقدام نکنند.

وی افزود: مالیات بر ارزش افزوده واردات دارو و مواد اولیه نیز در سال جاری ۹ درصد تعیین و مانع ترخیص کالاها تا تیرماه شده بود. ۶۰ درصد شرکت های وارداتی، بخش خصوصی هستند اما وقتی این دو قانون، اصلاح شد، ترخیص دارو و مواد اولیه در گمرک، سرعت گرفت؛ بنابراین تامین دارو و تجهیزات پزشکی، یک چرخه است.
ناجوانمردی های دشمنان در تحریم دارو و تجهیزات پزشکی
وزیر بهداشت با اشاره به مشکلات ارزی کشور با توجه به تحریم های ناجوانمردانه، خاطرنشان کرد: یک دارو ثبت سفارش و همه مراحل انجام می شود اما بانک ایرانی با بانک خارجی نمی تواند به دلیل تحریم ها، تراکنش مالی داشته باشد و اخیرا یک بانک خارجی این کار را انجام داد و موجب ثبت سفارش دوباره و انجام مراحل از ابتدا شد. در نتیجه اینکه دشمنان ما می گویند دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیست، دروغ است چراکه محدودیت تراکنش ها و تعاملات مالی، مانع از تامین دارو و تجهیزات پزشکی می شود.
دکتر عین اللهی با بیان اینکه ۹۹ درصد از داروهای مورد نیاز و ۵۰ درصد مواد اولیه، تولید داخل است، گفت: وضعیت امسال تامین دارو نسبت به سال گذشته، بسیار بهتر است. تا قبل از اجرای طرح دارویار، برای واردات و تامین دارو ارز ترجیحی اختصاص داده می شد که قاچاق معکوس دارو، بسیار شایع  بود. اخیرا سفری به تاجیکستان داشتم که داروهای ایرانی  با وجود عدم صادرات، در آن کشور به وفور و با ۱۰ برابر قیمت ایران، در دسترس بود که این داروها از برخی کشورهای همسایه به آنجا قاچاق شده بود.
وی یکی از کارکردهای طرح دارویار را تبدیل ارز ترجیحی به ارز نیمایی برای تامین دارو دانست و گفت: اختلاف ارز ترجیحی و نیمایی در طرح دارویار توسط بیمه ها باید پرداخت شود و ما با حذف ارز ترجیحی برای تامین دارو کاملا موافق هستیم.
شیر خشک به مصرف کننده واقعی می رسد
وزیر بهداشت از اختلاف بالای قیمت شیر خشک در ایران با برخی کشورهای همسایه خبر داد و تاکید کرد: متاسفانه بخش قابل توجهی از شیر خشک، قاچاق می شد و مقداری نیز در صنایع مختلف غذایی مورد استفاده قرار می گرفت و به گروه هدف یعنی کودکان اختصاص نمی یافت بنابراین تصمیم گرفته شد شیر خشک بر اساس کد ملی به کودکان کمتر از دو سال با قیمت ارز ترجیحی اختصاص یابد و اختلاف قیمت آن توسط بیمه سلامت پرداخت شود.
دکتر عین اللهی با بیان اینکه با اقدامات انجام شده، شیرخشک به مصرف کننده واقعی یعنی کودکان کمتر از دو سال می رسد، افزود: ماه گذشته حدود ۱۲ میلیون قوطی شیرخشک در کشور توزیع شد در حالی که مصرف ماهانه کشور حدود ۵ میلیون قوطی است و تغییر قیمتی برای کودکان کمتر از دو سال ایجاد نشده است.
قانون مصوب مجلس را اجرا می کنیم
وی تصریح کرد: رییس جمهور همیشه به ما توصیه کرده که حتما باید قانون را اجرا کنید و خودمان را مقید به اجرای قانون می دانیم. هر چیزی  را که در مجلس بر اساس قانون و آیین نامه  داخلی مجلس مصوب و به ما اعلام شود  اجرایی می کنیم و بحثی که اخیرا گفته شد توسط معاونت حقوقی و سایر مراجع در حال بررسی است، در عین حال مرتبا به رییس جمهور گزارش می دهیم و موظف هستیم که مشکلات و نیازهای مردم را حل کنیم.
