کارشناس اقتصادی گفت: در سیاست تثبیت اقتصادی بانک مرکزی با توجه ویژه به سیاستهای پولی در اقتصاد ایران، ساماندهی نظام بانکی و کنترل و مهار بانکهای پرریسک در کنار انضباطبخشی به نظام مالی جهت کنترل رشد نقدینگی، به خوبی اجرا شد.
به گزارش فراسو، وحید شقاقی شهری در گفتوگویی درباره سیاست تثبیت اقتصادی دولت و بانک مرکزی اظهار کرد: این یک بسته سیاستی بوده و با تک سیاستهایی که در این زمینه اجرایی شده، متفاوت است.
این اقتصاددان ادامه داد: این بسته سیاستی چند مؤلفه اثرگذار مانند مداخله در بازار، راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا برای پوشش نیازهای واقعی ارز در اقتصاد ایران، فعال شدن دیپلماسی اقتصادی کشور و سیاستهای تنش زدایی، فعال شدن روابط منطقهای و پیمان های پولی و بین المللی است.
وی افزود: بخش دیگر این بسته سیاستی مربوط به سیاستهای پولی در اقتصاد ایران است که ساماندهی نظام بانکی و کنترل و مهار بانکهای پرریسک در کنار بحث انضباط بخشی به نظام مالی جهت کنترل رشد نقدینگی از جمله موارد این بسته است.
شقاقی شهری تاکید کرد: در حال حاضر با هدف بانک مرکزی که نقدینگی در سال ۱۴۰۲ رشد ۲۵ درصدی داشته باشد، فاصله اندکی داریم اما پیشبینی حاکی از آن است که ماههای آینده این نرخ نیز به دست خواهد آمد.
این کارشناس اقتصادی معتقد است: مجموعه سیاستهای بانک مرکزی با هدف تثبیت اقتصادی در سال ۱۴۰۲ با توجه به تثبیا ارزی اخیر، موفق بوده و توانسته است به بخش عمدهای از اهداف خود برسد.