معاون سیاستگذاری اقتصادی وزارت اقتصاد گفت: اقتصاد کشور با پنج ناترازی بانکی، بودجه، ارزی، انرژی و رفاه مواجه است که ریشه آن چند ده ساله دارد و راه حل فقط در دولت نیست بلکه باید در قوانین جستجو کنیم.
به گزارش فراسو، «علی روحانی» در نشست خبری همایش اقتصاد ایران، اصلاح ساختارها، رفع ناترازی و نقشآفرینی نوین در عرصه بینالمللی اظهار داشت: در ابتدای سال سوم فعالیت دولت سیزدهم همایش اقتصاد در واقع مروری بر عملکرد دولت کنونی و دولتهای گذشته و برنامه برای حل مسایل ریشه دار اقتصادی است.
وی بیان کرد: در اقتصاد ناترازیهای مزمنی را شاهد هستیم که ریشه در دهههای گذشته دارد، برای نمونه ریشه ناتراژی نظام بانکی به بیش از یک دهه قبل بازمیگردد یا ریشه ناتراژی انرژی به مجموعهای از تصمیمگیریها و ملاحظات سیاسی مربوط میشود.
روحانی تصریح کرد: در کشور و اقتصاد ما پنج ناترازی بانکی، ارزی، بودجه، انرژی و رفاهیات داریم و در همایش اقتصاد ریشه ناترازی و اصلاحات آن بررسی میشود و جهت حرکت خودرو اقتصاد از طریق جانمایی اقتصاد ایران در حوزه بین المللی مشخص میشود.
وی بیان کرد: در همایش اقتصاد یکی از نکات مهم، چند راهههای اقتصادی در مقابله با یک موضوع و ملاحظات سیاستمدار برای حل موضوع نیز مطرح و بررسی میشود.
روحانی تاکید کرد: بسیاری از ناترازیهای اقتصاد در دولت قابل اصلاح نیست و ریشه در قانون دارد و باید در مجلس برطرف شود.
معاون سیاستگذاری اقتصادی وزارت اقتصاد اظهار داشت: ناترازی رفاهی همچون ناترازی صندوق بازنشستگی است و این ناترازی را بایستی ذیل مباحث نظام مالیاتی مورد بررسی قرار دهیم.
وی درباره برخی فسادها و تاثیر آن بر ناترازی گفت: فساد پدیدهای است که بر ریشههای ناترازی سوار میشود.
وی درباره ناترازی ارزی گفت مرجعیت نرخ ارزی باید به مرکز مبادله ارز بازگردد و در عین حال بازار غیررسمی را نمی توان نادیده گرفت اما باید معاملات و نیازهای واقعی در مرکز مبادله انجام شود.
در ادامه نشست، مجاهدی رییس پژوهشکده اقتصادی وزارت اقتصاد گفت: مسأله شناسی در حوزه اقتصاد و راهحلها موضوع مهمی است و در همایش اقتصاد؛ مسأله شناسی در ۴۰ پیش نشست و مقالات مورد بررسی قرار گرفت و در مجموع به ناترازی انرژی، بودجه، بانکی و ارزی رسیدیم که در نشستهای تخصصی بررسی میشود.
همچنین نعمتی مشاور وزیر اقتصاد در ادامه گفت: در دولت سیزدهم وزارت اقتصاد در کنار رفع مشکل معیشت و رفاه مردم به دنبال دانش حکمرانی و دانش اقتصاد بود و برای این منظور بایستی کیفیت سیاستگذاریها مدنظر باشد و نیازمند اجماع نخبگان هستیم.
وی تاکید کرد: مسایل اقتصادی ایران پیچیده است و یک حوزه فرادستگاهی است و وضعیت تولید نیز از آن مستثنی نیست و باید تجدیدنظر کنیم.
نعمتی گفت: اقتصاد ایران در فضای بین المللی پیش از این برنامه تعیین شده داشت و گویی باید تامین کننده مواد اولیه در فضای بینالمللی باشد براین اساس اقتصاد ایران برای جانمایی مناسب و نقش آفرینی در فضای بین المللی و باید اصلاحات لازم انجام شود.
وی بیان کرد: بحث ناترازی در نظام بانکی ، ناترازی نظام مالیاتی، ناتراژی در بودجه ریزی و انرژی و جانمایی اقتصاد ایران در فضای بین المللی مواردی است که در همایش اقتصاد مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و امیدواریم این همایش شروعی برای تعامل با دانشگاه و فضای علمی باشد.