به گفته وزیر بهداشت در دولت مردمی تعداد شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت رشد ۴۰ درصدی داشته و در سال جاری ۶۹ داروی جدید به ویژه داروهای با فناوری  بالا توسط شرکت های دانش بنیان تولید و به بازار عرضه شده است.
تولید سی تی اسکن در دو شرکت دانش بنیان داخلی
دکتر عین اللهی ادامه داد: در حال حاضر سی تی اسکن که یک دستگاه بسیار پیشرفته تصویربرداری است،  توسط دو شرکت دانش بنیان داخلی تولید می شود و این شرکت ها با ۳۵ بیمارستان کشور، قرارداد امضا کرده اند. در سفرهایی که به همراه رییس جمهور به آفریقا و آمریکای جنوبی داشتیم، مسئولان آن کشورها از توانمندی های دارویی و تجهیزات پزشکی کشورمان، اظهار شگفتی می کردند. یک دستگاه اندازه گیری نوار قلب که توسط یکی از شرکت های دانش بنیان تولید شده، به اندازه کف دست است که نوار قلب را با تلفن همراه، تفسیر می کند و به هر کدام از مسئولان کشورها که این دستگاه را هدیه می کنیم، از توانمندی کشورمان متعجب می شوند.
وی به توسعه پارک های علم و فناوری در دولت مردمی اشاره و تاکید کرد: تا امروز ۱۴ پارک علم و فناوری سلامت در کشور ایجاد کرده ایم و اخیرا دانشگاه علوم پزشکی تهران، پارک علم و فناوری شهید حاج قاسم سلیمانی را راه اندازی کرده و در این پارک ها با همکاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، تسهیلاتی از جمله معافیت های مالیاتی برای شرکت های دانش بنیان در جهت تقویت تولید در نظر گرفته شده است.
وزیر بهداشت به سرمایه گذاران توصیه کرد که در شرکت های دانش بنیان در مسیر تامین نیازهای کشور و توسعه صادرات محصولات با کیفیت ایرانی به سایر کشورها، سرمایه گذاری کنند.
عرضه دارو از محلی غیر از داروخانه خطرناک است
دکتر عین اللهی عرضه دارو از محلی غیر از داروخانه را خطرناک توصیف کرد و گفت: اگر بیماران به ویژه در مرتبه اول تهیه دارو، خوب توجیه نشوند با مشکلاتی روبرو می شوند. اگر یک دارو که باید دوبار در روز مصرف شود، سه بار یا چهار بار استفاده شود و یا بجای ۵ میلی گرم، ۱۰ یا ۵۰ میلی گرم مصرف شود، آثار نامناسبی بجا می گذارد.
وی با تاکید بر اهمیت رعایت زنجیره سرد در مورد برخی از داروها، گفت: تصمیم ما این است که مسئولیت توزیع دارو باید با داروخانه و مسئول فنی باشد که می تواند دارو را به صورت حضوری و یا غیرحضوری، ارائه کند بنابراین مسئول اصلی، داروخانه است در همکاری که با وزارت ارتباطات در این زمینه داریم،  به ویژه در مورد داروهایی که تواتر و سابقه مصرف دارد، بیماران می توانند دارو را به صورت غیرحضوری از داروخانه دریافت کنند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه آیین نامه ارائه دارو به صورت غیرحضوری در حال تدوین است، یادآور شد: باتوجه به خطرات مصرف دارو به ویژه در مورد اصالت، تاریخ انقضا، زنجیره سرد و میزان مصرف دارو و بحث های قانونی و حقوقی، این آیین نامه در حال تدوین است و نظر ما اجرای این طرح به صورت آزمایشی و در صورت نتیجه بخش بودن، اجرا به صورت کشوری است.
