امروز شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳

وزیر علوم: توجه به علم و فناوری در صنعت بیمه ضروری است

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: توجه به علم و فناوری در صنعت بیمه باید سرلوحه کارها باشد؛ چون بهترین و مطمئن‌ترین محل برای سرمایه‌گذاری، حوزه علم و فناوری است.

به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفی‌گل در سی‌امین همایش ملی و یازدهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه؛ تکامل زیست بوم صنعت بیمه، که امروز (یکشنبه) در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار داشت: به طور یقین در جمعی که دانشمندان، پژوهشگران و دانشجویان کنار هم قرار گیرند، تکامل و تعامل هم‌افزا در پی خواهد داشت و سبب هم‌افزایی علمی می‌شود؛ از این رو جمع دانشمندان همواره منشأ خیر و برکات بوده و خواهند بود.

وی افزود: همایش‌های علمی بسیاری در سطح کشور برگزار می‌شود اما برخی از همایش‌ها از جنبه اختصاصی فراتر هستند و جنبه فراملی دارند. بحث بیمه بستر همه اقشار، گروه‌ها و تخصص‌هاست، از این جهت این همایش جنبه عام‌المنفعه و فرابخشی دارد.

وزیر علوم با بیان اینکه امروزه شاخص بیمه در کشورهای پیشرفته بسیار بالاست، تصریح کرد: سهم صنعت بیمه از ناخالص ملی در کشورهای پیشرفته قابل توجه است، به این دلیل بحث دانش‌پذیری و فرهنگ بیمه‌پذیری حکایت از توسعه یافتگی هر کشوری دارد. بنابراین خروجی این همایش نیز بروندادهای علمی خواهد بود که منجر به گسترش دانش بیمه و دانش‌پذیری بیمه می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: صنعت بیمه باید «پیشگیرانه» و به گونه‌ای باشد که از ایجاد و خلق نابسامانی، بحران و هر مسئله‌ای که آرامش جامعه را بر هم می‌زند جلوگیری کند. به نظر اینجانب شما دانشمندان و دانش‌پژوهان و استادان علم بیمه باید تدابیر خود را در این بخش که چه کار کنیم که قوانین و مقررات بیمه‌ای ما پیشگیرانه عمل کنند، طراحی و پیشنهاد دهید.

زلفی‌گل به بحث «پیشرانی» صنعت بیمه اشاره کرد و افزود: باید تدبیری بیندیشیم که صنعت بیمه ما پیشران تولید و اشتغال، آرامش، آسایش، فرهنگ‌پذیری، دانش‌پذیری، نوآوری، فناوری و تولید علوم نوپدید و نوظهور باشد.

وزیر علوم با اشاره به «پشتوانه» صنعت خاطرنشان کرد: صنعت بیمه بایستی پناهگاه شهروندان جامعه نیز باشد؛ به عبارتی افرادی که آسیب می‌بینند و دچار بحران می‌شوند، صنعت بیمه باید پناهگاه آنان در عرصه‌های مختلف باشد.

وی با بیان اینکه صنعت بیمه در پیشگیری و رفتار پیشگیرانه نیز بسیار موثر است اظهار داشت: باید فرهنگی ایجاد کنیم که اگر فردی به گونه‌ای در زندگی برنامه‌ریزی کرد که با بحران و مشکل روبرو نشد و این مهم را بیمه می‌بیند، بسیار موثر است.

زلفی‌گل با بیان اینکه عقل یعنی پیشگیری عنوان کرد: عقل می‌گوید باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که با بحران و مشکل مواجه نشوید. به عبارتی صنعت بیمه صنعت عقل نیز است؛ یعنی به گونه‌ای فرهنگ بیمه‌پذیری در جامعه تسری بیابد که عقل جامعه افزایش یابد.

وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: باید تدبیری بیندیشیم که افرادی که عاقلانه عمل می‌کنند و پیشگیری می‌کنند مورد حمایت ویژه صنعت بیمه باشند و این امر نیاز به خلق و ارائه راهکار جدید دارد.

وزیر علوم در بخش دیگر سخنان خود گفت: بسیاری از فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان جدیدی شکل می‌گیرد که بر اساس علوم نوظهور و نوپدید است، مانند صنعت میکروالکترونیک، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و … باید بدانیم، صنعت بیمه چه تدبیری برای آنها می‌اندیشد؟

وی با بیان اینکه صنعت بیمه نباید از علم روز عقب بیفتد و باید به طور دائم خود را به‌روزرسانی کند خاطرنشان کرد: قطعاً مقالات ارائه شده توسط شما عزیزان به این نکته توجه کرده و خواهد کرد.

زلفی‌گل افزود: یکی از مشکلاتی که در کشور ما وجود دارد و خوشبختانه توافق‌نامه آن امضا شده و امیدواریم عملیاتی شود آن است که بیمه پژوهش و فناوری نداشتیم. در این راستا باید برای قراردادهای پژوهش و فناوری بحث بیمه را در نظر بگیریم تا هیچ یک از طرفین متضرر نشوند. میزان خطرپذیری در قراردادهای پژوهش و فناوری به گونه‌ای باشد که صنعت بیمه این اعتماد را داشته باشد که وارد این عرصه شود و بیمه نیز متضرر نشود.

وی گفت: توجه به علم و فناوری در صنعت بیمه باید سرلوحه کارها باشد؛ چون بهترین و مطمئن‌ترین محل برای سرمایه‌گذاری، حوزه علم و فناوری است. هر جایی هم که سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد بیمه باید آنجا حضور داشته باشد. سرمایه‌گذاری در زمینه علم و فناوری توسط صنعت بیمه باید مورد توجه قرار گیرد و قانون و مقررات خودش را داشته باشد.

وزیر علوم به بحث فرهنگ بیمه‌پذیری اشاره کرد و گفت: شاید یکی از بروندادهای همایش بیمه و توسعه آن باشد که برای ترویج فرهنگ بیمه‌پذیری بین اقشار مختلف جامعه چه کارهایی باید انجام دهیم؟ شاید نیاز باشد فیلم‌های کوتاهی به طور دائم تولید و بین اقشار و اصناف مختلف جامعه توزیع شود، یا نیازمند آن باشیم که صدا و سیمای جمهوری اسلامی یک برنامه خاص را به این موضوع اختصاص دهد، چون صنعت بیمه آرامش و سلامت جامعه را تضمین و تامین می‌کند.

زلفی‌گل بیان کرد: سلامت فقط جسمی نیست و جنبه‌هایی چون سلامت روحی، روانی، معنوی، اجتماعی و عاطفی دارد. صنعت بیمه در بخش‌های مختلف سلامت جامعه می‌تواند اثرگذار باشد و به این دلیل توسعه صنعت بیمه به نفع منافع ملی ماست و تضمین کننده سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران نیز است.

وی خاطرنشان کرد: هر چقدر دانش بیمه و صنعت بیمه توسعه یابد به همان میزان سرمایه اجتماعی کشورمان نیز افزایش می‌یابد، لذا از این باب سرمایه‌گذاری در صنعت بیمه بسیار حائز اهمیت است.

وزیر علوم در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این همایش علمی خاطرنشان کرد: برگزاری چنین همایش‌هایی کمک به توسعه علمی کشور و دیپلماسی علمی می‌کند که در راستای تحقق مرجعیت جمهوری اسلامی ایران است.

لینک کوتاه خبر: https://farasoonews.ir/XWlSHE