رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به حضور ۲۰ شخصیت اثرگذار از پنج کشور جهان در همایش بینالمللی بیمه و توسعه خبر داد: «پیشنویس نظریه امام (ره) در صنعت بیمه تحت عنوان تکافل که طرح پیشرفته تکافل محسوب میشود در بیمه مرکزی موجود است و بهزودی در صحن هیئت دولت مطرح میشود.»
به گزارش فراسو به نقل از روابط عمومی بیمه مرکزی، محمدمهدی عسگری، رئیس پژوهشکده بیمه و رئیس سیامین همایش ملی و یازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه صبح امروز در آیین گشایش این دوره در مرکز همایشهای برج میلاد اظهار کرد: «بیمه میتواند قسمتی از آرامش را به انسان هدیه کند. به شهادت تاریخ، بیمه یک فرآیند جمعی بوده است؛ بهگونهای که مشترکا ریسکها را بین هم تقسیم میکردند و حتی در تاریخ اسلام هم بحث دیه که عاقله مسئول پرداختش بود نشان از این میدهد که بیمه جمعی بوده است.»
او افزود: «در ۳۰۰ سال اخیر در کشورهای اروپایی بیمهگری جدید مطرح شد و الحمدالله فقها رأی به صحت این بیمه دادند. تلاشهای مدیران عامل و پیشکسوتان صنعت که با لذت برای رفاه حال بیمهگزاران تلاش میکنند بسیار ارزشمند است و از این حیث میتوان بیمهگری را نوعی عبادت دانست.»
رئیس سیامین همایش ملی و یازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه خاطرنشان کرد: «در تاریخ ۳۰۰ ساله بیمهگری بهجای اشتراک و تقسیم ریسک، کل ریسک از بیمهگذار به بیمهگر منتقل میشود. این قضیه تا سال ۱۹۶۴ ادامه داشت تا اینکه حضرت امام (ره) بزرگمردی که عالم را متحول کرد وقتی در ترکیه حضور داشتند در کتاب تحریرالوسیله بخش هفتم و هشتم را به بیمه اختصاص دادند و قرارداد جدیدی مطرح کردند که شامل تضامن یعنی ضمانت طرفینی است.»
عسگری تصریح کرد: «طبق نظریه امام (ره) بیمهگزاران در شرکتی که تشکیل میدهند شریک شوند. نظریه حضرت امام (ره) تا ۱۵ سال اجرایی نشد. تا اینکه در سال ۱۹۷۹ چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی شخصی از آفریقا بحث تکافل را مطرح کرد که پنج سال بعد در مالزی اجرا شد. در حال حاضر بیش از ۵۰۰ شرکت تکافلی در ۶۰ کشور جهان در حال فعالیت هستند. پیشنویس نظریه امام (ره) نیز در حوزه تکافل که شاید طرح پیشرفته تکافل است در بیمه مرکزی موجود است و بهزودی در صحن هیئت دولت مطرح میشود.»
او با اشاره به اینکه حدود ۲۵ سال قبل نحوه جدیدی از بیمه بهعنوان بیمه مشارکتی مطرح شد بیان کرد: «این بار شرق دور مبتکر این بیمه بود که اگر محتوای آن را ببینیم با نظرات حضرت امام (ره) بسیار شبیه است. در حال حاضر اندونزی با ۸۲ شرکت بیمهای در حال امضای تفاهمنامهای در این زمینه با ایران است.»
رئیس پژوهشکده بیمه یادآور شد: «در سال ۲۰۱۰ بیمه همتا به همتا مطرح شد که این بار کشورهای اروپایی و آمریکا مبتکر این نوع بیمه بودند. عجیب است که در این نوع بیمه هم بیمهگزاران شریک میشوند و نسخه غربی تکافل است. شاید در همایش سال آینده بتوانیم در این حوزههای جدید بیمهای هم مقالاتی داشته باشیم.»
عسگری با اشاره به حضور محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در همایش بیمه و توسعه تأکید کرد: «حضور محمدعلی زلفیگل بهعنوان یک دانشمند در مسند وزارت علوم از افتخارات دولت سیزدهم است. وزیر علوم از دیپلماسی علمی سخن گفت که این فرمایش مقام معظم رهبری است. ما بهعنوان یک زیرمجموعه وزارت علوم و جزئی از خانواده بزرگ صنعت بیمه سعی کردیم به این صحبت وزیر عمل کنیم. حضور ۲۰ شخصیت اثرگذار از پنج کشور در این همایش که روسای بیمه و استادان تراز اول جهان اسلام هستند گویای این مسئله است.»
او اعلام کرد: «از امروز بعدازظهر ۱۴ مقاله در پنل بینالمللی همایش بیمه و توسعه ارائه خواهد شد و فردا نیز نشستهای کاری را با مدیران بیمهای خواهیم داشت. فردا شب سه تفاهمنامه با انجمن بیمهای پاکستان و اندونزی امضا خواهیم کرد.»
رئیس پژوهشکده بیمه درخصوص توصیه دیگر وزیر علوم مبنی بر ارتباط صنعت با دانشگاه بیان کرد: «۵۳۰ مقاله دانشگاهی به همایش ارسالشده که در نوع خود بینظیر است. در بین مهمانان خارجی نیز اساتیدی حضور دارند. امسال سه برنامه به برنامههای همایش اضافهشده است. علاوه بر برگزاری ۱۲ کارگاه بینالمللی، رسالههای دکتری و پایاننامههای برتر را تشویق خواهیم کرد. پژوهشگر صنعت بیمه و سه نفر از اعضای هیئتعلمی نیز تشویق خواهند شد. بهطورکلی پژوهشکده بیمه بهعنوان یک مشاور، حامی صنعت است.»