خود را مقید به قانون می دانیم
دکتر عین اللهی از همکاری مردم و مجلس در پیشبرد برنامه های نظام سلامت تقدیر کرد و گفت: نمایندگان مجلس در همه امور یاور ما در نظام سلامت بوده اند و امیدواریم همکاری دولت و مجلس به شکل قانونی کماکان ادامه داشته باشد چراکه خودمان را مقید به قانون می دانیم و رییس جمهور  محترم تاکید ویژه ای در این زمینه دارد.
روایت خدمت رسانی نیروهای سلامت در حادثه تروریستی کرمان
وزیر بهداشت ضمن محکوم کردن حادثه تروریستی در نزدیکی گلزار شهدای کرمان و شهادت و مجروحیت تعدادی از زائران، گفت: در حال حاضر هنوز ۴۷ مجروح این حادثه در بیمارستانهای کشور بستری هستند که ۲۰ نفر از آنها بدحال و در بخش های مراقبت های ویژه تحت نظر قرار دارند و ۱۰ نفرشان خیلی بدحال هستند.
دکتر عین اللهی از این حادثه به عنوان آزمونی برای کارکنان حوزه سلامت یاد کرد و گفت: نیروهای اورژانس خیلی سریع مجروحان را به ۱۲ بیمارستان کرمان منتقل کردند که بیشترین مجروحان در ۳ بیمارستان اصلی این شهر بستری شدند. بنده روز حادثه و حدود ساعت ۲۰:۱۵ به کرمان رسیدم که در فاصله حدود ۴ ساعت، ۱۱۰ عمل جراحی برای مجروحان انجام شده بود.
وی ضمن تقدیر از ایثارگری و فداکاری نیروهای بهداشتی و درمانی در حادثه تروریستی کرمان، گفت: کادر سلامت همانند دوران کرونا، ایثارگری کردند و در این حادثه نیز وقتی اعلام نیاز به نیرو شده بود، بسیاری از کارکنان حتی افرادی که شیفت کاری هم نداشتند، داوطلبانه حضور پیدا کردند و تا صبح فردای حادثه هم اعمال جراحی برای مجروحان انجام شد بنابراین اقدامات مدیریت، کارکنان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی کرمان قابل تقدیر است.
وزیر بهداشت با اشاره به کم بودن گروه خونی O منفی، خاطرنشان کرد: بسیاری از مجروحان، کارت شناسایی که نشان دهنده گروه خونی باشد به همراه نداشتند و مشخص نبود که چه گروه خونی دارند از سوی دیگر فرصت برای آزمایش خون نبود؛ در این شرایط گروه خونی قابل تزریق برای همه مجروحان، O منفی است
و چون این گروه خونی، مصرف بالایی داشت؛ موجودی آن کم اما وقتی اعلام عمومی شد، شاهد صف طولانی مردم در مقابل انتقال خون کرمان بودیم البته از استانهای مجاور و تهران نیز گروه خونی O منفی به کرمان منتقل شد و در عمل کمبودی نداشتیم.
دکتر عین اللهی از دانشگاه علوم پزشکی کرمان به عنوان یکی از دانشگاه های موفق کشور یاد کرد و افزود: در این دانشگاه بسیاری از رشته های تخصصی و فوق تخصصی، تدریس می شود و نیروهای این دانشگاه در حادثه تروریستی، ایثارگرانه و فداکارانه عمل کردند که از آنها تشکر می کنیم.
مشارکت بیش از ۳۹ میلیون نفر در پویش ملی سلامت
وی با اشاره به غربالگری ۳۹ میلیون و ۲۵۴ هزار نفر از مردم کشورمان در پویش ملی سلامت تا روز چهارشنبه ۲۰ دیماه، خاطرنشان کرد: امروزه شاهد تسلط بیماریهای غیرواگیر بر بیماریهای واگیردار به ویژه در مناطق شهری هستیم بنابراین لازم بود که غربالگری دیابت و فشارخون بالا انجام و اطلاعاتی از بیماری های افراد حاصل شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه سلامت دو رویکرد پیشگیری محور و درمان محور حاکم است، گفت: در سلامت پیشگیری محور بهتر است قبل از اینکه افراد دچار عوارض شوند، بتوانیم بیماریابی کرده و درمان را برای آنها آغاز کنیم. از مردم عزیزمان تشکر می کنم که همانند مشارکت گسترده در واکسیناسیون کرونا در پویش ملی سلامت نیز مشارکت چشمگیری داشتند و رکورد مشارکت در پویش ها شکسته شد.
افرادی که از پرفشاری خون و دیابت خود آگاهی نداشتند
دکتر عین اللهی به بیان برخی نتایج پویش ملی سلامت پرداخت و تصریح کرد: از جمعیت غربالگری شده در این پویش، حدود ۸۰۰ هزار نفر قطعا مبتلا به پرفشاری خون و حدود ۴۰۰ هزار نفر قطعا مبتلا به دیابت هستند که از بیماری های خود اطلاعی نداشتند و ممکن است زمانی از بیماری خود آگاهی پیدا می کردند که عوارضی همچون سکته های قلبی و مغزی و بیماریهای چشمی بر آنها تحمیل می شد.
وی ضمن تاکید بر خودمراقبتی در افراد مطلع از بیماری خود، گفت: در این پویش حدود ۹ میلیون نفر در مرحله پیش فشارخون بالا و حدود چهار میلیون نفر در مرحله پره دیابت شناسایی شده اند. در زندگی شهرنشینی به دلیل کم تحرکی، استفاده از وسایل حمل و نقل، عدم تحرک کافی و تغذیه ناسالم که در مجموع سبک زندگی افراد است، به سمت تسلط بیماریهای غیرواگیر حرکت می کنیم.
وزیر بهداشت اجرای پویش ملی سلامت را از عوامل توجه بیشتر مردم به سلامت شان دانست و گفت: اطلاعات الکترونیک از سلامت مردم در این پویش جمع آوری و بر اساس کد ملی افراد ثبت می شود که در پویش های بعدی نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد. اکثر بیماران شناسایی شده در پویش ملی سلامت ساکنان مناطق شهری هستند
دکتر عین اللهی با بیان اینکه اکثر بیماران شناسایی شده در پویش ملی سلامت در مناطق شهری سکونت دارند، ادامه داد: در مناطق روستایی به دلیل وجود شبکه بهداشتی قوی و فعالیت خانه های بهداشت و بهورزان و از سوی دیگر فعالیت مناسب بدنی، تغذیه مناسب و هوای سالم، وضعیت سلامت مردم بهتر است اما ساکنان مناطق شهری، مشکلاتی دارند که لازم است بیشتر به سلامت خود توجه کنند.
وی اطلاعات حاصل از پویش ملی سلامت و برنامه ملی سلامت را در سیاستگذاری ها و تصمیم گیری های وزارت بهداشت موثر ارزیابی کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه مصرف بالای نمک، چربی و فست فودها به ویژه در کودکان است که آثار آن در سالهای آینده مشخص می شود. مراقبان سلامت در برنامه ملی سلامت خانواده وظیفه دارند افراد تحت پوشش خود را در قالب سبک زندگی سالم، راهنمایی کنند و اگر بیماری شناسایی شد، مرتبا با آنها در تماس و پیگیر وضعیت شان باشند. قبلا برخی افراد تصور می کردند که این موارد مرتبط با پزشکان است درحالیکه پزشکان بیشتر در حوزه درمان و مراقبان سلامت، در حوزه پیشگیری فعالیت دارند.
وزیر بهداشت با اشاره به استقرار پرونده الکترونیک سلامت در کشور، یادآور شد: بیماری های افراد در پرونده الکترونیک سلامت افراد ثبت می شود و پزشک معالج می تواند بر اساس کد ملی، سوابق بیماری و حتی اقدامات و نظرات مراقبان سلامت را مشاهده کند.
وی به ذکر مثالی از پیگیری های موثر مراقبان سلامت پرداخت و افزود: در بازدیدی که از یک مرکز بهداشتی داشتیم، یکی از شهروندان آن شهرستان عنوان کرد که دچار ناراحتی قلبی بودم که در بیمارستان بستری شدم اما پس از ترخیص، مراقب سلامت هر روز پیگیر وضعیت سلامت بنده، مصرف مرتب دارو و تحرک بدنی است. در برخی مناطق کشور ممکن است بیماری های ژنتیکی و فامیلی، وجود داشته باشد که مراقبان سلامت می توانند در پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری ها بر اساس اطلاعات بدست آمده، کار کند.
پرونده سلامت الکترونیک برای هر کد ملی تشکیل می شود
دکتر عین اللهی به اجرای برنامه ملی سلامت خانواده از امسال در کشور اشاره کرد و گفت: در این طرح هر فرد ایرانی با کد ملی، دارای یک مراقب سلامت می شود و مراقب سلامت برای افراد تحت پوشش، پرونده سلامت ایجاد می کند نه پرونده بیماری. اگر افراد دچار بیماری شدند به پزشک خانواده و یا در صورت نیاز به پزشک متخصص و یا مراکز درمانی جهت بستری و درمان، معرفی می شوند.
به گفته وی برنامه ملی سلامت خانواده ابتدا در ۵۷ شهرستان، سپس در ۹۳ و در حال حاضر در ۱۸۰ شهرستان کشور از جمله در برخی مناطق استان تهران اجرایی شده و امیدواریم تا پایان دولت مردمی بتوانیم این برنامه را در کل کشور اجرایی کنیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: در برنامه ملی سلامت خانواده برخی از اطلاعات سلامت افراد می تواند از طریق تلفن همراه و سامانه ای توسط خود آنها ثبت شود و در مناطق شهری، افراد به راحتی می توانند توسط تلفن همراه، اطلاعات سلامت خود
را در سامانه های وزارت بهداشت وارد کنند که در پرونده الکترونیک آنها ثبت می شود.
دکتر عین اللهی پیشرفت نسخه الکترونیک در دولت مردمی را قابل توجه دانست و گفت: پیشرفت نسخه الکترونیک در ابتدای کار دولت حدود ۱۰ درصد بود که به بیش از ۹۰ درصد رسیده است و امیدواریم تا پایان دولت شاهد استقرار کامل سلامت الکترونیک باشیم.
از برنامه به کارنامه رسیده ایم
وی با بیان اینکه در دولت مردمی از برنامه به کارنامه رسیده ایم، خاطرنشان کرد: میزان اعتبارات حوزه بهداشت در ۶ سال قبل از دولت مردمی، حدود ۲ همت بود که در دولت مردمی به ۴٫۶ همت رسیده است. با رویکرد تقویت نظام شبکه بهداشت کشور در این مدت دو هزار مرکز بهداشتی عمدتا در مناطق محروم کشور در این دولت افتتاح شده و تا پایان دولت نیز دو هزار و ۴۰۰ مرکز بهداشتی نیز تکمیل و راه اندازی می شود.
وزیر بهداشت از توجه جدی وزارت بهداشت به جوانی جمعیت و تشکیل قرارگاه در این وزارتخانه از ابتدای تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خبر داد و گفت: در دوران گذشته در مورد جمعیت، کوتاهی هایی انجام و طرح تنظیم خانواده در کشور اجرا و باعث شد که رشد جمعیت بیشتر از ۴ به نقطه نامطلوبی برسد که اگر در سالهای آینده توجهی به جوانی جمعیت نشود، دچار بحران می شویم.
دکتر عین اللهی تاکید کرد: در دولت مردمی، ۱۵ جلسه قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت تشکیل و تصمیمات خوبی نیز اتخاذ شده و جلسات قرارگاه در سراسر کشور و دانشگاه های علوم پزشکی تشکیل می شود و امیدواریم با همکاری مردم بتوانیم به رشد مناسب جمعیت  برسیم.
وی با اشاره به جذب ۴ هزار و ۳۰۰ بهورز و ۶ هزار و ۵۰۰ نیروی بهداشتی در دولت مردمی، گفت: باتوجه به صعب العبور و کوهستانی بودن بسیاری از مناطق در کشور، ۵۰۰ دستگاه خودروی شاسی بلند و ۵ هزار و ۴۰۰ موتورسیکلت در کشور توزیع شده در حالیکه در ۶ سال قبل از دولت مردمی، هیچ خودرو و موتورسیکلتی برای حوزه بهداشت خریداری نشده بود.
ایجاد ۶۷ مرکز درمان ناباروری در دولت مردمی
وزیر بهداشت تعداد مراکز درمان ناباروری سطح ۲ ایجاد شده در دولت مردمی را ۶۷ مرکز دانست و افزود: تا قبل از دولت مردمی، هیچ مرکز سطح ۲ درمان ناباروری در کشور وجود نداشت و باتوجه به وجود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار زوج نابارور و هزینه های بالای درمان ناباروری، ایجاد این مراکز کمک بزرگی به زوجین نابارور کرد.
به گفته دکتر عین اللهی در ۳ سال قبل از دولت، ۱۰۳ مرکز درمانی افتتاح شده که در دو سال و پنج ماه گذشته به ۴۹۴ پروژه درمانی افزایش یافته همچنین ۱۰۶ مرکز درمانی جدید در دولت مردمی تجهیز شده در حالیکه در ۳ سال قبل از دولت، این تعداد محدود به ۵۲ بیمارستان بوده است.
وی از افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت مردمی از ابتدا تا آذرماه امسال خبر داد و گفت: در تهران در روز میلاد باسعادت امام زمان(عج) بیمارستان حضرت مهدی(عج) با ۱۰۰۰ تخت و ۴ ماه بعد نیز همزمان با عید سعید غدیر، بیمارستان غدیر با ظرفیت ۸۲۰ تخت و با حضور رییس جمهور افتتاح شد.
وزیر بهداشت با اشاره به ۴۲ اتاق عمل و ۱۲۰ تخت در بخش اورژانس بیمارستان حضرت مهدی(عج)، یادآور شد: در طول تاریخ قبل و بعد از انقلاب سابقه نداشته که در طول ۴ ماه، یک هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی در تهران افتتاح شود البته اکثر تجهیزات این بیمارستانها، دانش بنیان و تولید داخل بوده است. تا پایان سال نیز ۷ هزار تخت بیمارستانی جدید افتتاح می شود.
دکتر عین اللهی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲ هزار نفر استخدام وزارت بهداشت شدند، ادامه داد: اخیرا در آزمون استخدامی وزارت بهداشت نیز ۲۵ هزار نفر در سراسر کشور استخدام می شوند که ۱۴ هزار نفر از آنها از گروه پرستاری و اتاق عمل هستند.
وی میانگین سرانه تخت بیمارستانی در کشور را ۱٫۶ به ازای هر هزار نفر عنوان و خاطرنشان کرد: در برخی از استانها سرانه تخت از متوسط کشوری بالاتر و در برخی استانها پایین تر است که امیدواریم با افتتاح تخت های جدید بیمارستانی، شاهد ارتقای این شاخص باشیم و تا پایان دولت به سرانه ۲ تخت به ازای هر هزار نفر برسیم. در این دولت تا کنون ۱۶ هزار تخت معادل ۱۲ درصد کل تخت های بیمارستانی به ظرفیت کشور اضافه شده است.
افزایش ظرفیت تربیت نیروهای تخصصی
وزیر بهداشت از افزایش ۶۵ درصدی ظرفیت پذیرش نیروهای تخصصی در این دولت خبر داد و گفت: تا قبل از دولت، سالانه سه هزار و ۲۰۰ دستیار پذیرش می شدند که به ۵ هزار و ۴۰۰ نفر افزایش یافته و در مقطع فوق تخصص نیز ظرفیت پذیرش در این دولت ۵۰ درصد افزایش یافته است اما وقتی نیروهای جدید پذیرش می شوند، سه تا ۴ سال دیگر فارغ التحصیل می شوند.
دکتر عین اللهی تاکید کرد: با مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی، ظرفیت پزشکی عمومی سالانه ۲۰ درصد افزایش داشت و در سال جاری حدود ۱۲ هزار نفر در رشته پزشکی پذیرش شدند. در رشته پرستاری سالانه ۱۰ هزار نفر در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی تربیت می شوند.
افزایش ظرفیت پزشکی عمومی نیازمند توسعه زیرساختهاست
وی افزایش ظرفیت پزشکی عمومی را نیازمند توسعه زیرساخت های مورد نیاز دانست و گفت: در حال حاضر شاید نتوانیم ظرفیت را بیش از این افزایش دهیم چون باید بیمار، کلاس درس و امکانات به اندازه کافی باشد و می خواهیم به شورایعالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد دهیم که برای سال آینده، افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت را متوقف کنیم. در حوزه دستیاری و فوق تخصصی، روند افزایش ظرفیت ها مطلوبتر  است.
وزیر بهداشت از تجهیز بیمارستانهای موجود به عنوان یکی از برنامه های وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: با منابع اختصاص یافته توانستیم ۱۰۶ پروژه درمانی را تجهیز کنیم در حالیکه در ۳ سال قبل از آغاز دولت، تنها ۵۲ پروژه تجهیز شده بود. در این مدت ۲۸۰ دستگاه پیشرفته پزشکی از جمله سی تی اسکن، ام آر آی، شتابدهنده ها در کشور تامین و در سراسر کشور نصب شد تا مردم برای دریافت این خدمات مجبور به مراجعه به کلانشهرها نباشند.
تقویت گردشگری سلامت در دولت مردمی
دکتر عین اللهی با اشاره به تقویت گردشگری سلامت در دولت مردمی، تصریح کرد: در این دولت تلاش کردیم
تعداد مراکز پذیرنده بیماران خارجی افزایش یابد که این مراکز به ۲۸۰ بیمارستان افزایش یافته تا خدمات درمانی مورد نیاز بیماران خارجی با کیفیت مطلوب به آنها ارائه شود. در پذیرش دانشجویان خارجی نیز شاهد روندی رو به رشد هستیم به گونه ای که در حال حاضر ۷ هزار دانشجوی خارجی در رشته های علوم پزشکی در کشورمان و عمدتا در مقاطع تخصصی در حال تحصیلند.
پوشش بیمه ای بی سابقه در دولت مردمی
وی با تاکید بر اقدامات ارزشمند دولت مردمی در تقویت پوشش بیمه همگانی سلامت، یادآور شد: در ابتدا سه دهک درآمدی اول به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و با همکاری مجلس، دو دهک چهارم و پنجم نیز به آن اضافه شدند؛ بنابراین در حال حاضر ۵ دهک درآمدی اول، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: با اقدامات دولت، ۱۲ میلیون نفر در ۵ دهک اول درآمدی و ۲۰ میلیون از جمعیت روستایی به صورت رایگان تحت پوشش بیمه همگانی سلامت قرار دارند و آرزوی ما در پوشش کامل بیمه برای آحاد مردم تقریبا محقق شده است. در دولت به سایر دهک های درآمدی نیز فرصت داده شد تا افراد فاقد پوشش بیمه پس از آزمون وسع، به صورت رایگان و یا با تخفیف حق بیمه، تحت پوشش قرار بگیرند.
دکتر عین اللهی از پوشش بیمه ای برای حمایت از مادران باردار به عنوان اقدامی در مسیر جوانی جمعیت یاد کرد و افزود: زایمان مادران باردار با پوشش بیمه ای  رایگان انجام می شود و فرزندان آنها نیز تا ۵ سال خدمات بهداشتی و درمانی را به صورت رایگان دریافت می کنند.
افزایش دو برابری تخت های مراقبت های ویژه کودکان در دولت مردمی
وی یکی از مشکلات کشور تا قبل از دولت مردمی را کمبود تخت های مراقبت های ویژه کودکان دانست و گفت: سلامت کودکان و نوزادان برای ما اهمیت ویژه ای دارد چراکه با درمان مناسب، آنها زندگی سالمی در آینده خواهند داشت. تا قبل از دولت مردمی، ۵۵۶ تخت مراقبت های ویژه کودکان در کشور وجود داشت که تعداد این تخت ها دو برابر شد و به یک هزار و ۵۰ تخت رسید .
وزیر بهداشت با بیان اینکه در سه سال قبل از دولت مردمی، فقط ۹۱ دستگاه و تجهیزات پزشکی سرمایه ای در کشور توزیع شده بود، گفت: از آغاز  دولت مردمی تا کنون ۲۶۳ دستگاه و تجهیزات پزشکی سرمایه ای در سراسر کشور توزیع شده است.
دکتر عین اللهی تاکید کرد: سال گذشته دو هزار و ۸۰۰ پزشک متخصص با اولویت مناطق کمتربرخوردار در کشور توزیع شدند که ۷۰ درصد این نیروها به مناطق محروم اعزام شدند. همچنین توزیع فوق تخصص از ۲۷۳ نفر به ۴۰۷ نفر افزایش یافته است.
مجوز استخدام ۷۵ هزار نفر در وزارت بهداشت
دکتر عین اللهی با اشاره به مجوز استخدام ۷۵ هزار نفر در وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: در مرحله اول با مجوز سازمان امور اداری و استخدامی کشور ۲۵ هزار نفر استخدام می شوند که این فرایند در مراحل پایانی قرار دارد و سایر نیروها نیز با آزمون های استخدامی بعدی به کار گرفته می شوند. سال گذشته همچنین ۶۷ هزار نفر با قانون ایثارگری در وزارت بهداشت تبدیل وضعیت شدند که کمک بزرگی برای ما بود.
وزیر بهداشت افزود: بر اساس قانون طرح نیروی انسانی مصوب مجلس، فارغ التحصیلان موظف هستند که دو سال در مناطق مورد نیاز اعلامی از سوی وزارت بهداشت خدمت رسانی کنند و  بکارگیری این افراد نیز کمک بزرگی به ما در وزارت بهداشت است البته با گسترش زیرساختها در کشور نیاز به افزایش استخدام نیروی انسانی  وجود دارد.
بیمارستانهای کمربند سفید اطراف تهران که در دولت مردمی افتتاح شد
وزیر بهداشت با اشاره به کمربند سفید در اطراف تهران برای دسترسی به خدمات درمانی مطلوب، گفت: در فردیس بیمارستانی بعد از ۱۲ سال توسط رییس جمهور افتتاح شد در حالیکه فردیس با ۷۰۰ هزار نفر جمعیت، هیچ بیمارستانی نداشت .
دکتر عین اللهی افزود: بیمارستان شهریار پس از ۳۲ سال با حضور رییس جمهور افتتاح شد. همچنین در شهرستان ملارد یک پروژه بیمارستانی بعد از ۱۳ سال افتتاح شد. پروژه بیمارستان اسلامشهر در مراحل پایانی قرار دارد و امیدواریم تا یکی دو ماه آینده افتتاح شود. در شهرری فاز جدید بیمارستان فیروزآبادی تجهیز کامل شد و یک بیمارستان پیشرفته در خدمت مردم قرار دارد. در ورامین پروژه بیمارستان شهید مفتح حدود ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بیمارستان پیشوا نیز در مراحل پایانی است. همچنین یک بیمارستان در دولت مردمی در بومهن افتتاح شد.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/5lToRY